Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

KVISTGÅRD: En skjult skat i Nordsjælland

KVISTGÅRD: En skjult skat i Nordsjælland
08. feb. 2018

.

Atelier 85

Reerstrupvej 11
3490 Kvistgård
+45 31 66 42 60
facebook.com/Atelier85.Kvistgaard

Hos Atelier 85 i Kvistgård byder køkkenchef Brian Pedersen velkommen i en stor aflang dagligstue, der går i eet med det rummelige moderne køkken. Velkomstdrinken er en filigran og frisk blanc de noirs grand cru-champagne fra Henriet-Bazin med fine noter af eg og vanilje. Køkkenchefen præsenterer selv alle retter ved bordet. Den første, Gillardeau-østers lagt på kveller med hakket østers i en kugle lukket med et delikat tyndt lag muslingegele og muslingeskum, har en frisk, let nøddeagtig smag, der tilføres syre af de pyntende æbleblomster, og tegner godt for aftenen.

Næste servering er frisk citrontimian, som topper fintskårne skiver af sprød glaskål, der dækker en let sødlig krabbesalat i is med fedt fra bunden af sprød fransk ventrèchebacon, hvilket i ganen giver et harmonisk spil mellem røg- og kryddertoner, fedme, sødlighed og syre. Til retten nydes en Domaine Sylvain Langoureau Saint Aubin 2015 med noter af æble, pære og mandel og en elegant nuance af sprødristet brød i eftersmagen.

Som snack serveres en langtidstilberedt broccolistok med bid, vendt i porreaske, der giver en let smag af bitterhumle, samt anis blendet ind i et luftigt gulerodsskum, hvorved alle smagssanser aktiveres. Ved bordet lægges et fint skum af jomfruhummer ved en helt kikseagtig sprød porretærte lagt på en fed citroncreme serveret med mandler, blomkål og en fars af frisk jomfruhummer med en sart, men intens sødlig maritim smag af hummerhaler. Retten akkompagneres af en 2015 Schloss Lieser riesling kabinett fra topmarken Wehlener Sonnenuhr i Mittelmosel i perfekt balance mellem frugt og syre.

En delikat snack af tyndt og knasende tørret friteret torskeskind, hvor smagen af salt og tørret fisk spiller op mod mayonnaise af æggehvider og enebær, et havets svar på flæskesværen, danner oplæg til næste servering, en karakterfuld og saftig langtidsbagt mørksej toppet med en let sødlig mælkegele og serveret med en luftig puré af rå jordskokker, stegte friske hasselnødder, brunet smør, wasabiurter samt spray af wasabimælk afstemt, så det ikke dominerer fisken.

En sandwich af noritang med en let sojamayonnaise og friskhøvlet tun kombinerer noter af umami, salt og den delikate smag af rå tun, og sætter sprødhed, fedme og ferskhed i samspil. Som et kunstværk åbenbarer sig på en bund af brombær- og rødbedegelé en anretning af saftfuld skovgris smukt dekoreret med tynde rødbedeskiver, gul stedmoderblomst, gåsefod og rødbedemarengs samt en hvid kugle bestående af grisenakke omsvøbt af cremefraichegelé, hvortil serveres en glace med rødbede, løg og selleri.

En lang hvid bjælke af mascarpone med pæresaft, tempereret hvid chokolade fyldt med  pærepuré og pærebolde marineret i egen saft er smukt dekoreret med en sprød og fin tuiles og serveres med en suppe af citronverbena og skovbær, hvortil nydes en 2014 Schloss Lieser riesling auslese fra Niederberger Helden, der med en flot syrebalance og noter af fersken og ananas komplementerer retten perfekt.

Som aftenens grand finale bæres en humidor med glaslåg andægtigt ind og placeres på kaffebordet. Alle gæster samles, låget løftes, og ud af den oplyste cedertrækasse vælder frysetåge, der afslører cigarrør af brickdej fyldt med chokolade- og hasselnøddecreme på en bund af blommecreme med chokolade. Voila! På Atelier 85 får du en kunstnerisk opvisning i gastronomisk perfektion og bærer en uforglemmelig magisk, personlig og intim gourmetoplevelse med dig hjem.

 

Mere restaurantnyt

  • KØBENHAVN: Mesterligt magisk måltid

    KØBENHAVN: Mesterligt magisk måltid

    .

    Mielcke & Hurtigkarl

    Frederiksberg Runddel 1
    2000 Frederiksberg
    +45 38 34 84 36
    mhcph.com

    The Menu is not the Meal, står der på den lille menuseddel, vi får med, da vi nærmest svævende forlader den forførende have i den solvarme forårsaften. Vi har været gennem en ’Metamorfose’, som den store menu kaldes, og vi er ganske rigtigt forvandlede. Jacob Mielcke driver sammen med Jan Hurtigkarl fortsat gryderne med sikker hånd og på sin helt egen kreative måde med japanske undertoner, nordiske takter og en overtone, der er helt sin egen.


     

  • EBELTOFT: Ebeltoft i den gastronomiske superliga

    EBELTOFT: Ebeltoft i den gastronomiske superliga

    .

    Molskroen

    Hovedgaden 16
    8400 Ebeltoft
    +45 86 36 22 00
    molskroen.dk

    Steffen Villadsen overtog for tre år siden ansvaret for Ebeltofts luksuskro og trådte ind i kredsen af kokke, der i de seneste årtier har stadfæstet Molskroens relevans i den gastronomiske superliga. Det gule, charmerende bindingsværkshus ligger på kanten mellem Mols Bjerge og Ebeltoft Vig og har både det bakkede landskab og Kattegat indenfor rækkevidde.


     

  • TÓRSHAVN: Gammelnordisk, når det er bedst

    TÓRSHAVN: Gammelnordisk, når det er bedst

    .

    Ræst

    Gongin 8
    100 Tórshavn
    +298 41 14 30

    Vi træder ind i det 500 år gamle hus med græs på taget, hvor det nærmest føles som, man er gæst i et privat hjem med klaver og gamle bøger. En kraftig lugt rammer med det samme vores næser og giver en forduft på, hvad der er i vente.


     

  • KØBENHAVN: Længe ventet smørrebrødsinnovation

    KØBENHAVN: Længe ventet smørrebrødsinnovation

    .

    Selma

    Rømersgade 20
    1103 København K
    +45 93 10 72 03
    selmacopenhagen.dk

    Hos Selma får man p.t. landets bedste innovative smørrebrødsoplevelse. Måske skyldes det, at restauratør og køkkenchef Magnus Pettersson er svensker og ikke er vokset op med smørrebrød. Hans tilgang til den ærkedanske spise er derfor fuldstændigt dogmefri, og han føler sig tydeligvis ikke bundet af rigide uskrevne konventioner. Når man desuden stiller usædvanligt høje krav til råvarernes kvalitet, kan det gå hen og blive rigtigt godt.


     

  • KØBENHAVN: Hvad baggården gemmer

    KØBENHAVN: Hvad baggården gemmer

    .

    Alouette

    Sturlasgade 14
    2300 København S
    +45 31 67 66 06
    restaurant-alouette.dk

    Gemt godt væk i en gammel, rodet baggård i Sturlasgade i den gamle del af Islands Brygge ligger Alouette og skinner som en af landets allersmukkeste restauranter. Vi bydes velkommen ude på gaden og føres igennem baggården og ind i en gammel vareelevator op til førstesalen af den gamle industribygning, hvor Alouette ligger dør om dør med øvelokaler, hvor hørmen af sved og øl hænger i luften.


     

  • PARTNERNYT: Nyt niveau af dansk osteklassiker

    PARTNERNYT: Nyt niveau af dansk osteklassiker

    Kenneth Toft-Hansen ønskede en danbo-type ost i særklasse, og det fik han. Han mener, at det bør være første skridt i en udfordring af de danske osteklassikere.

    Kenneth Toft-Hansen har lige vundet guld ved Bocuse d'Or. Men selvom han i årevis har brugt meget tid på forberedelse og deltagelse i konkurrencer på topniveau, har han også haft tid til andre ting. For Kenneth Toft-Hansen har også været med til at udvikle en ny ost. Osten er en fed og aromatisk skæreost, der er kitmodnet og lavet på ustandardiseret, økologisk mælk. Den ligner andre gode, danske skæreoste af danbo-typen. Men den er noget helt særligt. Den er nemlig udsprunget af Kenneth Toft-Hansens ønske om at kunne servere den bedste morgenmadsost til sine gæster på Svinkløv Badehotel.


     

  • KØBENHAVN: Asien rundt med gastrofanen højt hævet

    KØBENHAVN: Asien rundt med gastrofanen højt hævet

    .

    Ibu

    Vesterbrogade 56
    1620 København V
    +45 21 80 01 80
    restaurantibu.dk

    Du træder ind i et rum, der kunne være det mest trendy asiatiske spisested i London. Gråsorte toner dæmpet med velfungerende lys og åbent køkken med varme og udstråling får dig til at føle dig hjemme og godt tilpas.


     

  • LEYNAVATN: Totaloplevelse for alle sanser

    LEYNAVATN: Totaloplevelse for alle sanser

    .

    Koks

    Frammi vi∂ Gjónna
    335 Leynavatn
    +298 33 39 99
    koks.fo

    Restauranten er i foråret 2018 flyttet fra det gamle bispesæde Kirkjubøur til mindst ligeså naturskønne omgivelser ved Leynavatn lidt nordligere på Streymoy. Unge Poul Andrias Ziska styrer køkkenet, hvor han mesterligt formår at skabe en balance mellem kreativ innovation og respekt for Færøernes ypperlige råvarer og stærke traditioner.


     

  • KØBENHAVN: Mesterlig nordisk-italiensk odyssé

    KØBENHAVN: Mesterlig nordisk-italiensk odyssé

    .

    Brace

    Teglgårdsstræde 8A
    1452 København K
    +45 28 88 20 01
    restaurantbrace.dk

    I februar 2017 åbnede Brace Danmarks vel eneste gourmetrestaurant, der udtalt ønsker at forene det nordiske med det italienske. Det er blevet til et herligt bekendtskab, vi ikke vidste, vi savnede. Du finder det i en hyggelig gårdhave i Teglgårdsstræde, og inden for er der stilfuldt indrettet med en hel del mørkt træ.


     

  • VEJLE: Masser af talent i trætoppen

    VEJLE: Masser af talent i trætoppen

    .

    TreeTop

    Munkebjergvej 125
    7100 Vejle
    +45 76 42 85 00
    tree-top.dk 

    Den uhindrede udsigt over Vejle Fjord, som man kan nyde fra sit bord på Restaurant TreeTop, må afgjort være blandt de skønneste i landet. Navnet er velvalgt, for her har man vitterligt fornemmelsen af at sidde højt oppe i trækronerne med verden for sine fødder. Restauranten ligger på Munkebjerg Hotel, som indtager en fornem placering på en bakketop med dyb skov og vand til alle sider.


     

Køb White Guide Dagmar iZettle Champagne Yvonne Seier Christensen V GASTRO unika White Guide App