Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

Lancering af White Guide 2014

Lancering af White Guide 2014
22. apr. 2014

250 journalister og nominerede restaurantfolk deltager den 24. april i lancering afWhite Guide, som foregår i smukke lokaler hos Carlsberg i København. Fra kl. 18 er prisvinderne offentlige, og guiden frigives til alverden!

Dagens program

16.00 Bobler, øl, vin, snacks, ost, kaffe og chokolade (se menuen nedenfor)
16.30 Velkommen ved Søren Grunnet Løvenlund, direktør for White Guide Danmark
16.35 Sådan arbejder White Guide ved projektleder Lena Ilkjær
16.45 White Guide uddeler priser i kategorierne:

“Årets nye restaurant"
- overrækkes af Katrine Klinken, kok, madskribent, formand for Slow Food København/Nordsjælland og repræsentant for Norden i Slow Foods Internationale Råd
“Årets feel good-oplevelse”
- overrækkes af Claus Meyer, gastronomisk iværksætter, forfatter, tv-kok, restauratør og initiativtager til Nordisk Køkken Symposium i 2004

“Årets en-rejse-værd”
- uddeles i samarbejde med Horesta og overrækkes af adm. direktør Katia K. Østergaard
“Årets innovatør
- uddeles i samarbejde med Arla Unika og overrækkes af gastronomisk ansvarlig John Gynther
“Årets serviceoplevelse”
- uddeles i samarbejde med Carlsberg og overrækkes af On Trade Direktør Bjarne Steen Jensen
“Årets vinoplevelse”
- uddeles i samarbejde med Spiegelau og overrækkes af vinkommunikatør og medstifter af og nu vicepræsident i Dansk Sommelier Forening Tim Vollerslev
“Årets madoplevelse”
- uddeles i samarbejde med Lavazza og overrækkes af Nordic Key Account Manager Johannes Jamali
“Årets unge kokketalent”
- uddeles i samarbejde med Lavazza og overrækkes af Nordic Key Account Manager Johannes Jamali

“Årets restaurant”
- overrækkes af Jan Krag Jacobsen, adjungeret professor ved Performance Design på Roskilde Universitet og præsident (og vicepræsident) for Det Danske Gastronomiske Akademi 1992-2012

Der er fire nominerede restauranter til hver pris. Se under linket her, hvem de er.

17.50 Lena Ilkjær præsenterer årets mesterklasse-restauranter
18.00 White Guide offentliggøres og uddeles til alle
18.00 Flere bobler, øl, vin, snacks, ost, kaffe og chokolade (se menuen nedenfor)
19.00 Tak for i dag

Dagens menu
- Lun solskinssoul fra DJ Butterfingers
- Engageret betjening fra en tjenerklasse på Hotel- og Restaurantskolen
- Værtskab ved White Guide Danmark og Carlsberg i det smukke Carlsberg Museum & Business Centre
- Espresso af mærket Tierra fra Lavazza - så latte arty, som dit hjerte måtte begære
- Udvalg af øl fra Jacobsen til snacks og småretter fra Carlsbergs køkkenchef, Magnus Mondrup Knudsen:

  • Ærter, kammusling og ristet brød til Jacobsen Saaz Blonde
  • Friterede brisler med østersmayo til Jacobsen Extra Pilsner
  • Kyllingnugget til Jacobsen IPA
  • Kyllingskind, rogn, urter og eddike til Jacobsen Dark Lager
  • Salat, agurk, syltelage, ramsløg til Jacobsen Velvet Ale

- Arla Unika serverer blåskimmel (Høgelundgaard eller Hallands Himmel) og den økologiske råmælksost, Kry
- Mikkel Friis-Holm og chocolatier Peter Svenningsen serverer smagsprøver på verdens bedste chokolade:

  • Dark Milk 55% - verdens bedste mælkechokolade
  • Nicaliso 70% - Delt sølvmedalje ved verdensmesterskabet
  • Rugoso 70%
  • Dark Blend 65%
  • Lazy Cocoa Grower 70%
  • Nicaliso 70% - Vandganache
  • Nicaliso 70% - Vandganache med Rabarber fra Fejø
  • Karameliseret Pecan med Anis, grøndlandsk kvan og røget havsalt støbt med 65% Dark Blend
  • Blomme-vandganache lavet med og støbt i, Lazy Cocoa Grower 70%

- Der er vand med og uden bobler fra S. Pellegrino
- Nyd dagens champagne og andre vine af krystal fra Spiegelau
- Dansk Forum for Frugtvin serverer udvalgte produkter fra Cold Hand Winery og Frederiksdal Kirsebærvin:

  • Feminam
  • Masculine
  • Prunus Nigra
  • Frederiksdal Kirsebærvin
  • Reserve

- Online-vinmarkedet Flaskeposten og Clément Vin skænker følgende vine:

  • Champagne Brut + Réserve Verzenay Grand Cru, Domaine Jean Lallement (80 % PN, samlet prod. 20K fl.)
  • 2011 Riesling Quarzit, Weingut Bischel – Rheinhessen, Tyskland
  • 2012 Pouilly-Fumé, Domaine Jonathan Pabiot – Loire, Frankrig
  • 2012 Grüner Veltliner “Bürsting”, Weingut Ebner-Ebenauer – Weinviertel, Østrig
  • 2012 Gewürztraminer, Domaine Agapé – Alsace, Frankrig
  • 2011 Meursault Charles-Maxime, Domaine Latour-Giraud – Bourgogne, Frankrig
  • 2011 Pinot Noir, Weingut Dopler – Thermenregion, Østrig
  • 2011 Crozes-Hermitage, Domaine des Lises – Rhône, Frankrig
  • 2012 Acón Roble, Bodegas Abadia de Acón – Ribera del Duero, Spanien
  • 2009 Bardamu, Azienda Agricola Ripanuda – Toscana, Italien

.

 

Mere restaurantnyt

  • KØBENHAVN: En tryg proteinhule

    KØBENHAVN: En tryg proteinhule

    .

    Pluto

    Borgergade 16
    1300 København K
    +45 33 16 00 16
    restaurantpluto.dk

    Når finanskrisen en dag rammer igen, bliver der ekstra travlt på Pluto, for madmæssigt befinder vi os i en tryg proteinhule, hvor særligt indmad og oversete kødudskæringer som skank og nyretap indtager hovedrollen på kortet, ofte i ledtog med intense saucer på masser af smør og ost. Der er også masser af lækkert charcuteri og snacks at starte med, samt en håndfuld fiskeretter og lidt grønt.


     

  • FALDSLED: Ultimativ fynsk forkælelse

    FALDSLED: Ultimativ fynsk forkælelse

    .

    Falsled Kro

    Assensvej 513
    5642 Millinge
    +45 62 68 11 11
    falsledkro.dk

    Falsled Kro har i mere end fire årtier indtaget den suveræne position som Fyns gastronomiske fyrtårn. Den stråtækte gamle kro ligger i landsbyen Millinge i det bakkede Sydfyn, hvor kroen har en formidabel placering næsten helt ned til vandet. Fra bordene i havestuen kan man skue ned over den store haves frugttræer og den lille Faldsled Havn. Fynsk idyl, så det flimrer for øjnene.


     

  • BORNHOLM: Sublim skønhed på tallerkenerne og ud af vinduerne

    BORNHOLM: Sublim skønhed på tallerkenerne og ud af vinduerne

    .

    Kadeau Bornholm

    Baunevej 18
    3720 Aakirkeby
    +45 56 97 52 80
    kadeau.dk

    Det forhenværende sommerhus, der nu rummer Kadeaus bornholmske afdeling, spejder fra sin klippe sydpå henover Østersøen. Udsigten er smuk, men ikke det allersmukkeste denne aften, vil det vise sig. Vi udsættes nemlig for et nærmest perfekt gastronomisk forløb af 14 vanvittigt gode retter, der overgår ethvert hav (i hvert fald Østersøen) i skønhed.


     

  • SØLLERØD: Livsnydelse i Søllerød

    SØLLERØD: Livsnydelse i Søllerød

    .

    Søllerød Kro

    Søllerødvej 35
    2840 Holte
    +45 45 80 25 05
    soelleroed-kro.dk

    Når du først har sat dig i de bløde stole i Søllerød Kros lavloftede stuer, har du bare lyst til at blive. Alle gæster får præcis samme følelse af at være aftenens vigtigste, takket være legenden Jan Restorff, der som restaurantchef er indbegrebet af omsorg, opmærksomhed og viden ud i sanselighed.


     

  • KØBENHAVN: Vildt godt vildt

    KØBENHAVN: Vildt godt vildt

    .

    Wilhelm

    Nikolajgade 18
    1068 København K
    +45 53 85 02 81
    restaurantwilhelm.dk

    I forbindelse med samlingens midlertidige lukning i forbindelse med tilbygning flyttede Restaurant Wilhelm i 2017 fra sin skovnære lokation ved Ordrupgaard til et gammelt byhus i Nikolajgade – ”Skoven i byen” står der nu på hjemmesiden.

    Konceptet er, at råvarerne, hvad enten de kommer fra land eller vand, gerne skal være ”skudt, fanget med harpun, lasso eller plukket med tommeltot og pegefinger”, og køkkenchef Kristofer Josefsson stammer da også fra de dybe smålandske skove.


     

  • ILULISSAT: Ubeskrivelig beliggenhed

    ILULISSAT: Ubeskrivelig beliggenhed

    .

    Ulo

    Mittarfimmut Aqq. B-1128
    3952 Ilulissat
    +299 94 41 53
    hotelarctic.com/restaurant-ulo

    Restaurant Ulo er et oplagt sted at sunde sig lidt, når sanserne har været på overarbejde ved Ilulissats ubeskriveligt smukke og verdensarvsmærkede isfjord. Blot en kilometers gang fra byen finder man de mægtige, blålige isbjerge, som ligger i fjorden som langsomt smeltende kolosser i det rå og sneklædte landskab.


     

  • KØBENHAVN: Luksuslækkert køkken ved Christianshavns Kanal

    KØBENHAVN: Luksuslækkert køkken ved Christianshavns Kanal

    .

    Kanalen

    Wilders Plads 2
    1403 København K
    +45 32 95 13 30
    restaurant-kanalen.dk

    Tidligere Bocuse d’Or-sølvvinder, Jeppe Foldager, kan dét med luksus, og det gamle hus på Christianshavn er luksuriøst indrettet i skandinavisk underspillet stil. Vi kan kigge ind i køkkenet, hvor der på bedste Bocuse-vis hersker ro og orden. Roger Coulon-champagne fra Vrigny er elegant og har de fineste bobler. Vi nyder den til snacks, bl.a. en gigantisk Gillardeau-østers med godt med peber, drænet yoghurt og et syltet hybenroseblad. Det er en østers for østerselskere – kødfuld, helt frisk og meget smuk at se på.


     

  • KØBENHAVN: Mesterligt magisk måltid

    KØBENHAVN: Mesterligt magisk måltid

    .

    Mielcke & Hurtigkarl

    Frederiksberg Runddel 1
    2000 Frederiksberg
    +45 38 34 84 36
    mhcph.com

    The Menu is not the Meal, står der på den lille menuseddel, vi får med, da vi nærmest svævende forlader den forførende have i den solvarme forårsaften. Vi har været gennem en ’Metamorfose’, som den store menu kaldes, og vi er ganske rigtigt forvandlede. Jacob Mielcke driver sammen med Jan Hurtigkarl fortsat gryderne med sikker hånd og på sin helt egen kreative måde med japanske undertoner, nordiske takter og en overtone, der er helt sin egen.


     

  • EBELTOFT: Ebeltoft i den gastronomiske superliga

    EBELTOFT: Ebeltoft i den gastronomiske superliga

    .

    Molskroen

    Hovedgaden 16
    8400 Ebeltoft
    +45 86 36 22 00
    molskroen.dk

    Steffen Villadsen overtog for tre år siden ansvaret for Ebeltofts luksuskro og trådte ind i kredsen af kokke, der i de seneste årtier har stadfæstet Molskroens relevans i den gastronomiske superliga. Det gule, charmerende bindingsværkshus ligger på kanten mellem Mols Bjerge og Ebeltoft Vig og har både det bakkede landskab og Kattegat indenfor rækkevidde.


     

  • TÓRSHAVN: Gammelnordisk, når det er bedst

    TÓRSHAVN: Gammelnordisk, når det er bedst

    .

    Ræst

    Gongin 8
    100 Tórshavn
    +298 41 14 30

    Vi træder ind i det 500 år gamle hus med græs på taget, hvor det nærmest føles som, man er gæst i et privat hjem med klaver og gamle bøger. En kraftig lugt rammer med det samme vores næser og giver en forduft på, hvad der er i vente.


     

Køb White Guide iZettle Champagne Yvonne Seier Christensen V GASTRO unika White Guide App