Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

KØBENHAVN: Drivhushygge med alverdens smage

KØBENHAVN: Drivhushygge med alverdens smage
04. jul. 2017

.

Gemyse

Vesterbrogade 3, 1620, København V
+45 88 70 00 00
nimb.dk

”Bålet er klar” står det på skiltet udenfor Tivolis nye gastronomiske satsning. Hvis man ikke er til en større servering kan man nemlig hygge sig med at bage snobrød eller riste skumfiduser ved bålpladsen udenfor. Men vi er her for at afprøve Nimb-satsningen Gemyse, beliggende i den samling af charmerende drivhusagtige bygninger, der tidligere husede Nimb Terrasse.

Konceptet og navnet kan nærmest ikke blive mere ”2017” end dette meget sympatiske fokus på at sætte pivfriske økogrøntsager i centrum for madoplevelsen. Det er Aarstiderne som er grøntleverandør og ved vores besøg lever restauranten helt klart op til ambitionen om at hver dag bruge det, der kommer friskt fra markerne – to af seks retter viser sig være noget andet, end hvad der var angivet på menuen. For dette elsker vi køkkenchef Christoffer Brink, selvom vi nok havde ønsket at få information om dette før maden. Mindreårige tivoligæster er fx ikke altid lige så fleksible, når noget, de tror er på vej, slet ikke dukker op. Med det sagt fungerer konceptet med ”family style”-serveringer glimrende for familier (børn spiser til halv pris), idet de små kan hapse lidt af hvert fra fadene og skålene.

Smagsmæssigt favner man meget bredt med inspirationer fra Sydøstasien, Indien og Nordafrika, og de varme krydderier bidrager til at 6-rettersmenuen overhovedet ikke føles rå og frisk, men mættende og solid. De, der absolut trænger til animalsk protein, kan tilkøbe dagens fisk, okse, kylling eller svinenakke, men det er tydeligt, at den største omhu er tildelt det grønne. Haricots verts med bid, dyppede i yuzuyoghurt og sorte sesamfrø, er dejligt friske, og at lave falafel på edamamebønner viser sig være en god idé, selvom den rent teknisk er svær at spise og smuldrer ned i gedeostcremen med ramsløg, der serveres til. Brødserveringen, smørmættede naanbrød med en cremet, røgsmagende baba ganoush og andre eksotiske dip og krydderier, er blandt det bedste på aftenen og et sikkert hit for alle generationer.

Efter menuens indledende to retter, grillet avocado og en fin sprød salat med mormordressing tilsmagt med grape, går servicen dog i stå. I næsten en time sker intet, og det er ikke kun børnene, der begynder at sidde uroligt ved bordet. Så går det pludselig løs igen med en blandet række retter, hvor en intetsmagende daal er den eneste, der virkelig skuffer. Vi får ellers sprøde asparges med brunet smør, en hel, bagt rodselleri og en fin ret med bagt porre og syltet løg.

Børnene har for længst skiftet middagen ud med bål og marshmallows, når regningen endelig leveres – og vi konkluderer at 250 kr. for seks retter højkvalitative grøntsagsretter må siges at være et kup. Med lidt mere vovemod og knald på smagene – og mere tempo på servicen – bliver der formentlig endnu mere ”bang for the buck”, som sommeren skrider frem.

 

Mere restaurantnyt

  • ODENSE: Tjekket økogourmet med stil og smag

    ODENSE: Tjekket økogourmet med stil og smag

    .

    The Balcony

    Vestergade 68, 1.th
    5000 Odense
    +45 66 11 74 20
    thebalcony.dk

    Ambitionerne er fortsat høje på førstesalen midt i Odense, hvor Peter Steen Hansen og Anders Jensen har drevet stedet på et højt niveau lige siden åbningen i 2016. The Balconys indretning er stilfuld med sildebensparket og mørke skindstole, der matcher de afdæmpede jazztoner fra anlægget. Derudover er det formelle, men ikke alt for tørre, tjenerkorps også med til at skabe en behagelig afslappet atmosfære i restauranten.


     

  • KØBENHAVN: Maritim frokostnydelse i designtemplet

    KØBENHAVN: Maritim frokostnydelse i designtemplet

    .

    Paustian

    Kalkbrænderiløbskaj 2
    2100 København Ø
    +45 39 18 55 01
    restaurantpaustian.dk

    Efter storhedstiden under Bo Bech 2004-2010 var køkkenets ambitionsniveau længe uimponerende. Men, siden Henrik Junker og Chris Ladegaard Jensen overtog i 2016 er der igen skruet op for det i Jørn Utzons bygning fra 1987, der foruden restaurant huser forretning med designermøbler.


     

  • KØBENHAVN: Knivskarpt håndværk med personlighed og humor

    KØBENHAVN: Knivskarpt håndværk med personlighed og humor

    .

    Restaurationen

    Møntergade 19
    1116 København K
    +45 33 14 94 95
    restaurationen.dk

    I mere end 25 år har Lisbeth og Bo Jacobsen drevet deres helt personlige ”Restaurationen”, hvis navn kun kan omtales i bestemt form som et endegyldigt begreb. Ledetråden er klassisk håndværk uden svinkeærinder, fremragende råvarer og en nærmest anarkistisk forholden sig til, hvad der sker på parnasset, samtidig med at smageskeen er taget i en dyb ed.


     

  • KØBENHAVN: Direkte fra jord til bord

    KØBENHAVN: Direkte fra jord til bord

    .

    Bæst

    Guldbergsgade 29
    2200 København N
    +45 35 35 04 63
    baest.dk

    Christian Puglisi lever sin vision om bæredygtighed, økologi og sporbarhed helt ud på sin italienske pizzabistro, hvor alt er nøje udvalgt. Grøntsagerne kommer fra egne marker ved Lejre, og charcuteriet er produceret i egne saltkar.


     

  • KØBENHAVN: Udfordring og innovation fra havets dyb

    KØBENHAVN: Udfordring og innovation fra havets dyb

    .

    Noma

    Refshalevej 96
    1432 København K
    noma.dk

    Vi ser tilbage på Nomas maritime førstereinkarnation og glæder os til sommerens grønt- og efterårets vildtsæson.


     

  • Mød vores partnere: Vandkefirperler

    Mød vores partnere: Vandkefirperler

    VANDKEFIRPERLER er det vi betegner som en "økologisk fermenteret læskedrik".
    Vandkefir er en aktiv gærkultur, der omdanner sukker i vand til organiske syrer som mælkesyrebakterier, eddike- og kulsyre. Vandkefir indeholder probiotiske stoffer, som kan have en gavnlig effekt for maven. Et alkoholfrit alternativ.

    "Idéen bag Perlerne har rødder i Nexø på Bornholm og blev til i 2016. Med afsæt i traditionen og fortællingen om det gamle Nexø Bryggeri, der fra 1865 til starten af 1970'erne bl.a. producerede citron- og hindbærlæskedrikke, vores to første varianter, har vi ladet os inspirere af historien og bragt en årelang bryggetradition tilbage til byen med det nye:

    NXØ Brewery - Vandkefirperler.

    Det, der giver mening for os, er, at det er den rene råvare og den ægte smag, der er i fokus. Derfor er der ikke brugt nogen form for unaturlige tilsætningsstoffer, kunstige sødemidler eller lignende i vores produkter. Vi bruger udelukkende 100 % økologiske råvarer og i det omfang, det er muligt, bruger vi råvarer fra Bornholm. Vi vil være i fortsat vækst og udvikle nye spændende varianter for at optimere vores produkter til gavn for alle, der nyder vores alternative læskedrik."

    Læs mere her


     

  • KØBENHAVN: Velvære, velsmag, velvalgte vine

    KØBENHAVN: Velvære, velsmag, velvalgte vine

    .

    Anarki

    Vodroffsvej 47
    1900 Frederiksberg
    +45 22 13 11 34
    restaurant-anarki.dk

    Makkerparret Christian Thorsholt Jacobsen og Rune Sauer Sonnichsen komplementerer hinanden med vin og mad på den vidunderlige lille bistro, hvorfra du aldrig går sulten eller tørstig hjem.


     

  • LANGÅ: Det gastronomiske vandingshul

    LANGÅ: Det gastronomiske vandingshul

    .

    Fru Larsen

    Østergade 1, Laurbjerg
    8870 Langå
    +45 86 46 83 88
    frularsen.dk

    Turen til Laurbjerg er i den grad en omvej værd. Her sørger Tommy og Birgitte Friis for en hjertevarm og grundgastronomisk forkælelse til en særdeles overkommelig pris.


     

  • KØBENHAVN: Anretningens modige skønhed

    KØBENHAVN: Anretningens modige skønhed

    .

    108

    Strandgade 108
    1401 København K
    +45 32 96 32 92
    108.dk

    Køkkenchef Kristian Baumann og hans folk bag 108 formår at servere nok Danmarks flotteste retter. Vi er på lillesøsteren til Noma, stedet der begyndte i de gamle Noma-lokaler, men nu har fået sin egen tydelige identitet i egne lokaler, hvor udsigten til kanalen, havnen og de mange cyklende sommerfolk er en stemningsfaktor, der beriger det store flotte halvrå lokale.


     

  • KØBENHAVN: Pasta i døgndrift

    KØBENHAVN: Pasta i døgndrift

    .

    Barabba

    Store Kongensgade 34
    1264 København K
    +45 33 10 10 40
    barabba.dk

    Det er svært ikke at blive lykkelig for Restaurant Barabba, der som et andet italiensk hjem serverer varm mad helt til kl. 2 om natten.


     

Køb White Guide White Guide Nordic 2017 Stockebye caviar GASTRO unika White Guide App