Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

GENTOFTE: Jordnær gastronomi på topniveau i det gamle hotel (ny)

GENTOFTE: Jordnær gastronomi på topniveau i det gamle hotel (ny)
11. maj. 2017

.

Jordnær

Gentoftegade 29, 2820 Gentofte
+45 22 40 80 20
restaurantjordnaer.dk

Restaurant Jordnær har slået rødder i det 350 år gamle Gentofte Hotel, hvor parret Eric Vildgaard (køkkenchef) og Tina Kragh (restaurantchef) bringer helt nye toner med rod i franske traditioner og danske råvarer ind i de historiske omgivelser. Stemningen er varm i den moderniserede ”krostue” med de smukke plankegulve, nordiske designermøbler og det imponerende bjælkeloft, og servicen er professionel og nærværende.

Eric ved, hvad han vil, og der gås ikke på kompromis med råvarerne, hvilket ses i første snack: Osietra-kaviar fyldt i en cylinder af udskåret agurk med en let syrlig creme i bunden – brillant i al sin enkelhed. Agurkens lille bittersødme spiller op til kaviarens elegante nøddetoner efterfulgt af en dyb umami, og syrespillet med den lette creme i bunden binder det hele sammen til en pragtfuld mundfuld. Herefter en klingende frisk Gillardeau-østers smagssat med glaskål i kugler, nyplukkede strandurter og peberroden, der giver snacken et lille let spark bagi. Snackene afsluttes med en cremet krabbe på en bund af ”æbleskive”, som måske kunne være lidt mere spændende. Samtlige snacks akkompagneres af champagne fra Robert Barbichon, der med sin friske brødtone og dejlige syre slår flot an til ”havet”.

Første forret – en smuk komposition af råmarineret jomfruhummer med grønne jordbær, østers og granité – er intens og mineralsk, og syren fra granitéen og den unge riesling giver et elegant og friskt modspil – en drøm for sushielskere. Den næste forret med hvide asparges, friskt skum med strejf af syre, sprød flan på toppen, brøndkarse og baerii-kaviar med indslag af hav og nødder står knivskarpt og bereder ren nydelse. Vinen fra Veneto på druen garganega er en anelse opulent til retten. En forret med sandart svøbt i spidskål i en grøn sky med ramsløg fylder hele ganen med velvære af saftig mild fisk, kålens bid og lette krydderier strammet op af ramsløgen. Cuvée no. 1 fra Baden med bl.a. spätburgunder udgør med sin lette frugtsødme og afstemte tanniner et flot vinøst match til den fyldige side.

Hovedretten med perfekt rosastegt lam, grøn asparges, morkel og trøffel løfter sig op over det traditionelle, når Vildgaard øser en helt vidunderlig elegant sky ud over lammet. Baroloen fra Oberto i Piemonte passer med sin lidt stramme men dog sødmefyldte karakter glimrende hertil. Første dessert med mandler, vanilje og rabarberis spiller på de små, fine nuancer, hvor kagebunden måske kunne være en smule lettere. Finaledesserten af is på hømælk suppleret med have- og skovsyre skilt med koldpresset rapsolie er ganske enkelt fremragende velafbalanceret. Jordnær i Gentofte betyder gastronomi på topniveau.

 

Mere restaurantnyt

  • KØBENHAVN: På jagt efter opskriften på guld

    KØBENHAVN: På jagt efter opskriften på guld

    .

    Alchemist

    Refshalevej 173C
    1432 København K
    +45 31 71 61 61
    restaurant-alchemist.dk

    De ydmyge rammer på Østerbro er udskiftet med en overdådig præstation i teatralsk gastro-futurisme – gennemført med en blanding af mod og overmod. Egentlig anbefaler vi dig ikke at læse videre, men blot forsøge at skaffe et af de eftertragtede borde, møde op med åbent sind og lade dig overraskes og imponeres af den mest rystende gastronomiske totaloplevelse, som hidtil har været tilbudt – verdensomspændende. Hvis du er en af de heldige, der får et bord, kan du se frem til at blive udsat for en tour de force udi sensoriske og intellektuelle eventyr fordelt på over 50 små serveringer – det hele i exceptionelle rammer med en afstemt dosis velsmag, humor, politik og stof til eftertanke.


     

  • KØBENHAVN: Det bedste fra havet skåret ind til benet

    KØBENHAVN: Det bedste fra havet skåret ind til benet

    .

    Iluka

    Peder Skrams Gade 15
    1054 København K
    +45 30 30 95 89
    restaurantiluka.dk

    Iluka betyder ’nær havet’ på de et af de australske aborigineres sprog, og ting fra havet er netop, hvad den australske og forhenværende Noma-kok Beau Clugston sætter i scene i den simpelt indrettede restaurant, der minder om den slags, men finder ved stranden sydpå med betongulv, simpel indretning og masser af friskfangede fisk og skaldyr.


     

  • FREDERICIA: Lokalt og personligt

    FREDERICIA: Lokalt og personligt

    .

    Ti Trin Ned

    Toldkammeret 9
    7000 Fredericia
    +45 75 93 33 55
    titrinned.dk

    I snart to årtier har Mette og Rainer Gassner sat Fredericia på det gastronomiske danmarkskort, og niveauet er stadig højt og stabilt. Stilen er dogmefri, og lader sig inspirere af årstiden og det lokale udbud af råvarer snarere end af klassiske franske dyder eller nordiske trends. Det gør Ti Trin Ned til et meget personligt køkken, hvor passionen for råvarerne afspejles i det dagligt skiftende menukort.


     

  • KØBENHAVN: Skarpt fokus og høj stemning

    KØBENHAVN: Skarpt fokus og høj stemning

    .

    Geist

    Kongens Nytorv 8
    1050 København K
    +45 33 13 37 13
    restaurantgeist.dk

    Når vejret er til det kan du nyde dit måltid i den hyggelige gårdhave omkranset af grøn bevoksning. Inden for er der anderledes gang i den med høj og til tider pumpende musik. Du har valget mellem at sidde ved et bord eller i den populære bar, der omkranser det åbne køkken, så du kan følge med i kokkenes arbejde. Indretningen er moderne og overvejende sort.


     

  • VORDINGBORG: Sydsjællands gastronomiske fyrtårn

    VORDINGBORG: Sydsjællands gastronomiske fyrtårn

    .

    Babette

    Kildemarksvej 5
    4760 Vordingborg
    +45 55 34 30 30
    babette.dk

    På en bakketop et lille stykke uden for centrum af Vordingborg ligger Babette som et gastronomisk fyrtårn, der skuer over byen. Sådan har det været i de over 30 år, der er gået, siden køkkenchef Vivi Schou og restaurantchef Henrik Pedersen startede butikken.


     

  • KØBENHAVN: En tryg proteinhule

    KØBENHAVN: En tryg proteinhule

    .

    Pluto

    Borgergade 16
    1300 København K
    +45 33 16 00 16
    restaurantpluto.dk

    Når finanskrisen en dag rammer igen, bliver der ekstra travlt på Pluto, for madmæssigt befinder vi os i en tryg proteinhule, hvor særligt indmad og oversete kødudskæringer som skank og nyretap indtager hovedrollen på kortet, ofte i ledtog med intense saucer på masser af smør og ost. Der er også masser af lækkert charcuteri og snacks at starte med, samt en håndfuld fiskeretter og lidt grønt.


     

  • FALDSLED: Ultimativ fynsk forkælelse

    FALDSLED: Ultimativ fynsk forkælelse

    .

    Falsled Kro

    Assensvej 513
    5642 Millinge
    +45 62 68 11 11
    falsledkro.dk

    Falsled Kro har i mere end fire årtier indtaget den suveræne position som Fyns gastronomiske fyrtårn. Den stråtækte gamle kro ligger i landsbyen Millinge i det bakkede Sydfyn, hvor kroen har en formidabel placering næsten helt ned til vandet. Fra bordene i havestuen kan man skue ned over den store haves frugttræer og den lille Faldsled Havn. Fynsk idyl, så det flimrer for øjnene.


     

  • BORNHOLM: Sublim skønhed på tallerkenerne og ud af vinduerne

    BORNHOLM: Sublim skønhed på tallerkenerne og ud af vinduerne

    .

    Kadeau Bornholm

    Baunevej 18
    3720 Aakirkeby
    +45 56 97 52 80
    kadeau.dk

    Det forhenværende sommerhus, der nu rummer Kadeaus bornholmske afdeling, spejder fra sin klippe sydpå henover Østersøen. Udsigten er smuk, men ikke det allersmukkeste denne aften, vil det vise sig. Vi udsættes nemlig for et nærmest perfekt gastronomisk forløb af 14 vanvittigt gode retter, der overgår ethvert hav (i hvert fald Østersøen) i skønhed.


     

  • SØLLERØD: Livsnydelse i Søllerød

    SØLLERØD: Livsnydelse i Søllerød

    .

    Søllerød Kro

    Søllerødvej 35
    2840 Holte
    +45 45 80 25 05
    soelleroed-kro.dk

    Når du først har sat dig i de bløde stole i Søllerød Kros lavloftede stuer, har du bare lyst til at blive. Alle gæster får præcis samme følelse af at være aftenens vigtigste, takket være legenden Jan Restorff, der som restaurantchef er indbegrebet af omsorg, opmærksomhed og viden ud i sanselighed.


     

  • KØBENHAVN: Vildt godt vildt

    KØBENHAVN: Vildt godt vildt

    .

    Wilhelm

    Nikolajgade 18
    1068 København K
    +45 53 85 02 81
    restaurantwilhelm.dk

    I forbindelse med samlingens midlertidige lukning i forbindelse med tilbygning flyttede Restaurant Wilhelm i 2017 fra sin skovnære lokation ved Ordrupgaard til et gammelt byhus i Nikolajgade – ”Skoven i byen” står der nu på hjemmesiden.

    Konceptet er, at råvarerne, hvad enten de kommer fra land eller vand, gerne skal være ”skudt, fanget med harpun, lasso eller plukket med tommeltot og pegefinger”, og køkkenchef Kristofer Josefsson stammer da også fra de dybe smålandske skove.


     

Køb White Guide iZettle Champagne Yvonne Seier Christensen V GASTRO unika White Guide App