Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

KØBENHAVN: Drivhushygge med alverdens smage

KØBENHAVN: Drivhushygge med alverdens smage
04. jul. 2017

.

Gemyse

Vesterbrogade 3, 1620, København V
+45 88 70 00 00
nimb.dk

”Bålet er klar” står det på skiltet udenfor Tivolis nye gastronomiske satsning. Hvis man ikke er til en større servering kan man nemlig hygge sig med at bage snobrød eller riste skumfiduser ved bålpladsen udenfor. Men vi er her for at afprøve Nimb-satsningen Gemyse, beliggende i den samling af charmerende drivhusagtige bygninger, der tidligere husede Nimb Terrasse.

Konceptet og navnet kan nærmest ikke blive mere ”2017” end dette meget sympatiske fokus på at sætte pivfriske økogrøntsager i centrum for madoplevelsen. Det er Aarstiderne som er grøntleverandør og ved vores besøg lever restauranten helt klart op til ambitionen om at hver dag bruge det, der kommer friskt fra markerne – to af seks retter viser sig være noget andet, end hvad der var angivet på menuen. For dette elsker vi køkkenchef Christoffer Brink, selvom vi nok havde ønsket at få information om dette før maden. Mindreårige tivoligæster er fx ikke altid lige så fleksible, når noget, de tror er på vej, slet ikke dukker op. Med det sagt fungerer konceptet med ”family style”-serveringer glimrende for familier (børn spiser til halv pris), idet de små kan hapse lidt af hvert fra fadene og skålene.

Smagsmæssigt favner man meget bredt med inspirationer fra Sydøstasien, Indien og Nordafrika, og de varme krydderier bidrager til at 6-rettersmenuen overhovedet ikke føles rå og frisk, men mættende og solid. De, der absolut trænger til animalsk protein, kan tilkøbe dagens fisk, okse, kylling eller svinenakke, men det er tydeligt, at den største omhu er tildelt det grønne. Haricots verts med bid, dyppede i yuzuyoghurt og sorte sesamfrø, er dejligt friske, og at lave falafel på edamamebønner viser sig være en god idé, selvom den rent teknisk er svær at spise og smuldrer ned i gedeostcremen med ramsløg, der serveres til. Brødserveringen, smørmættede naanbrød med en cremet, røgsmagende baba ganoush og andre eksotiske dip og krydderier, er blandt det bedste på aftenen og et sikkert hit for alle generationer.

Efter menuens indledende to retter, grillet avocado og en fin sprød salat med mormordressing tilsmagt med grape, går servicen dog i stå. I næsten en time sker intet, og det er ikke kun børnene, der begynder at sidde uroligt ved bordet. Så går det pludselig løs igen med en blandet række retter, hvor en intetsmagende daal er den eneste, der virkelig skuffer. Vi får ellers sprøde asparges med brunet smør, en hel, bagt rodselleri og en fin ret med bagt porre og syltet løg.

Børnene har for længst skiftet middagen ud med bål og marshmallows, når regningen endelig leveres – og vi konkluderer at 250 kr. for seks retter højkvalitative grøntsagsretter må siges at være et kup. Med lidt mere vovemod og knald på smagene – og mere tempo på servicen – bliver der formentlig endnu mere ”bang for the buck”, som sommeren skrider frem.

 

Mere restaurantnyt

  • KLAMPENBORG: Grønt og skønt med stor velsmag

    KLAMPENBORG: Grønt og skønt med stor velsmag

    .

    Den Røde Cottage

    Strandvejen 550
    2930 Klampenborg
    +45 39 90 46 14
    denroedecottage.dk

    Mellem skov og hav ligger en smuk gammel rød hytte – idyllisk. Om sommeren er her udendørs servering, om vinteren omslutter det enkelt designede rum dig. Anita Klemensen har gennem en årrække cementeret sit navn som en af Danmarks dygtigste kokke og er med til at understrege, at den gastronomiske superliga ikke kun er for mænd.


     

  • TØNDER: Hygge og smæk for skillingen i hjertet af Tønder

    TØNDER: Hygge og smæk for skillingen i hjertet af Tønder

    .

    ROS


    Spikergade 21
    6270 Tønder
    +45 27 19 31 93
    restaurantros.dk
     

    På ægte sønderjysk vis modtages du hjerteligt i døren, får taget frakken og sættes med udsigt over toppede brostensgader i hjertet af Tønder. Trods stedet er fuldt booket, har de dygtige kokke og indehavere, Marcel Rodrigues og Steffen Snitgaard, på hele din kulinariske rejse i fortolkninger af lokale råvarer og traditionelle egnsretter rigeligt overskud til både at skabe en afslappet atmosfære, sludre med gæsterne, besvare spørgsmål og deltage i serveringen fra det åbne køkken i den kun 98 m2 store restaurant.


     

  • TÓRSHAVN: Færøsk fiskerestaurant med iberisk inspiration

    TÓRSHAVN: Færøsk fiskerestaurant med iberisk inspiration

    .

    Barbara


    Gongin 2-6
    100 Tórshavn, Færøerne
    +298 33 10 10
    barbara.fo

    På Barbara tør køkkenchefen gå sin egen vej, og det sker helt uden slinger.


     

  • KØBENHAVN: Genial stilsikker originalitet

    KØBENHAVN: Genial stilsikker originalitet

    .

    Mielcke & Hurtigkarl


    Frederiksberg Runddel 1,
    2000 Frederiksberg
    +45 38 34 84 36
    mhcph.com

    I et hjørne af Frederiksberg Have udvises der overskud og den ro, viden og professionalisme, som der skal til for at gøre en restaurantoplevelse komplet. Sammen med et af Danmarks mest eklektiske men samtidig stilsikre køkkener giver det en oplevelse, som er original, personlig og ganske enkelt gennemført.


     

  • TÓRSHAVN: Heima í Havn med lammekød i særklasse

    TÓRSHAVN: Heima í Havn med lammekød i særklasse

    .
    Áarstova

    Gongin 1
    100 Tórshavn, Færøerne
    +298 33 30 00
    aarstova.fo

    Man sidder tæt i de stemningsfyldte lokaler. Menu og drikkevarer præsenteres elegant i indbundne bøger og vidner om, at der er lagt et stort arbejde i at give dig en god oplevelse. Bogen om retterne afslører, at køkkenet fokuserer på lokale råvarer som lam, jomfruhummer og torsk.


     

  • KØBENHAVN: Tankevækkende totalteater

    KØBENHAVN: Tankevækkende totalteater

    .

    Alchemist


    Århusgade 22
    2100 København Ø
    +45 51 93 56 23
    restaurant-alchemist.dk

    Alchemist er intens, til tider på kanten og vil rykke grænser for langt de fleste. Til gengæld bliver det aldrig kedeligt, og få steder får man som her en unik totaloplevelse, som på een gang er velsmagende, gennemtænkt og tankevækkende.


     

  • TÓRSHAVN: En færøsk oplevelse for livet

    TÓRSHAVN: En færøsk oplevelse for livet

    .

    Ræst


    Gongin 8
    100 Tórshavn, Færøerne
    +298 41 14 30
    raest.fo

    Ræst excellerer i det traditionelle færøske køkken. For novicer i kontrolleret råddenskab fordrer odeuren og visse retter tilvænning, men besøget er både kulturhistorisk og kulinarisk en anbefalelsesværdig oplevelse for livet.


     

  • SØLLERØD: Magisk måltidsudøvelse

    SØLLERØD: Magisk måltidsudøvelse

    .

    Søllerød Kro


    Søllerødvej 35
    2840 Holte
    +45 45 80 25 05
    soelleroed-kro.dk

    Er der eet sted, du drømmer om at spise igen og igen, er det Søllerød Kro. Køkkenchef Brian Mark Hansen, restaurantchef Jan Restorff og hele besætningen omfavner dig med varme, velsmag og velafbalanceret vovemod i den gastronomiske udfoldelse.


     

  • KØBENHAVN: Barren er sat højt

    KØBENHAVN: Barren er sat højt

    .
    Barr

    Strandgade 93
    1401 København K
    +45 32 96 32 93
    restaurantbarr.com

    Det lykkes for Barr, at forvandle de traditionelle germanske retter til mesterklasseserveringer, og sammen med ølkortets guldkorn og personalets evne til at skabe god stemning og veltilpashed blandt gæsterne, står det klart, at her er tale om et af de feel good-steder, vi gerne vender tilbage til. Tit.


     

  • KIRKJUBØUR: Nordatlantens gastronomiske højborg

    KIRKJUBØUR: Nordatlantens gastronomiske højborg

    .

    Koks

    http://whiteguide.dk/sites/default/files/koks.jpg
    Geilini 13
    175 Kirkjubøur, Færøerne
    +298 33 39 99
    koks.fo

    Koks udforsker og afprøver uudnyttede muligheder for, hvordan det omkringliggende hav, de færøske fjorde, fjelde, enge, strande og kendte traditionelle fermenteringsmetoder kan bidrage til store og næringsrige smagsoplevelser i respekt for følsomme bestande samt vand- og naturmiljø. Her er plankegulve, lammeskind på stolene, egetræsborde og hverken fine duge eller pressede servietter, men en bjergtagende panoramisk udsigt. Kulinarisk er man sjældent på hjemmebane, men føler sig tryg som i en mesters hænder under hele den gastronomiske rejse.


     

White Guide Nordic 2017 Stockebye caviar H.W. Larsen GASTRO unika Køb White Guide White Guide App