Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

NY PARTNER: Velkommen til Dagmar

NY PARTNER: Velkommen til Dagmar
09. jun. 2017

.
”ÅRETS KØR HJEM-MENU” – SPÆNDENDE NYT SAMARBEJDE
White Guide og Rynkeby er glade for at kunne præsentere et nyt samarbejde, som skal være med til at fremme udbredelsen af gourmetdrikke uden alkohol.

Samarbejdet viser sig i form af en ny pris, der har fået navnet: ”Årets kør hjem-menu”. Prisen uddeles for at anerkende restauranter, der går foran og helhjertet satser på at tilbyde gæsterne en alkoholfri drikkeoplevelse, der lever op til den bedste gourmetmad. Altså en oplevelse der kan stå mål med den, vindrikkende gæster får, når mad og drikke mødes.

DAGMAR – MELLEM HIMMEL OG JORD
Serien Dagmar er en drikkemenu fra Rynkeby med seks forskellige alkoholfrie varianter skabt af nogle af Danmarks ypperste kokke, sommelierer, sensorikere og passionerede udviklere. En kompromisløs og passioneret gastronomisk drikkeoplevelse, der taler til alle sanser.

”Dagmar er det, du ikke er klar over, du manglede i din restaurant. Det er en oplevelse uden kompromiser. Ligesom god vin. Du kan præsentere og snakke om Dagmar, ligesom du gør med vin.”
-Tabita Mortensen, restaurantchef og sommelier, Norsminde Kro.

SMAG TIL ALLE SANSER
Dagmar er ikke noget, som du har smagt før – hun er sin helt egen. De seks varianter i serien er udviklet med det mål at skabe mundfylde og smagsoplevelser, der naturligt komplementerer maden på gourmetrestauranter.

Hver flaske Dagmar er håndlavet af de dygtigste fagfolk og fremstillet på Fyn. Fra et lille 100 liters anlæg håndtappes drikken manuelt af de samme medarbejdere, der har været med til at udvikle serien.

RÅVARER DER GIVER MUNDFORNEMMELSE
Dagmar er lavet af naturlige råvarer, der alle er særligt udvalgt til den enkelte variant. Både sjældne og mere kendte råvarer er på spil i Dagmar for at imødekomme gourmetkøkkenets krav. Ekstrakt af hibiscuste, umodne stikkelsbær og birkesaft er blot nogle af de råvarer, som er med til at give Dagmars forskellige varianter en kontrastfuld og overraskende balance.

De enkelte ingrediensers karakteristika og sammensætningen af dem bruges til at genskabe alkoholens fylde og de øvrige egenskaber, vi kender fra vin. Ligesom med vin arbejder serien med dimensionerne duft, smag, syre, tannin, fylde, krop og intensitet. Rabarberplantens naturlige garvesyre skaber det perfekte modspil til fede fisk, mens birkesaft fungerer godt med krondyr.

Derfor kan Dagmars varianter nydes med et komplet måltid fra appetizer til dessert, eller de forskellige varianter kan bruges til at erstatte enkelte glas i en vinmenu.

DAGMAR SKAL OPLEVES SAMMEN MED MAD
Dagmar-serien skal opleves sammen med mad som erstatning for eller supplement til restaurantens vinmenu. De seks varianter favner gourmetkøkkenet fra det salte til det søde, hvor spændende og usædvanlige smagsoplevelser, giver maden det nødvendige med- og modspil uden brug af alkohol. Ønsket er at skabe overraskende gastronomiske oplevelser, hvor god mad og gode drikke mødes.

DAGMAR – KOMPROMISLØS OG NYSKABENDE
Dagmar har fået sit navn efter Dagmar Andreasen, der var datter af Rynkebys grundlægger Inger Rasmussen. Dagmar havde visionerne og modet til at udvikle Rynkeby fra et lokalt mosteri til en stor national virksomhed.

Dagmar Andreasen var en farverig og kompromisløs foregangskvinde med markante holdninger. Hun var hele livet aktiv på mange fronter som virksomhedsejer, politiker, forfatter og foredragsholder og havde en markant plads i samtiden.

Derfor synes vi, navnet Dagmar passer godt til denne kompromisløse og spændende serie, som kan nyde høj accept blandt alle, der værdsætter høj gastronomisk kvalitet, dansk produktudvikling og gerne vil have et reelt alternativ til vin, saft eller vand med brus.

Læs mere: http://www.dagmar.rynkeby.dk/

 

Mere restaurantnyt

  • WHITE GUIDE: Årets nominerede

    WHITE GUIDE: Årets nominerede

    På mandag afsløres det, hvem der vinder årets priser. Se de nominerede her og find billetter til trendseminar, lancering og gallamiddag.

    madbillet.dk/show/event/holistic-cuisine-trendseminar

    madbillet.dk/show/event/lancering-af-white-guide-danmark-2020

    madbillet.dk/show/event/gallamiddag

    Årets vinoplevelse: Søllerød Kro, Alchemist, AOC


     

  • WHITE GUIDE: Lancering af White Guide 2020, Holistic Cuisine Trendseminar, Gallamiddag, mandag den 28/10!

    WHITE GUIDE: Lancering af White Guide 2020, Holistic Cuisine Trendseminar, Gallamiddag, mandag den 28/10!

    Kære Læser,

    Du inviteres herved til White Guides Holistic Cuisine trendseminar (m. bl.a. Rasmus Munk), gourmetoplevelser på Soho ved lanceringen af White Guide 2020, hvor kåring og prisoverrækkelser finder sted, ikke mindst 'årets restaurant' - og efterfølgende gallamiddag på Sølyst.

    Vil vil rigtig gerne se så mange af jer som muligt.
    Reservation foregår efter 'først til mølle'-princippet, da vi har et begrænset antal pladser.

    Nedenfor følger lidt info om dagen og links til bestilling af billetterne.


     

  • KØBENHAVN: Genfødsel ved havnefronten

    KØBENHAVN: Genfødsel ved havnefronten

    .

    Studio

    Havnegade 44
    1058 København K
    +45 72 14 88 08
    thestandardcph.dk/restaurant/studio

    Studio er genfødt! Toprestauranten i den gamle toldbygning i Havnegade har levet en omtumlet tilværelse siden Torsten Vildgaard forlod bygningen og Damian Quintana for en bemærkning satte sydamerikansk præg på menuen. Nu er der kommet forstærkning fra Vestkysten i form af engelske Alan Bates, som kommer direkte fra Paul Cunninghams køkken på Henne Kirkeby Kro.


     

  • KØBENHAVN: Usnobbet mesterligt køkken

    KØBENHAVN: Usnobbet mesterligt køkken

    .

    À Terre

    Tordenskjoldsgade 11
    1055 København K
    +45 71 99 56 99
    aterre.dk

    Rummet omfavner dig, lige fra du træder ind i det venlige og lyse lokale overfor Det Kongelige Teater. Yves Le Lay har flyttet teltpælene fra Nærvær på Christianshavn og står nu bag gryderne på sit nye spisested, der med mangel på bedre begreb må betegnes som en luksusbistro. Smageskeen er præcis, når de opfindsomme og overraskende retter skabes til gæsternes glæde. Stemningen er afslappet og usnobbet. Vores kompetente sommelier sørger for, at vi får netop den vin, vi længes efter fra det klassiske, men betalelige vinkort, der også har gode vine på glas.


     

  • PARTNERNYT: grow up FARM

    PARTNERNYT: grow up FARM

    .
    PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere grow up FARM som partner.

    Vi er grow up FARM – et lille landbrug som dyrker mikrogrønt i form af skud og urter.
    Måske du kender det som den lille fine urt som ofte benyttes til afpyntning i form af
    brøndkarse eller ærteskud. Måske du har set eller hørt om dyrkningsmetoden
    vertikalfarm i dit tv eller blandt vores kære klimatosser. I virkeligheden er det en ny
    måde at dyrke vores grønt på – en måde, som er tilpasset vores fremtid.


     

  • KØBENHAVN: Endelig en god udgave af italiensk fine dining

    KØBENHAVN: Endelig en god udgave af italiensk fine dining

    .

    Brace

    Teglgårdsstræde 8A
    1452 København K
    +45 28 88 20 01
    restaurantbrace.dk

    Det stilfulde rum med gråtonede vægge og gyldne lamper sender tydelige signaler om, at her vil man hæve det gode italienske bondekøkken til gastronomisk mere innovative højder. Det bliver også straks markeret i signaturantipastiene med en ”krustade” fyldt med luftig carbonara, skum af peber, Havgus og saltet svinekæbe og en lille bacalaorulle, hvor frituredejen er erstattet af sprødt torskeskind.


     

  • LØNSTRUP: Enkel kompleksitet ved Vesterhavet

    LØNSTRUP: Enkel kompleksitet ved Vesterhavet

    .

    Villa Vest

    Strandvejen 138
    8900 Hjørring
    +45 98 96 05 66
    villavest.dk

    Med Vesterhavet som absolutte nabo, ligger Villa Vest på top fem over bedste udsigtsrestauranter i Danmark, og i køkkenet er det nordiske smagsunivers på et meget højt kompleksitetsniveau. Snackserveringens flødebolle funkler på den frosne sten, der toner i en opsats med beplantning fra den omkringliggende natur. Enkel i udtrykket, men sikke en smag. En frossen kyllingelevermousse som bund, skum på gran, citronverbena som overtræk, og toppet med citronverbena som pasta, små myrer og syltede flager af nobilisgran. En mundfuld, der eksploderer i smag, og hvor de forskellige råvarer træder frem i mange bølgende smagslag. Det aromatiske og syrlige fra citronverbena og gran, sammen med kyllingemoussens dybe nuancer. Genial mundfuld, og sådan fortsætter det gennem aftenens retter.


     

  • FØVLING: Når betjeningen trækker det største læs

    FØVLING: Når betjeningen trækker det største læs

    .

    Ribehøj

    Ribevej 34
    6683 Føvling
    +45 75 39 85 32
    ribehoej.dk

    Her er en fremragende udsigt over en lille sø på kanten af det gamle grænseland mellem Danmark og Tyskland. Et nyrenoveret hus danner rammen om områdets mest lovpriste spisested, hvor menuen er stueren og følger de gængse skummende saucer skilt med grønne olier, kraftige glacer og en udpræget tendens til blomstermisbrug. På de glade gæster kan man høre, at det er godt, det ikke er alt for eksperimenterende.


     

  • KØBENHAVN: Smukke kompositioner med smagsmæssig præcision

    KØBENHAVN: Smukke kompositioner med smagsmæssig præcision

    .

    108

    Strandgade 108
    1401 København K
    +45 32 96 32 92
    108.dk

    Det lyse højloftede lokale er indrettet med kølig nordisk elegance, men klientellet er overvejende internationalt. Det giver naturligvis publicitet udover det sædvanlige at være Nomas lillebror, men også høje forventninger fra gæsterne, der, som sagt, ofte er kommet langvejs fra – fra vores tre nærmeste borde høres hhv. kinesisk, fransk og amerikansk engelsk.


     

  • KØBENHAVN: Den store rejse i smag

    KØBENHAVN: Den store rejse i smag

    .

    Tigermom
     


    Ryesgade 25
    2200 København N
    +45 53 84 25 25
    tigermom.dk

    Lisa Lov er en sjælden gave til fortolkningen af de mange asiatiske smagsudtryk. Med cambodjansk baggrund og opvækst i New Zealand har hun en skarp forståelse af hvert eneste køkkens særkender, hvilket hun fortolker i sin "Tigermom Feast".


     

Køb White Guide iZettle GASTRO unika White Guide App