Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

NY PARTNER: Velkommen til Dagmar

NY PARTNER: Velkommen til Dagmar
09. jun. 2017

.
”ÅRETS KØR HJEM-MENU” – SPÆNDENDE NYT SAMARBEJDE
White Guide og Rynkeby er glade for at kunne præsentere et nyt samarbejde, som skal være med til at fremme udbredelsen af gourmetdrikke uden alkohol.

Samarbejdet viser sig i form af en ny pris, der har fået navnet: ”Årets kør hjem-menu”. Prisen uddeles for at anerkende restauranter, der går foran og helhjertet satser på at tilbyde gæsterne en alkoholfri drikkeoplevelse, der lever op til den bedste gourmetmad. Altså en oplevelse der kan stå mål med den, vindrikkende gæster får, når mad og drikke mødes.

DAGMAR – MELLEM HIMMEL OG JORD
Serien Dagmar er en drikkemenu fra Rynkeby med seks forskellige alkoholfrie varianter skabt af nogle af Danmarks ypperste kokke, sommelierer, sensorikere og passionerede udviklere. En kompromisløs og passioneret gastronomisk drikkeoplevelse, der taler til alle sanser.

”Dagmar er det, du ikke er klar over, du manglede i din restaurant. Det er en oplevelse uden kompromiser. Ligesom god vin. Du kan præsentere og snakke om Dagmar, ligesom du gør med vin.”
-Tabita Mortensen, restaurantchef og sommelier, Norsminde Kro.

SMAG TIL ALLE SANSER
Dagmar er ikke noget, som du har smagt før – hun er sin helt egen. De seks varianter i serien er udviklet med det mål at skabe mundfylde og smagsoplevelser, der naturligt komplementerer maden på gourmetrestauranter.

Hver flaske Dagmar er håndlavet af de dygtigste fagfolk og fremstillet på Fyn. Fra et lille 100 liters anlæg håndtappes drikken manuelt af de samme medarbejdere, der har været med til at udvikle serien.

RÅVARER DER GIVER MUNDFORNEMMELSE
Dagmar er lavet af naturlige råvarer, der alle er særligt udvalgt til den enkelte variant. Både sjældne og mere kendte råvarer er på spil i Dagmar for at imødekomme gourmetkøkkenets krav. Ekstrakt af hibiscuste, umodne stikkelsbær og birkesaft er blot nogle af de råvarer, som er med til at give Dagmars forskellige varianter en kontrastfuld og overraskende balance.

De enkelte ingrediensers karakteristika og sammensætningen af dem bruges til at genskabe alkoholens fylde og de øvrige egenskaber, vi kender fra vin. Ligesom med vin arbejder serien med dimensionerne duft, smag, syre, tannin, fylde, krop og intensitet. Rabarberplantens naturlige garvesyre skaber det perfekte modspil til fede fisk, mens birkesaft fungerer godt med krondyr.

Derfor kan Dagmars varianter nydes med et komplet måltid fra appetizer til dessert, eller de forskellige varianter kan bruges til at erstatte enkelte glas i en vinmenu.

DAGMAR SKAL OPLEVES SAMMEN MED MAD
Dagmar-serien skal opleves sammen med mad som erstatning for eller supplement til restaurantens vinmenu. De seks varianter favner gourmetkøkkenet fra det salte til det søde, hvor spændende og usædvanlige smagsoplevelser, giver maden det nødvendige med- og modspil uden brug af alkohol. Ønsket er at skabe overraskende gastronomiske oplevelser, hvor god mad og gode drikke mødes.

DAGMAR – KOMPROMISLØS OG NYSKABENDE
Dagmar har fået sit navn efter Dagmar Andreasen, der var datter af Rynkebys grundlægger Inger Rasmussen. Dagmar havde visionerne og modet til at udvikle Rynkeby fra et lokalt mosteri til en stor national virksomhed.

Dagmar Andreasen var en farverig og kompromisløs foregangskvinde med markante holdninger. Hun var hele livet aktiv på mange fronter som virksomhedsejer, politiker, forfatter og foredragsholder og havde en markant plads i samtiden.

Derfor synes vi, navnet Dagmar passer godt til denne kompromisløse og spændende serie, som kan nyde høj accept blandt alle, der værdsætter høj gastronomisk kvalitet, dansk produktudvikling og gerne vil have et reelt alternativ til vin, saft eller vand med brus.

Læs mere: http://www.dagmar.rynkeby.dk/

 

Mere restaurantnyt

  • KLAMPENBORG: Grønt og skønt med stor velsmag

    KLAMPENBORG: Grønt og skønt med stor velsmag

    .

    Den Røde Cottage

    Strandvejen 550
    2930 Klampenborg
    +45 39 90 46 14
    denroedecottage.dk

    Mellem skov og hav ligger en smuk gammel rød hytte – idyllisk. Om sommeren er her udendørs servering, om vinteren omslutter det enkelt designede rum dig. Anita Klemensen har gennem en årrække cementeret sit navn som en af Danmarks dygtigste kokke og er med til at understrege, at den gastronomiske superliga ikke kun er for mænd.


     

  • TØNDER: Hygge og smæk for skillingen i hjertet af Tønder

    TØNDER: Hygge og smæk for skillingen i hjertet af Tønder

    .

    ROS


    Spikergade 21
    6270 Tønder
    +45 27 19 31 93
    restaurantros.dk
     

    På ægte sønderjysk vis modtages du hjerteligt i døren, får taget frakken og sættes med udsigt over toppede brostensgader i hjertet af Tønder. Trods stedet er fuldt booket, har de dygtige kokke og indehavere, Marcel Rodrigues og Steffen Snitgaard, på hele din kulinariske rejse i fortolkninger af lokale råvarer og traditionelle egnsretter rigeligt overskud til både at skabe en afslappet atmosfære, sludre med gæsterne, besvare spørgsmål og deltage i serveringen fra det åbne køkken i den kun 98 m2 store restaurant.


     

  • TÓRSHAVN: Færøsk fiskerestaurant med iberisk inspiration

    TÓRSHAVN: Færøsk fiskerestaurant med iberisk inspiration

    .

    Barbara


    Gongin 2-6
    100 Tórshavn, Færøerne
    +298 33 10 10
    barbara.fo

    På Barbara tør køkkenchefen gå sin egen vej, og det sker helt uden slinger.


     

  • KØBENHAVN: Genial stilsikker originalitet

    KØBENHAVN: Genial stilsikker originalitet

    .

    Mielcke & Hurtigkarl


    Frederiksberg Runddel 1,
    2000 Frederiksberg
    +45 38 34 84 36
    mhcph.com

    I et hjørne af Frederiksberg Have udvises der overskud og den ro, viden og professionalisme, som der skal til for at gøre en restaurantoplevelse komplet. Sammen med et af Danmarks mest eklektiske men samtidig stilsikre køkkener giver det en oplevelse, som er original, personlig og ganske enkelt gennemført.


     

  • TÓRSHAVN: Heima í Havn med lammekød i særklasse

    TÓRSHAVN: Heima í Havn med lammekød i særklasse

    .
    Áarstova

    Gongin 1
    100 Tórshavn, Færøerne
    +298 33 30 00
    aarstova.fo

    Man sidder tæt i de stemningsfyldte lokaler. Menu og drikkevarer præsenteres elegant i indbundne bøger og vidner om, at der er lagt et stort arbejde i at give dig en god oplevelse. Bogen om retterne afslører, at køkkenet fokuserer på lokale råvarer som lam, jomfruhummer og torsk.


     

  • KØBENHAVN: Tankevækkende totalteater

    KØBENHAVN: Tankevækkende totalteater

    .

    Alchemist


    Århusgade 22
    2100 København Ø
    +45 51 93 56 23
    restaurant-alchemist.dk

    Alchemist er intens, til tider på kanten og vil rykke grænser for langt de fleste. Til gengæld bliver det aldrig kedeligt, og få steder får man som her en unik totaloplevelse, som på een gang er velsmagende, gennemtænkt og tankevækkende.


     

  • TÓRSHAVN: En færøsk oplevelse for livet

    TÓRSHAVN: En færøsk oplevelse for livet

    .

    Ræst


    Gongin 8
    100 Tórshavn, Færøerne
    +298 41 14 30
    raest.fo

    Ræst excellerer i det traditionelle færøske køkken. For novicer i kontrolleret råddenskab fordrer odeuren og visse retter tilvænning, men besøget er både kulturhistorisk og kulinarisk en anbefalelsesværdig oplevelse for livet.


     

  • SØLLERØD: Magisk måltidsudøvelse

    SØLLERØD: Magisk måltidsudøvelse

    .

    Søllerød Kro


    Søllerødvej 35
    2840 Holte
    +45 45 80 25 05
    soelleroed-kro.dk

    Er der eet sted, du drømmer om at spise igen og igen, er det Søllerød Kro. Køkkenchef Brian Mark Hansen, restaurantchef Jan Restorff og hele besætningen omfavner dig med varme, velsmag og velafbalanceret vovemod i den gastronomiske udfoldelse.


     

  • KØBENHAVN: Barren er sat højt

    KØBENHAVN: Barren er sat højt

    .
    Barr

    Strandgade 93
    1401 København K
    +45 32 96 32 93
    restaurantbarr.com

    Det lykkes for Barr, at forvandle de traditionelle germanske retter til mesterklasseserveringer, og sammen med ølkortets guldkorn og personalets evne til at skabe god stemning og veltilpashed blandt gæsterne, står det klart, at her er tale om et af de feel good-steder, vi gerne vender tilbage til. Tit.


     

  • KIRKJUBØUR: Nordatlantens gastronomiske højborg

    KIRKJUBØUR: Nordatlantens gastronomiske højborg

    .

    Koks

    http://whiteguide.dk/sites/default/files/koks.jpg
    Geilini 13
    175 Kirkjubøur, Færøerne
    +298 33 39 99
    koks.fo

    Koks udforsker og afprøver uudnyttede muligheder for, hvordan det omkringliggende hav, de færøske fjorde, fjelde, enge, strande og kendte traditionelle fermenteringsmetoder kan bidrage til store og næringsrige smagsoplevelser i respekt for følsomme bestande samt vand- og naturmiljø. Her er plankegulve, lammeskind på stolene, egetræsborde og hverken fine duge eller pressede servietter, men en bjergtagende panoramisk udsigt. Kulinarisk er man sjældent på hjemmebane, men føler sig tryg som i en mesters hænder under hele den gastronomiske rejse.


     

White Guide Nordic 2017 Stockebye caviar H.W. Larsen GASTRO unika Køb White Guide White Guide App