Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

KØBENHAVN: Barren er sat højt

KØBENHAVN: Barren er sat højt
15. aug. 2017

.
Barr

Strandgade 93
1401 København K
+45 32 96 32 93
restaurantbarr.com

Thorsten Schmidt har overtaget køkkenet i moderrestauranten Nomas gamle lokaler, hvor der nu laves mad inspireret af landene omkring Nordsøen. Allerede uden for indgangen bydes vi velkommen af venligt personale og foreslås at begynde i baren, hvilket vi så gør. Indretningen er stilfuldt simpel og gennemgående præget af træ.

Der er et lille vinkort, men det er det særdeles velkuraterede ølkort, der indeholder flest interessante sager, som vi kaster os over. Flere af de 20 øl fra fad er brygget af Barrs egen brygger, Andreas Pedersen, der er til at finde bag baren og på gulvet, når det ikke er brygdag. Vi begynder dog med at smage på to lambiekblandinger fra det lille flamske Huisstekerij Bokkereyder – en lambiek med muscarisdruer og en framboos, der har ligget på cognacfade. Især framboosen med sin dybe røde farve, intense hindbæraroma og kraftige syrlighed, der afrundes af eg- og cognacnoter, gør det nemt at forstå, hvorfor de sjældne Bokkereyder-øl er nogle af verdens mest eftertragtede.

Efter at have smagt på grillede andehjerter, saltkage og sort sol – husets udgave af solæg – fra barmenuen går vi igang ved vores bord. Nye kartofler med løvstikke og små stykker bakskuld, der snilt kan forveksles med bacon, er en fin lille ret, men kartoflerne er lidt til den melede side. Surdejspandekagen med hyldeblomst, kaviar og ”citrus” er ren velsmag, hvor især salt og syre spiller smukt sammen. ”Citrus” er her små sorte myrer, der ligger halvkamoufleret ovenpå kaviaren, hvilket nostalgisk minder os om Nomas tid på adressen. Det smagfulde marvbens fedme og sødme får godt modspil af en syrlig kompot på persille og umodne bær.

Du kan tilvælge kaviar eller sommertrøfler til enhver ret for 150,-, og da vi indledningsvis bestilte mad, bad vi tjeneren om selv at vælge for os, hvor han syntes, det ville passe bedst.  Vi får således trøfler på vores frikadeller med sommerkål. Dellerne er selvfølgelig smørstegte, og en af hemmelighederne bag deres umamivelsmag er barrmite – husets egen variant af det engelske smørepålæg af gærekstrakt, Marmite. De matches smukt af den friske kraftige humlebitterhed i ipa’en Turf – et samarbejdsbryg mellem Barr og københavnske Bad Seed Brewing.

Imellem nogle af retterne smager vi på en af husets egne drammer – en gråbynke- og rejnfansnaps, kreeret af Barrs entusiastiske øl- og akvavitsommelier, skånske Johan Blasberg. Den serveres naturligvis korrekt ved stuetemperatur, så al aroma fra urternes æteriske olier træder frem i fuldt flor. Smagen er kompleks og bitter og leder tankerne hen på en mindre sød udgave af Chartreuse.

Madkortet indholder foruden flere småretter to deleretter, som vi prøver. Først kotelet i fad af okse, der serveres med svampe, skorzonerrødder og skysovs. Desværre er de første par skiver skåret langs fibrene, så de følgelig er unødvendigt seje. Nærmere benet bliver det dog bedre, og vi kan koncentrere os om at nyde det smagfulde velmodnede kød. Den anden deleret er et af aftenens absolutte højdepunkter – torskehalen. Schmidt trancherer ved bordet, og kødet viser sig at være perfekt tilberedt, så vi kommer i tvivl om, vi nogensinde har smagt en torsk så smagfuld og saftig. Spinat og bacon tilfører retten letbitre og røgede noter, og syre får vi fra vores glas i form af Bokkereyders geuze, Goatwalker.

Til dessert får vi is med gran og grønne jordbær. Modigt er det her, vi får vores tillægskaviar, som er gemt i iskuglens midte. Det viser sig at være en genistreg fra køkkenets side, for kaviarens salt og umami svinger bare sammen med isens syre og sødme, så alt går op i en umærkelig højere enhed. Der er tale om en af de frækkeste desserter, vi længe har fået, og lur os, om kombinationen is og kaviar ikke er noget, vi kommer til at se mere af fremover på Danmarks toprestauranter.

Det lykkes for Barr, at forvandle de traditionelle germanske retter til mesterklasseserveringer, og sammen med ølkortets guldkorn og personalets evne til at skabe god stemning og veltilpashed blandt gæsterne, står det klart, at her er tale om et af de feel good-steder, vi gerne vender tilbage til. Tit.

 

Mere restaurantnyt

  • WHITE GUIDE: Årets nominerede

    WHITE GUIDE: Årets nominerede

    På mandag afsløres det, hvem der vinder årets priser. Se de nominerede her og find billetter til trendseminar, lancering og gallamiddag.

    madbillet.dk/show/event/holistic-cuisine-trendseminar

    madbillet.dk/show/event/lancering-af-white-guide-danmark-2020

    madbillet.dk/show/event/gallamiddag

    Årets vinoplevelse: Søllerød Kro, Alchemist, AOC


     

  • WHITE GUIDE: Lancering af White Guide 2020, Holistic Cuisine Trendseminar, Gallamiddag, mandag den 28/10!

    WHITE GUIDE: Lancering af White Guide 2020, Holistic Cuisine Trendseminar, Gallamiddag, mandag den 28/10!

    Kære Læser,

    Du inviteres herved til White Guides Holistic Cuisine trendseminar (m. bl.a. Rasmus Munk), gourmetoplevelser på Soho ved lanceringen af White Guide 2020, hvor kåring og prisoverrækkelser finder sted, ikke mindst 'årets restaurant' - og efterfølgende gallamiddag på Sølyst.

    Vil vil rigtig gerne se så mange af jer som muligt.
    Reservation foregår efter 'først til mølle'-princippet, da vi har et begrænset antal pladser.

    Nedenfor følger lidt info om dagen og links til bestilling af billetterne.


     

  • KØBENHAVN: Genfødsel ved havnefronten

    KØBENHAVN: Genfødsel ved havnefronten

    .

    Studio

    Havnegade 44
    1058 København K
    +45 72 14 88 08
    thestandardcph.dk/restaurant/studio

    Studio er genfødt! Toprestauranten i den gamle toldbygning i Havnegade har levet en omtumlet tilværelse siden Torsten Vildgaard forlod bygningen og Damian Quintana for en bemærkning satte sydamerikansk præg på menuen. Nu er der kommet forstærkning fra Vestkysten i form af engelske Alan Bates, som kommer direkte fra Paul Cunninghams køkken på Henne Kirkeby Kro.


     

  • KØBENHAVN: Usnobbet mesterligt køkken

    KØBENHAVN: Usnobbet mesterligt køkken

    .

    À Terre

    Tordenskjoldsgade 11
    1055 København K
    +45 71 99 56 99
    aterre.dk

    Rummet omfavner dig, lige fra du træder ind i det venlige og lyse lokale overfor Det Kongelige Teater. Yves Le Lay har flyttet teltpælene fra Nærvær på Christianshavn og står nu bag gryderne på sit nye spisested, der med mangel på bedre begreb må betegnes som en luksusbistro. Smageskeen er præcis, når de opfindsomme og overraskende retter skabes til gæsternes glæde. Stemningen er afslappet og usnobbet. Vores kompetente sommelier sørger for, at vi får netop den vin, vi længes efter fra det klassiske, men betalelige vinkort, der også har gode vine på glas.


     

  • PARTNERNYT: grow up FARM

    PARTNERNYT: grow up FARM

    .
    PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere grow up FARM som partner.

    Vi er grow up FARM – et lille landbrug som dyrker mikrogrønt i form af skud og urter.
    Måske du kender det som den lille fine urt som ofte benyttes til afpyntning i form af
    brøndkarse eller ærteskud. Måske du har set eller hørt om dyrkningsmetoden
    vertikalfarm i dit tv eller blandt vores kære klimatosser. I virkeligheden er det en ny
    måde at dyrke vores grønt på – en måde, som er tilpasset vores fremtid.


     

  • KØBENHAVN: Endelig en god udgave af italiensk fine dining

    KØBENHAVN: Endelig en god udgave af italiensk fine dining

    .

    Brace

    Teglgårdsstræde 8A
    1452 København K
    +45 28 88 20 01
    restaurantbrace.dk

    Det stilfulde rum med gråtonede vægge og gyldne lamper sender tydelige signaler om, at her vil man hæve det gode italienske bondekøkken til gastronomisk mere innovative højder. Det bliver også straks markeret i signaturantipastiene med en ”krustade” fyldt med luftig carbonara, skum af peber, Havgus og saltet svinekæbe og en lille bacalaorulle, hvor frituredejen er erstattet af sprødt torskeskind.


     

  • LØNSTRUP: Enkel kompleksitet ved Vesterhavet

    LØNSTRUP: Enkel kompleksitet ved Vesterhavet

    .

    Villa Vest

    Strandvejen 138
    8900 Hjørring
    +45 98 96 05 66
    villavest.dk

    Med Vesterhavet som absolutte nabo, ligger Villa Vest på top fem over bedste udsigtsrestauranter i Danmark, og i køkkenet er det nordiske smagsunivers på et meget højt kompleksitetsniveau. Snackserveringens flødebolle funkler på den frosne sten, der toner i en opsats med beplantning fra den omkringliggende natur. Enkel i udtrykket, men sikke en smag. En frossen kyllingelevermousse som bund, skum på gran, citronverbena som overtræk, og toppet med citronverbena som pasta, små myrer og syltede flager af nobilisgran. En mundfuld, der eksploderer i smag, og hvor de forskellige råvarer træder frem i mange bølgende smagslag. Det aromatiske og syrlige fra citronverbena og gran, sammen med kyllingemoussens dybe nuancer. Genial mundfuld, og sådan fortsætter det gennem aftenens retter.


     

  • FØVLING: Når betjeningen trækker det største læs

    FØVLING: Når betjeningen trækker det største læs

    .

    Ribehøj

    Ribevej 34
    6683 Føvling
    +45 75 39 85 32
    ribehoej.dk

    Her er en fremragende udsigt over en lille sø på kanten af det gamle grænseland mellem Danmark og Tyskland. Et nyrenoveret hus danner rammen om områdets mest lovpriste spisested, hvor menuen er stueren og følger de gængse skummende saucer skilt med grønne olier, kraftige glacer og en udpræget tendens til blomstermisbrug. På de glade gæster kan man høre, at det er godt, det ikke er alt for eksperimenterende.


     

  • KØBENHAVN: Smukke kompositioner med smagsmæssig præcision

    KØBENHAVN: Smukke kompositioner med smagsmæssig præcision

    .

    108

    Strandgade 108
    1401 København K
    +45 32 96 32 92
    108.dk

    Det lyse højloftede lokale er indrettet med kølig nordisk elegance, men klientellet er overvejende internationalt. Det giver naturligvis publicitet udover det sædvanlige at være Nomas lillebror, men også høje forventninger fra gæsterne, der, som sagt, ofte er kommet langvejs fra – fra vores tre nærmeste borde høres hhv. kinesisk, fransk og amerikansk engelsk.


     

  • KØBENHAVN: Den store rejse i smag

    KØBENHAVN: Den store rejse i smag

    .

    Tigermom
     


    Ryesgade 25
    2200 København N
    +45 53 84 25 25
    tigermom.dk

    Lisa Lov er en sjælden gave til fortolkningen af de mange asiatiske smagsudtryk. Med cambodjansk baggrund og opvækst i New Zealand har hun en skarp forståelse af hvert eneste køkkens særkender, hvilket hun fortolker i sin "Tigermom Feast".


     

Køb White Guide iZettle GASTRO unika White Guide App