Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

VEJLE: Masser af talent i trætoppen

VEJLE: Masser af talent i trætoppen
25. jan. 2019

.

TreeTop

Munkebjergvej 125
7100 Vejle
+45 76 42 85 00
tree-top.dk 

Den uhindrede udsigt over Vejle Fjord, som man kan nyde fra sit bord på Restaurant TreeTop, må afgjort være blandt de skønneste i landet. Navnet er velvalgt, for her har man vitterligt fornemmelsen af at sidde højt oppe i trækronerne med verden for sine fødder. Restauranten ligger på Munkebjerg Hotel, som indtager en fornem placering på en bakketop med dyb skov og vand til alle sider.

Det er også det første, man får øje på, når man træder ind på de bløde grønne gulvtæpper i den intime restaurant, hvor der er strøgne hvide duge, behagelige stole, god plads mellem bordene og venligt formel service. Hotellet er bygget i 70’er-rødbrune mursten, og der er lidt konferencehotel over hele affæren, men det let bedagede udtryk har også en indbygget charme.

Der er fx rødbrun hjørnepejs i restauranten, og i foyeren hænger store PH-‘Kogler’ hænger fra loftet og langs væggene står adskillige stole i ikoniske danske design. Men vi starter i vinkælderen, hvor et stort udvalg af især gammel klassificeret Bordeaux putter sig i halvmørket. Årgangschampagne fra Charles Gardet af egen import ledsager glimrende hjemmelavet bresaola og pølse fra hotellets egen slagter.

Tilbage i restauranten er snacksene mere elaborerede, og især den sprøde rulle af friteret torskeskind fyldt med hakkede østers, syltede asparges og manchegocreme er skøn. Masser af smag og teknik. Det er der også i serveringen af havtaske, som er stegt på benet til perfektion og smurt med en barbequemarinade på malt. Den ledsages af en knaldorange puré på moskusgræskar, safranskum og sirup på passionsfrugt, som giver serveringen eksotiske vinger, perfekt matchet med en kølig chardonnay fra Journey’s End i Sydafrika, som i sig selv besidder et tropisk udtryk. Meget flot sammenspil.

Vinmæssigt befinder vi os i det meget sikre klassiske territorium, og der skeles ikke til den moderne verden. Heller ikke på det store og højst interessante vinkort, som er en sand skatkiste af bordeaux, bourgogne og tyske vine med alder. Der kan gøres reelle fund her, og vi kan ikke lade være med at ærgre os lidt over, at denne dybde i vinkortet ikke afspejler sig på vinmenuen, hvor vinene udelukkende er til den unge side.

Havtaskeserveringen er et godt eksempel på stilen her, hvor køkkenet trækker dels på nordiske referencer, men også har modet til at kigge ud i verden efter inspiration. For eksempel møder Norden Mexico i form af en sprød tacoskal på majsmel og med fyld af samme og sæsonens stegte kantareller. Den massive parfume fra korianderblomst giver serveringen liv og vibrerende friskhed. Serveringen bliver dog lidt for sød for den tyske spätburgunder, som serveres til.

Stilblandingen er ikke fejlfri måltidet igennem. Smukt rosa nakkefilet fra ibéricogris får følgeskab af en persillesauce på hønsefond, svenske blåbær, ristede hasselnødder fra Piemonte og en undertilberedt porre. Kødet smager egentlig fremragende i sig selv, men tilbehøret er meget forvirrende, og får serveringen til at stritte i alle retninger.

Ikke desto mindre kravler TreeTop ind i mesterklassen med en solid måltidsoplevelse, som får tilføjet en ekstra dimension af den spektakulært flotte udsigt.

 

Mere restaurantnyt

  • KØBENHAVN: Mesterligt magisk måltid

    KØBENHAVN: Mesterligt magisk måltid

    .

    Mielcke & Hurtigkarl

    Frederiksberg Runddel 1
    2000 Frederiksberg
    +45 38 34 84 36
    mhcph.com

    The Menu is not the Meal, står der på den lille menuseddel, vi får med, da vi nærmest svævende forlader den forførende have i den solvarme forårsaften. Vi har været gennem en ’Metamorfose’, som den store menu kaldes, og vi er ganske rigtigt forvandlede. Jacob Mielcke driver sammen med Jan Hurtigkarl fortsat gryderne med sikker hånd og på sin helt egen kreative måde med japanske undertoner, nordiske takter og en overtone, der er helt sin egen.


     

  • EBELTOFT: Ebeltoft i den gastronomiske superliga

    EBELTOFT: Ebeltoft i den gastronomiske superliga

    .

    Molskroen

    Hovedgaden 16
    8400 Ebeltoft
    +45 86 36 22 00
    molskroen.dk

    Steffen Villadsen overtog for tre år siden ansvaret for Ebeltofts luksuskro og trådte ind i kredsen af kokke, der i de seneste årtier har stadfæstet Molskroens relevans i den gastronomiske superliga. Det gule, charmerende bindingsværkshus ligger på kanten mellem Mols Bjerge og Ebeltoft Vig og har både det bakkede landskab og Kattegat indenfor rækkevidde.


     

  • TÓRSHAVN: Gammelnordisk, når det er bedst

    TÓRSHAVN: Gammelnordisk, når det er bedst

    .

    Ræst

    Gongin 8
    100 Tórshavn
    +298 41 14 30

    Vi træder ind i det 500 år gamle hus med græs på taget, hvor det nærmest føles som, man er gæst i et privat hjem med klaver og gamle bøger. En kraftig lugt rammer med det samme vores næser og giver en forduft på, hvad der er i vente.


     

  • KØBENHAVN: Længe ventet smørrebrødsinnovation

    KØBENHAVN: Længe ventet smørrebrødsinnovation

    .

    Selma

    Rømersgade 20
    1103 København K
    +45 93 10 72 03
    selmacopenhagen.dk

    Hos Selma får man p.t. landets bedste innovative smørrebrødsoplevelse. Måske skyldes det, at restauratør og køkkenchef Magnus Pettersson er svensker og ikke er vokset op med smørrebrød. Hans tilgang til den ærkedanske spise er derfor fuldstændigt dogmefri, og han føler sig tydeligvis ikke bundet af rigide uskrevne konventioner. Når man desuden stiller usædvanligt høje krav til råvarernes kvalitet, kan det gå hen og blive rigtigt godt.


     

  • KØBENHAVN: Hvad baggården gemmer

    KØBENHAVN: Hvad baggården gemmer

    .

    Alouette

    Sturlasgade 14
    2300 København S
    +45 31 67 66 06
    restaurant-alouette.dk

    Gemt godt væk i en gammel, rodet baggård i Sturlasgade i den gamle del af Islands Brygge ligger Alouette og skinner som en af landets allersmukkeste restauranter. Vi bydes velkommen ude på gaden og føres igennem baggården og ind i en gammel vareelevator op til førstesalen af den gamle industribygning, hvor Alouette ligger dør om dør med øvelokaler, hvor hørmen af sved og øl hænger i luften.


     

  • PARTNERNYT: Nyt niveau af dansk osteklassiker

    PARTNERNYT: Nyt niveau af dansk osteklassiker

    Kenneth Toft-Hansen ønskede en danbo-type ost i særklasse, og det fik han. Han mener, at det bør være første skridt i en udfordring af de danske osteklassikere.

    Kenneth Toft-Hansen har lige vundet guld ved Bocuse d'Or. Men selvom han i årevis har brugt meget tid på forberedelse og deltagelse i konkurrencer på topniveau, har han også haft tid til andre ting. For Kenneth Toft-Hansen har også været med til at udvikle en ny ost. Osten er en fed og aromatisk skæreost, der er kitmodnet og lavet på ustandardiseret, økologisk mælk. Den ligner andre gode, danske skæreoste af danbo-typen. Men den er noget helt særligt. Den er nemlig udsprunget af Kenneth Toft-Hansens ønske om at kunne servere den bedste morgenmadsost til sine gæster på Svinkløv Badehotel.


     

  • KØBENHAVN: Asien rundt med gastrofanen højt hævet

    KØBENHAVN: Asien rundt med gastrofanen højt hævet

    .

    Ibu

    Vesterbrogade 56
    1620 København V
    +45 21 80 01 80
    restaurantibu.dk

    Du træder ind i et rum, der kunne være det mest trendy asiatiske spisested i London. Gråsorte toner dæmpet med velfungerende lys og åbent køkken med varme og udstråling får dig til at føle dig hjemme og godt tilpas.


     

  • LEYNAVATN: Totaloplevelse for alle sanser

    LEYNAVATN: Totaloplevelse for alle sanser

    .

    Koks

    Frammi vi∂ Gjónna
    335 Leynavatn
    +298 33 39 99
    koks.fo

    Restauranten er i foråret 2018 flyttet fra det gamle bispesæde Kirkjubøur til mindst ligeså naturskønne omgivelser ved Leynavatn lidt nordligere på Streymoy. Unge Poul Andrias Ziska styrer køkkenet, hvor han mesterligt formår at skabe en balance mellem kreativ innovation og respekt for Færøernes ypperlige råvarer og stærke traditioner.


     

  • KØBENHAVN: Mesterlig nordisk-italiensk odyssé

    KØBENHAVN: Mesterlig nordisk-italiensk odyssé

    .

    Brace

    Teglgårdsstræde 8A
    1452 København K
    +45 28 88 20 01
    restaurantbrace.dk

    I februar 2017 åbnede Brace Danmarks vel eneste gourmetrestaurant, der udtalt ønsker at forene det nordiske med det italienske. Det er blevet til et herligt bekendtskab, vi ikke vidste, vi savnede. Du finder det i en hyggelig gårdhave i Teglgårdsstræde, og inden for er der stilfuldt indrettet med en hel del mørkt træ.


     

  • KØBENHAVN: Nordisk elegance, præcision og råvarefokus

    KØBENHAVN: Nordisk elegance, præcision og råvarefokus

    .

    AOC

    Dronningens Tværgade 2
    1302 København K
    +45 33 11 11 45
    restaurantaoc.dk

    Imposante Moltkes Palæ emmer af klasse og storhed. Restaurant AOC har hjemme i kælderen, men der er højt til loftet under de mægtige hvælvinger fra det 17. århundrede. Indretning er moderne, kølig nordisk, men virker på ingen måde akavet i forhold til de historiske rammer og det bastante stengulv. Pladsen er god, så der er godt med luft omkring de enkelte borde, og så skaber rummet en helt særlig akustik.


     

Køb White Guide Dagmar iZettle Champagne Yvonne Seier Christensen V GASTRO unika White Guide App