Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

KØBENHAVN: Smagfuldt nærvær

KØBENHAVN: Smagfuldt nærvær
20. jul. 2017

.
Nærvær


Strandgade 87C, st., 1401 København K
+45 77 30 12 11
naervaer.dk

Det bobler og hygger i vinbaren ned til vandet på christianshavnersiden, hvorfra du på den udendørs terrasse ved Krøyers Plads kan nyde et glas og udsigten til Københavns skyline med Marmorkirken i centrum. Derfra føres du ind det "hemmelige" lille designerindrettede rum, hvor køkkenchef Yves Christian-François Le Lay og Kasper Langkilde skaber et intimt og utroligt velsmagende måltid til bare 12 gæster bænkede ved et hesteskoformet bord om det åbne køkken.

Du er vidne til en stille og præcis dans i køkkenet, der i glidende bevægelser sørger for at de 11 serveringer kommer i en lind strøm, der passer til dit tempo. 1000 kr. for menuen, der er eneste mulige valg, og 2000 kr., hvis du tager hele pakken med vinmenu, vand og kaffe. Der er også en saftmenu og mulighed for stor individualitet på drikkesiden. Vintjeneren informerer og serverer netop det, du har lyst til, hvis du ikke bare overlader det hele trygt til hende. Baglandet er vinbaren med fokus på de mediterrane dråber, men udvalget er bredt og glasmulighederne mange.

Vores menukort er påtrykt vore fornavne, og vi kravler op på de høje stole og nyder fortolkningen af et nærværende måltid med fremragende kogekunst og knivskarp smageske. Yndlingsretterne denne aften var det marokkansk inspirerede stykke stegt pighvar med grillet courgette og courgetteblomst fyldt med pighvarfars og kantareller i en bisque med safransmør. Her mødes alt det bedste fra alle verdener. Dette fortsætter i den stegte danske blæksprutte, høvlet som var det nudler på en bund af friske danske ærter, muslingeskum, salturt og tørret kaviar fra hvid stør. En bid af havets salt og umami, der fanges perfekt af en chardonnay fra Jura med kant og syre til at bryde den næsten overvældende havsmag, der dog holdes på en sød ærtebund for at fastholde aftenens kampord: Mums.

Køkkenet har som køkkenchefen delvist fransk baggrund, men med Le Lays tid i mange af de bedste københavnske køkkener er den nordiske trend taget med i en fortolkning, der rummer et globalt perspektiv. Syltet frisk abrikos med timianis, lakrids og hvid chokolade viser forståelse for sansekombinationer, der får dig til at juble samtidig med, at her både er genkendelighed og tryghed, som det kræves af et nærværende køkken.

Forkælelsen vil ingen ende tage, når vi til osten får et glas Riesling Spätlese 1976 fra Lorcher Pfaffenwies i Rheingau, og med en finale af nyfortolket koldskål med tykmælk semifreddo og jordbær står det lysende klart, at her er et sted med alt det bedste i et skønt måltid, en vedkommende gæstfrihed og et velovervejet velskænket glas, der placerer Nærvær i mesterklassen.

 

Mere restaurantnyt

  • SØLLERØD: Magisk måltidsudøvelse

    SØLLERØD: Magisk måltidsudøvelse

    .

    Søllerød Kro


    Søllerødvej 35
    2840 Holte
    +45 45 80 25 05
    soelleroed-kro.dk

    Er der eet sted, du drømmer om at spise igen og igen, er det Søllerød Kro. Køkkenchef Brian Mark Hansen, restaurantchef Jan Restorff og hele besætningen omfavner dig med varme, velsmag og velafbalanceret vovemod i den gastronomiske udfoldelse.


     

  • KØBENHAVN: Barren er sat højt

    KØBENHAVN: Barren er sat højt

    .
    Barr

    Strandgade 93
    1401 København K
    +45 32 96 32 93
    restaurantbarr.com

    Det lykkes for Barr, at forvandle de traditionelle germanske retter til mesterklasseserveringer, og sammen med ølkortets guldkorn og personalets evne til at skabe god stemning og veltilpashed blandt gæsterne, står det klart, at her er tale om et af de feel good-steder, vi gerne vender tilbage til. Tit.


     

  • KIRKJUBØUR: Nordatlantens gastronomiske højborg

    KIRKJUBØUR: Nordatlantens gastronomiske højborg

    .

    Koks

    http://whiteguide.dk/sites/default/files/koks.jpg
    Geilini 13
    175 Kirkjubøur, Færøerne
    +298 33 39 99
    koks.fo

    Koks udforsker og afprøver uudnyttede muligheder for, hvordan det omkringliggende hav, de færøske fjorde, fjelde, enge, strande og kendte traditionelle fermenteringsmetoder kan bidrage til store og næringsrige smagsoplevelser i respekt for følsomme bestande samt vand- og naturmiljø. Her er plankegulve, lammeskind på stolene, egetræsborde og hverken fine duge eller pressede servietter, men en bjergtagende panoramisk udsigt. Kulinarisk er man sjældent på hjemmebane, men føler sig tryg som i en mesters hænder under hele den gastronomiske rejse.


     

  • KØBENHAVN: Drivhushygge med alverdens smage

    KØBENHAVN: Drivhushygge med alverdens smage

    .

    Gemyse

    Vesterbrogade 3, 1620, København V
    +45 88 70 00 00
    nimb.dk
     

    Konceptet og navnet kan nærmest ikke blive mere ”2017” end dette meget sympatiske fokus på at sætte pivfriske økogrøntsager i centrum for madoplevelsen.


     

  • KØBENHAVN: Grøn velsmag og delikate detaljer

    KØBENHAVN: Grøn velsmag og delikate detaljer

    .

    Geranium


    Per Henrik Lings Allé 4, 8., 2100 København Ø
    +45 69 96 00 20
    geranium.dk

    Det kræver en særlig støbning år efter år at blive ved med at perfektionere på noget, som i de flestes øjne i forvejen er meget nær perfekt. Sådan en støbning har Geraniums køkkenchef Rasmus Kofoed.


     

  • White Guide Nordic 2017-18 er på gaden!

    White Guide Nordic 2017-18 er på gaden!

    I går, 26. juni, blev White Guide Nordic 2017-18 lanceret i København. Efter et spændende trendseminar, reception og prisoverrækkelser bød aftenen på gallamiddag, kreeret af Kamilla Seidler fra Restaurant Gusto i La Paz.

    Årets Global Gastronomy Award blev vundet af Enrique Olvera. Begrundelsen lød: “For having elevated Mexican classics and beloved street food to new heights, bridging modesty and sophistication, hindsight and modernity – and for bringing the rich spectrum of regional fare into the limelight, including indigenous and ancient delicacies, whose secrets he has successfully unlocked.” Læs pressemeddelelsen her

    Top 11-listen over Nordens bedste restauranter:

    1. Geranium, København, Danmark
    2. Esperanto, Stockholm, Sverige
    3. Fäviken Magasinet, Järpen, Sverige
        Maaemo, Oslo, Norge
    5. Søllerød Kro, Holte, Danmark
    6. Gastrologik, Stockholm, Sverige
        Mielcke & Hurtigkarl, København, Danmark
    8. Restaurant AOC, København, Danmark
        Daniel Berlin Krog, Skåne-Tranås, Sverige
        Oaxen Krog, Stockholm, Sverige
        Slotskøkkenet/Dragsholm Slot, Hørve, Danmark 

    Læs mere og se hele listen med de 341 bedste restauranter her


     

  • KØBENHAVN: Seje sild blandt kendisser og godtfolk

    KØBENHAVN: Seje sild blandt kendisser og godtfolk

    .

    Kødbyens Fiskebar

    Flæsketorvet 100, 1711 København V
    +45 32 15 56 56
    fiskebaren.dk

    NYTESTET: Høj stemning og gode friske fisk, men store udsving i serviceniveauet og retternes velsmag.


     

  • NY PARTNER: Velkommen til Dagmar

    NY PARTNER: Velkommen til Dagmar

    WHITE GUIDE: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling.

    White Guide og Rynkeby er glade for at kunne præsentere et nyt samarbejde, som skal være med til at fremme udbredelsen af gourmetdrikke uden alkohol.

    Samarbejdet viser sig i form af en ny pris, der har fået navnet: ”Årets kør hjem-menu”. Prisen uddeles for at anerkende restauranter, der går foran og helhjertet satser på at tilbyde gæsterne en alkoholfri drikkeoplevelse, der lever op til den bedste gourmetmad. Altså en oplevelse der kan stå mål med den, vindrikkende gæster får, når mad og drikke mødes.


     

  • TÓRSHAVN: En fransk-færøsk odysse (ny)

    TÓRSHAVN: En fransk-færøsk odysse (ny)

    Du bydes velkommen til en kulinarisk odysse ud i en fransk-nordatlantisk smeltedigel, der byder på alt fra blodnutella til bœuf bordelaise.


     

  • 88 danske restauranter optaget blandt Nordens bedste i White Guide Nordic 17-18

    88 danske restauranter optaget blandt Nordens bedste i White Guide Nordic 17-18

    Den fjerde udgave af White Guide Nordic udkommer mandag den 26. juni – lige til sommerferien. Med 341 restauranter i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, er det den mest omfattende guide til regionens restauranter. Forneden er listen over de danske restauranter, som er udvalgt til guiden.


     

White Guide Nordic 2017 Stockebye caviar H.W. Larsen GASTRO unika Køb White Guide White Guide App