Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

EBELTOFT: Nye vinde blæser over Ebeltoft Vig

EBELTOFT: Nye vinde blæser over Ebeltoft Vig
10. mar. 2017

Siden starten af 2016 har ansvaret for at videreføre Molskroens stolte traditioner hvilet på skuldrene af køkkenchef Steffen Villadsen. Og lad det være sagt med det samme – de høje gastronomiske ambitioner bliver indfriet til fulde.

Stilen er baseret på det franske køkken, men Villadsen har fornyet det klassiske, og råvarerne sættes sammen med et nuanceret og interessant twist. I første servering er limfjordsøsters blevet lynstegt, så kødet har samlet sig, og varmen har intensiveret den fine havsmag. Savoykål, høost og ristede hvedekerner giver de dybe smagstoner, mens syltede grønne jordbær giver en friskhed, der spiller op mod den eksotiske frugt i en slovensk orangevin. Vinen har samtidig fin syre og mineralitet, der kan håndtere østersens let metalliske smag, og det er et meget flot og opfindsomt vinmatch fra restaurantchef Karina Kannegaard.

Hun er kommet til Molskroen fra S’vinbar i Aarhus, og hun har taget en del interessante flasker med fra byen. Tjeneren har med et glimt i øjet advaret os om vinmenuens lidt nørdede indslag, men der er personlighed, sjæl og gode fortællinger bag vinene, og de mindre nicheproducenter blender flot ind i vinmenuens opbygning.

Klostervinen Coenobium fra Lazio er frugtig og har lidt jordede svampenoter, der passer rigtig flot til næste rets duxelles af champignon og løg. Den topper et stykke perfekt tilberedt krogfanget torsk, der har syltede stikkelsbær som det friske element, og papirtynde skiver af ventrèche med en god intens krydring som sprød tekstur. En fabelagtig fumet på røgede fiskeben svøber hele retten ind i små bidder af fuldkommen velsmag.

Selve serveringsseancen er knivskarpt koreograferet, og maden bæres stolt ind til bordet på højt hævede fade af en mindre kokkebrigade. Professionalismen skinner igennem, men kokkene får bragt det behageligt ned på jorden med personlige fortællinger om alt fra dyrevelfærd til minder fra læretiden. Rigtig fin balance, og selvom servicen til tider minder om en fransk stjernerestaurant, bliver vi med betjeningens lune smil atter mindet om, at vi trods alt stadig er i Jylland. Det er service på et meget højt niveau, og i lokalet med gyldne kobberlamper, lyse plankegulve, og sorte træmøbler med cognacfarvet læder, skinner den stilfulde eksklusivitet igennem.

Hovedretten er et stykke saftig kaninryg med stegt foie gras, sprød syltet nashipære, og en pikant glace med madagaskarpeber, der giver en skarp krydret kontrast til den søde pære og foie grasens lækre fedme. Let bitre valnødder og frisk bladselleri sørger for, at retten kommer rundt på alle smagstangenter og ender i perfekt harmoni.

Et besøg på Molskroen er en gennemført totaloplevelse, der flot kombinerer de klassiske dyder med det nutidige og trendy. Velsmag og det franske univers er stadig kroens sikre fundament, men der blæser samtidig forfriskende nye vinde over kysten ved Ebeltoft Vig.

 

Mere restaurantnyt

  • KØBENHAVN: Asien rundt med gastrofanen højt hævet

    KØBENHAVN: Asien rundt med gastrofanen højt hævet

    .

    Ibu

    Vesterbrogade 56
    1620 København V
    +45 21 80 01 80
    restaurantibu.dk

    Du træder ind i et rum, der kunne være det mest trendy asiatiske spisested i London. Gråsorte toner dæmpet med velfungerende lys og åbent køkken med varme og udstråling får dig til at føle dig hjemme og godt tilpas.


     

  • LEYNAVATN: Totaloplevelse for alle sanser

    LEYNAVATN: Totaloplevelse for alle sanser

    .

    Koks

    Frammi vi∂ Gjónna
    335 Leynavatn
    +298 33 39 99
    koks.fo

    Restauranten er i foråret 2018 flyttet fra det gamle bispesæde Kirkjubøur til mindst ligeså naturskønne omgivelser ved Leynavatn lidt nordligere på Streymoy. Unge Poul Andrias Ziska styrer køkkenet, hvor han mesterligt formår at skabe en balance mellem kreativ innovation og respekt for Færøernes ypperlige råvarer og stærke traditioner.


     

  • KØBENHAVN: Mesterlig nordisk-italiensk odyssé

    KØBENHAVN: Mesterlig nordisk-italiensk odyssé

    .

    Brace

    Teglgårdsstræde 8A
    1452 København K
    +45 28 88 20 01
    restaurantbrace.dk

    I februar 2017 åbnede Brace Danmarks vel eneste gourmetrestaurant, der udtalt ønsker at forene det nordiske med det italienske. Det er blevet til et herligt bekendtskab, vi ikke vidste, vi savnede. Du finder det i en hyggelig gårdhave i Teglgårdsstræde, og inden for er der stilfuldt indrettet med en hel del mørkt træ.


     

  • VEJLE: Masser af talent i trætoppen

    VEJLE: Masser af talent i trætoppen

    .

    TreeTop

    Munkebjergvej 125
    7100 Vejle
    +45 76 42 85 00
    tree-top.dk 

    Den uhindrede udsigt over Vejle Fjord, som man kan nyde fra sit bord på Restaurant TreeTop, må afgjort være blandt de skønneste i landet. Navnet er velvalgt, for her har man vitterligt fornemmelsen af at sidde højt oppe i trækronerne med verden for sine fødder. Restauranten ligger på Munkebjerg Hotel, som indtager en fornem placering på en bakketop med dyb skov og vand til alle sider.


     

  • KØBENHAVN: Nordisk elegance, præcision og råvarefokus

    KØBENHAVN: Nordisk elegance, præcision og råvarefokus

    .

    AOC

    Dronningens Tværgade 2
    1302 København K
    +45 33 11 11 45
    restaurantaoc.dk

    Imposante Moltkes Palæ emmer af klasse og storhed. Restaurant AOC har hjemme i kælderen, men der er højt til loftet under de mægtige hvælvinger fra det 17. århundrede. Indretning er moderne, kølig nordisk, men virker på ingen måde akavet i forhold til de historiske rammer og det bastante stengulv. Pladsen er god, så der er godt med luft omkring de enkelte borde, og så skaber rummet en helt særlig akustik.


     

  • KØBENHAVN: Intimt og intenst på Danmarks mindste restaurant

    KØBENHAVN: Intimt og intenst på Danmarks mindste restaurant

    .

    Kiin Kiin 71

    Nyhavn 71
    1051 København K
    +45 51 44 59 58
    kiinkiin71.dk

    For enden af Nyhavn ligger Suhrs Pakhus, der nu huser 71 Nyhavn Hotel og restauranten Sea by Kiin Kiin. Siden efteråret 2018 kan du også finde Kiin Kiin 71 på adressen, der eksisterer som en slags restaurant i restauranten hos Sea by Kiin Kiin.

    Der er tale om Danmarks mindste spisested med plads til kun seks gæster, der bliver ført igennem en omakase-seance i fire akter med 36 serveringer uden kød, men med alt godt fra havet. Første akt foregår stående under de kraftige loftsbjælker ved indgangen til Sea by Kiin Kiins spiselokale.


     

  • ODENSE: Det ambitiøse madværksted

    ODENSE: Det ambitiøse madværksted

    .

    Aro

    Østerbro 32
    5000 Odense C
    +45 42 83 23 15
    restaurant-aro.dk

    Kokkene Christoffer Schärfe og Bjørn Jacobsen har skabt en lille rustik perle af en restaurant i et tidligere autoværksted på det yderste Østerbro i et af Odenses gamle industrikvarterer. Aro er indrettet råt, men charmerende med højt til loftet, blanklakerede plankeborde og forskellige tæpper på det rå gulv.


     

  • KØBENHAVN: En perle på bådebroen

    KØBENHAVN: En perle på bådebroen

    .

    La Banchina

    Refshalevej 141A
    1432 København K
    +45 31 26 65 61
    labanchina.dk

    La Banchina hører hjemme i B&W’s gamle hovedvagtsbygning på Refshaleøen. Hovedvagtsbygning lyder imposant, men navnet dækker i virkeligheden over et beskedent og gammelt blåmalet træskur – men ikke desto mindre et skur med bådebro og byens bedste udsigt over Inderhavnen.


     

  • KØBENHAVN: Fræk og festlig lillesøster

    KØBENHAVN: Fræk og festlig lillesøster

    .

    Roxie

    Bremerholm 6
    1069 København K
    +45 53 89 10 69
    roxie.dk

    Luksushoteller skyder op som paddehatte i København i disse år, og et af dem er Herman K i Indre By, som har sat holdet bag Kadeau og køkkenchef Anika Madsen til at styre hotelrestauranten Roxie.


     

  • KØBENHAVN: Et genfødt unikum

    KØBENHAVN: Et genfødt unikum

    .

    Noma

    Refshalevej 96
    1432 København K
    +45 32 96 32 97
    noma.dk

    Med den nye inkarnation af restauranten på Refshaleøen har René Redzepi og co. skabt en restaurant og en måltidsoplevelse, som på alle måder er enestående.


     

Køb White Guide Dagmar Champagne Yvonne Seier Christensen V GASTRO unika White Guide App