Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

Lancering af White Guide 2014

Lancering af White Guide 2014
22. apr. 2014

250 journalister og nominerede restaurantfolk deltager den 24. april i lancering afWhite Guide, som foregår i smukke lokaler hos Carlsberg i København. Fra kl. 18 er prisvinderne offentlige, og guiden frigives til alverden!

Dagens program

16.00 Bobler, øl, vin, snacks, ost, kaffe og chokolade (se menuen nedenfor)
16.30 Velkommen ved Søren Grunnet Løvenlund, direktør for White Guide Danmark
16.35 Sådan arbejder White Guide ved projektleder Lena Ilkjær
16.45 White Guide uddeler priser i kategorierne:

“Årets nye restaurant"
- overrækkes af Katrine Klinken, kok, madskribent, formand for Slow Food København/Nordsjælland og repræsentant for Norden i Slow Foods Internationale Råd
“Årets feel good-oplevelse”
- overrækkes af Claus Meyer, gastronomisk iværksætter, forfatter, tv-kok, restauratør og initiativtager til Nordisk Køkken Symposium i 2004

“Årets en-rejse-værd”
- uddeles i samarbejde med Horesta og overrækkes af adm. direktør Katia K. Østergaard
“Årets innovatør
- uddeles i samarbejde med Arla Unika og overrækkes af gastronomisk ansvarlig John Gynther
“Årets serviceoplevelse”
- uddeles i samarbejde med Carlsberg og overrækkes af On Trade Direktør Bjarne Steen Jensen
“Årets vinoplevelse”
- uddeles i samarbejde med Spiegelau og overrækkes af vinkommunikatør og medstifter af og nu vicepræsident i Dansk Sommelier Forening Tim Vollerslev
“Årets madoplevelse”
- uddeles i samarbejde med Lavazza og overrækkes af Nordic Key Account Manager Johannes Jamali
“Årets unge kokketalent”
- uddeles i samarbejde med Lavazza og overrækkes af Nordic Key Account Manager Johannes Jamali

“Årets restaurant”
- overrækkes af Jan Krag Jacobsen, adjungeret professor ved Performance Design på Roskilde Universitet og præsident (og vicepræsident) for Det Danske Gastronomiske Akademi 1992-2012

Der er fire nominerede restauranter til hver pris. Se under linket her, hvem de er.

17.50 Lena Ilkjær præsenterer årets mesterklasse-restauranter
18.00 White Guide offentliggøres og uddeles til alle
18.00 Flere bobler, øl, vin, snacks, ost, kaffe og chokolade (se menuen nedenfor)
19.00 Tak for i dag

Dagens menu
- Lun solskinssoul fra DJ Butterfingers
- Engageret betjening fra en tjenerklasse på Hotel- og Restaurantskolen
- Værtskab ved White Guide Danmark og Carlsberg i det smukke Carlsberg Museum & Business Centre
- Espresso af mærket Tierra fra Lavazza - så latte arty, som dit hjerte måtte begære
- Udvalg af øl fra Jacobsen til snacks og småretter fra Carlsbergs køkkenchef, Magnus Mondrup Knudsen:

  • Ærter, kammusling og ristet brød til Jacobsen Saaz Blonde
  • Friterede brisler med østersmayo til Jacobsen Extra Pilsner
  • Kyllingnugget til Jacobsen IPA
  • Kyllingskind, rogn, urter og eddike til Jacobsen Dark Lager
  • Salat, agurk, syltelage, ramsløg til Jacobsen Velvet Ale

- Arla Unika serverer blåskimmel (Høgelundgaard eller Hallands Himmel) og den økologiske råmælksost, Kry
- Mikkel Friis-Holm og chocolatier Peter Svenningsen serverer smagsprøver på verdens bedste chokolade:

  • Dark Milk 55% - verdens bedste mælkechokolade
  • Nicaliso 70% - Delt sølvmedalje ved verdensmesterskabet
  • Rugoso 70%
  • Dark Blend 65%
  • Lazy Cocoa Grower 70%
  • Nicaliso 70% - Vandganache
  • Nicaliso 70% - Vandganache med Rabarber fra Fejø
  • Karameliseret Pecan med Anis, grøndlandsk kvan og røget havsalt støbt med 65% Dark Blend
  • Blomme-vandganache lavet med og støbt i, Lazy Cocoa Grower 70%

- Der er vand med og uden bobler fra S. Pellegrino
- Nyd dagens champagne og andre vine af krystal fra Spiegelau
- Dansk Forum for Frugtvin serverer udvalgte produkter fra Cold Hand Winery og Frederiksdal Kirsebærvin:

  • Feminam
  • Masculine
  • Prunus Nigra
  • Frederiksdal Kirsebærvin
  • Reserve

- Online-vinmarkedet Flaskeposten og Clément Vin skænker følgende vine:

  • Champagne Brut + Réserve Verzenay Grand Cru, Domaine Jean Lallement (80 % PN, samlet prod. 20K fl.)
  • 2011 Riesling Quarzit, Weingut Bischel – Rheinhessen, Tyskland
  • 2012 Pouilly-Fumé, Domaine Jonathan Pabiot – Loire, Frankrig
  • 2012 Grüner Veltliner “Bürsting”, Weingut Ebner-Ebenauer – Weinviertel, Østrig
  • 2012 Gewürztraminer, Domaine Agapé – Alsace, Frankrig
  • 2011 Meursault Charles-Maxime, Domaine Latour-Giraud – Bourgogne, Frankrig
  • 2011 Pinot Noir, Weingut Dopler – Thermenregion, Østrig
  • 2011 Crozes-Hermitage, Domaine des Lises – Rhône, Frankrig
  • 2012 Acón Roble, Bodegas Abadia de Acón – Ribera del Duero, Spanien
  • 2009 Bardamu, Azienda Agricola Ripanuda – Toscana, Italien

.

 

Mere restaurantnyt

  • KØBENHAVN: Den store rejse i smag

    KØBENHAVN: Den store rejse i smag

    .

    Tigermom
     


    Ryesgade 25
    2200 København N
    +45 53 84 25 25
    tigermom.dk

    Lisa Lov er en sjælden gave til fortolkningen af de mange asiatiske smagsudtryk. Med cambodjansk baggrund og opvækst i New Zealand har hun en skarp forståelse af hvert eneste køkkens særkender, hvilket hun fortolker i sin "Tigermom Feast".


     

  • AALBORG: Enkel og ærlig Aalborg-gourmet

    AALBORG: Enkel og ærlig Aalborg-gourmet

    .

    Alimentum

    Løkkegade 23
    9000 Aalborg
    +45 93 91 37 67
    restaurant-alimentum.dk

    Alimentum åbnede dørene i januar 2019, da køkkenchef Søren Birch og restaurantchef Simon Kvist Bjerre fra restaurant Tabu valgte at gå egne veje. Restauranten er gennemført indrettet i rå og urban stil og med et åbent køkken blandt de relativt få borde.


     

  • VEJLE: Elegant fusion med fjordudsigt

    VEJLE: Elegant fusion med fjordudsigt

    .

    Treetop

    Munkebjergvej 125
    7100 Vejle
    +45 76 42 85 00
    tree-top.dk

    I skønne naturomgivelser ligger Hotel Munkebjerg og skuer over Vejle Fjord. Hotellet rummer flere spisesteder, men det mest ambitiøse hedder Treetop, hvor den unge køkkenchef Nicolaj Christiansen råder. Vi melder vores ankomst i hotellets reception og hentes efter kort tid af en servitrice, der inviterer os ned i vinkælderen til champagne og snacks.


     

  • KØBENHAVN: Stabil sejlads i velsmag og god beliggenhed

    KØBENHAVN: Stabil sejlads i velsmag og god beliggenhed

    .

    Kaptajn

    Sortedam Dossering 45a
    2200 København N
    +45 60 18 74 14
    restaurantkaptajn.dk

    Her er høj stemning og bestemt ikke uden grund. Tim Güth og Patrick Hult er et par erfarne restaurantfolk, der har besluttet at få det ned på jorden, så alle kan være med i lokalerne lige ned til Søerne. Hvis du ikke går all in på hele menuen med ti retter, så er de mindre retter til 95 kr. fremragende, ca. fire til et måltid. Alternativt kan du tage den store fladfiskeservering til to personer.


     

  • VEJLE: Når alt går op i en højere enhed

    VEJLE: Når alt går op i en højere enhed

    .

    MeMu

    Torvegade 9
    7100 Vejle
    +45 21 14 00 77
    memu-gourmet.dk

    Få trin ned fra Vejles travle gågade træder du ind i en anden verden. Der hersker en behagelig ro under de hvidkalkede hvælvinger, hvor betjeningen er Des med gæsterne og ifører sig hvide silkehandsker, når servietterne skal lægges i skødene. Restauratørparret Mette Derdau og Michael Munk slog i 2017 dørene op for gourmetrestauranten, der på rekordtid har etableret sig som et af Jyllands absolutte topspisesteder.


     

  • KØBENHAVN: På jagt efter opskriften på guld

    KØBENHAVN: På jagt efter opskriften på guld

    .

    Alchemist

    Refshalevej 173C
    1432 København K
    +45 31 71 61 61
    restaurant-alchemist.dk

    De ydmyge rammer på Østerbro er udskiftet med en overdådig præstation i teatralsk gastro-futurisme – gennemført med en blanding af mod og overmod. Egentlig anbefaler vi dig ikke at læse videre, men blot forsøge at skaffe et af de eftertragtede borde, møde op med åbent sind og lade dig overraskes og imponeres af den mest rystende gastronomiske totaloplevelse, som hidtil har været tilbudt – verdensomspændende. Hvis du er en af de heldige, der får et bord, kan du se frem til at blive udsat for en tour de force udi sensoriske og intellektuelle eventyr fordelt på over 50 små serveringer – det hele i exceptionelle rammer med en afstemt dosis velsmag, humor, politik og stof til eftertanke.


     

  • KØBENHAVN: Det bedste fra havet skåret ind til benet

    KØBENHAVN: Det bedste fra havet skåret ind til benet

    .

    Iluka

    Peder Skrams Gade 15
    1054 København K
    +45 30 30 95 89
    restaurantiluka.dk

    Iluka betyder ’nær havet’ på de et af de australske aborigineres sprog, og ting fra havet er netop, hvad den australske og forhenværende Noma-kok Beau Clugston sætter i scene i den simpelt indrettede restaurant, der minder om den slags, men finder ved stranden sydpå med betongulv, simpel indretning og masser af friskfangede fisk og skaldyr.


     

  • FREDERICIA: Lokalt og personligt

    FREDERICIA: Lokalt og personligt

    .

    Ti Trin Ned

    Toldkammeret 9
    7000 Fredericia
    +45 75 93 33 55
    titrinned.dk

    I snart to årtier har Mette og Rainer Gassner sat Fredericia på det gastronomiske danmarkskort, og niveauet er stadig højt og stabilt. Stilen er dogmefri, og lader sig inspirere af årstiden og det lokale udbud af råvarer snarere end af klassiske franske dyder eller nordiske trends. Det gør Ti Trin Ned til et meget personligt køkken, hvor passionen for råvarerne afspejles i det dagligt skiftende menukort.


     

  • KØBENHAVN: Skarpt fokus og høj stemning

    KØBENHAVN: Skarpt fokus og høj stemning

    .

    Geist

    Kongens Nytorv 8
    1050 København K
    +45 33 13 37 13
    restaurantgeist.dk

    Når vejret er til det kan du nyde dit måltid i den hyggelige gårdhave omkranset af grøn bevoksning. Inden for er der anderledes gang i den med høj og til tider pumpende musik. Du har valget mellem at sidde ved et bord eller i den populære bar, der omkranser det åbne køkken, så du kan følge med i kokkenes arbejde. Indretningen er moderne og overvejende sort.


     

  • VORDINGBORG: Sydsjællands gastronomiske fyrtårn

    VORDINGBORG: Sydsjællands gastronomiske fyrtårn

    .

    Babette

    Kildemarksvej 5
    4760 Vordingborg
    +45 55 34 30 30
    babette.dk

    På en bakketop et lille stykke uden for centrum af Vordingborg ligger Babette som et gastronomisk fyrtårn, der skuer over byen. Sådan har det været i de over 30 år, der er gået, siden køkkenchef Vivi Schou og restaurantchef Henrik Pedersen startede butikken.


     

Køb White Guide iZettle Champagne Yvonne Seier Christensen V GASTRO unika White Guide App