Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

Lancering af White Guide 2014

Lancering af White Guide 2014
22. apr. 2014

250 journalister og nominerede restaurantfolk deltager den 24. april i lancering afWhite Guide, som foregår i smukke lokaler hos Carlsberg i København. Fra kl. 18 er prisvinderne offentlige, og guiden frigives til alverden!

Dagens program

16.00 Bobler, øl, vin, snacks, ost, kaffe og chokolade (se menuen nedenfor)
16.30 Velkommen ved Søren Grunnet Løvenlund, direktør for White Guide Danmark
16.35 Sådan arbejder White Guide ved projektleder Lena Ilkjær
16.45 White Guide uddeler priser i kategorierne:

“Årets nye restaurant"
- overrækkes af Katrine Klinken, kok, madskribent, formand for Slow Food København/Nordsjælland og repræsentant for Norden i Slow Foods Internationale Råd
“Årets feel good-oplevelse”
- overrækkes af Claus Meyer, gastronomisk iværksætter, forfatter, tv-kok, restauratør og initiativtager til Nordisk Køkken Symposium i 2004

“Årets en-rejse-værd”
- uddeles i samarbejde med Horesta og overrækkes af adm. direktør Katia K. Østergaard
“Årets innovatør
- uddeles i samarbejde med Arla Unika og overrækkes af gastronomisk ansvarlig John Gynther
“Årets serviceoplevelse”
- uddeles i samarbejde med Carlsberg og overrækkes af On Trade Direktør Bjarne Steen Jensen
“Årets vinoplevelse”
- uddeles i samarbejde med Spiegelau og overrækkes af vinkommunikatør og medstifter af og nu vicepræsident i Dansk Sommelier Forening Tim Vollerslev
“Årets madoplevelse”
- uddeles i samarbejde med Lavazza og overrækkes af Nordic Key Account Manager Johannes Jamali
“Årets unge kokketalent”
- uddeles i samarbejde med Lavazza og overrækkes af Nordic Key Account Manager Johannes Jamali

“Årets restaurant”
- overrækkes af Jan Krag Jacobsen, adjungeret professor ved Performance Design på Roskilde Universitet og præsident (og vicepræsident) for Det Danske Gastronomiske Akademi 1992-2012

Der er fire nominerede restauranter til hver pris. Se under linket her, hvem de er.

17.50 Lena Ilkjær præsenterer årets mesterklasse-restauranter
18.00 White Guide offentliggøres og uddeles til alle
18.00 Flere bobler, øl, vin, snacks, ost, kaffe og chokolade (se menuen nedenfor)
19.00 Tak for i dag

Dagens menu
- Lun solskinssoul fra DJ Butterfingers
- Engageret betjening fra en tjenerklasse på Hotel- og Restaurantskolen
- Værtskab ved White Guide Danmark og Carlsberg i det smukke Carlsberg Museum & Business Centre
- Espresso af mærket Tierra fra Lavazza - så latte arty, som dit hjerte måtte begære
- Udvalg af øl fra Jacobsen til snacks og småretter fra Carlsbergs køkkenchef, Magnus Mondrup Knudsen:

  • Ærter, kammusling og ristet brød til Jacobsen Saaz Blonde
  • Friterede brisler med østersmayo til Jacobsen Extra Pilsner
  • Kyllingnugget til Jacobsen IPA
  • Kyllingskind, rogn, urter og eddike til Jacobsen Dark Lager
  • Salat, agurk, syltelage, ramsløg til Jacobsen Velvet Ale

- Arla Unika serverer blåskimmel (Høgelundgaard eller Hallands Himmel) og den økologiske råmælksost, Kry
- Mikkel Friis-Holm og chocolatier Peter Svenningsen serverer smagsprøver på verdens bedste chokolade:

  • Dark Milk 55% - verdens bedste mælkechokolade
  • Nicaliso 70% - Delt sølvmedalje ved verdensmesterskabet
  • Rugoso 70%
  • Dark Blend 65%
  • Lazy Cocoa Grower 70%
  • Nicaliso 70% - Vandganache
  • Nicaliso 70% - Vandganache med Rabarber fra Fejø
  • Karameliseret Pecan med Anis, grøndlandsk kvan og røget havsalt støbt med 65% Dark Blend
  • Blomme-vandganache lavet med og støbt i, Lazy Cocoa Grower 70%

- Der er vand med og uden bobler fra S. Pellegrino
- Nyd dagens champagne og andre vine af krystal fra Spiegelau
- Dansk Forum for Frugtvin serverer udvalgte produkter fra Cold Hand Winery og Frederiksdal Kirsebærvin:

  • Feminam
  • Masculine
  • Prunus Nigra
  • Frederiksdal Kirsebærvin
  • Reserve

- Online-vinmarkedet Flaskeposten og Clément Vin skænker følgende vine:

  • Champagne Brut + Réserve Verzenay Grand Cru, Domaine Jean Lallement (80 % PN, samlet prod. 20K fl.)
  • 2011 Riesling Quarzit, Weingut Bischel – Rheinhessen, Tyskland
  • 2012 Pouilly-Fumé, Domaine Jonathan Pabiot – Loire, Frankrig
  • 2012 Grüner Veltliner “Bürsting”, Weingut Ebner-Ebenauer – Weinviertel, Østrig
  • 2012 Gewürztraminer, Domaine Agapé – Alsace, Frankrig
  • 2011 Meursault Charles-Maxime, Domaine Latour-Giraud – Bourgogne, Frankrig
  • 2011 Pinot Noir, Weingut Dopler – Thermenregion, Østrig
  • 2011 Crozes-Hermitage, Domaine des Lises – Rhône, Frankrig
  • 2012 Acón Roble, Bodegas Abadia de Acón – Ribera del Duero, Spanien
  • 2009 Bardamu, Azienda Agricola Ripanuda – Toscana, Italien

.

 

Mere restaurantnyt

  • WHITE GUIDE: Årets nominerede

    WHITE GUIDE: Årets nominerede

    På mandag afsløres det, hvem der vinder årets priser. Se de nominerede her og find billetter til trendseminar, lancering og gallamiddag.

    madbillet.dk/show/event/holistic-cuisine-trendseminar

    madbillet.dk/show/event/lancering-af-white-guide-danmark-2020

    madbillet.dk/show/event/gallamiddag

    Årets vinoplevelse: Søllerød Kro, Alchemist, AOC


     

  • WHITE GUIDE: Lancering af White Guide 2020, Holistic Cuisine Trendseminar, Gallamiddag, mandag den 28/10!

    WHITE GUIDE: Lancering af White Guide 2020, Holistic Cuisine Trendseminar, Gallamiddag, mandag den 28/10!

    Kære Læser,

    Du inviteres herved til White Guides Holistic Cuisine trendseminar (m. bl.a. Rasmus Munk), gourmetoplevelser på Soho ved lanceringen af White Guide 2020, hvor kåring og prisoverrækkelser finder sted, ikke mindst 'årets restaurant' - og efterfølgende gallamiddag på Sølyst.

    Vil vil rigtig gerne se så mange af jer som muligt.
    Reservation foregår efter 'først til mølle'-princippet, da vi har et begrænset antal pladser.

    Nedenfor følger lidt info om dagen og links til bestilling af billetterne.


     

  • KØBENHAVN: Genfødsel ved havnefronten

    KØBENHAVN: Genfødsel ved havnefronten

    .

    Studio

    Havnegade 44
    1058 København K
    +45 72 14 88 08
    thestandardcph.dk/restaurant/studio

    Studio er genfødt! Toprestauranten i den gamle toldbygning i Havnegade har levet en omtumlet tilværelse siden Torsten Vildgaard forlod bygningen og Damian Quintana for en bemærkning satte sydamerikansk præg på menuen. Nu er der kommet forstærkning fra Vestkysten i form af engelske Alan Bates, som kommer direkte fra Paul Cunninghams køkken på Henne Kirkeby Kro.


     

  • KØBENHAVN: Usnobbet mesterligt køkken

    KØBENHAVN: Usnobbet mesterligt køkken

    .

    À Terre

    Tordenskjoldsgade 11
    1055 København K
    +45 71 99 56 99
    aterre.dk

    Rummet omfavner dig, lige fra du træder ind i det venlige og lyse lokale overfor Det Kongelige Teater. Yves Le Lay har flyttet teltpælene fra Nærvær på Christianshavn og står nu bag gryderne på sit nye spisested, der med mangel på bedre begreb må betegnes som en luksusbistro. Smageskeen er præcis, når de opfindsomme og overraskende retter skabes til gæsternes glæde. Stemningen er afslappet og usnobbet. Vores kompetente sommelier sørger for, at vi får netop den vin, vi længes efter fra det klassiske, men betalelige vinkort, der også har gode vine på glas.


     

  • PARTNERNYT: grow up FARM

    PARTNERNYT: grow up FARM

    .
    PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere grow up FARM som partner.

    Vi er grow up FARM – et lille landbrug som dyrker mikrogrønt i form af skud og urter.
    Måske du kender det som den lille fine urt som ofte benyttes til afpyntning i form af
    brøndkarse eller ærteskud. Måske du har set eller hørt om dyrkningsmetoden
    vertikalfarm i dit tv eller blandt vores kære klimatosser. I virkeligheden er det en ny
    måde at dyrke vores grønt på – en måde, som er tilpasset vores fremtid.


     

  • KØBENHAVN: Endelig en god udgave af italiensk fine dining

    KØBENHAVN: Endelig en god udgave af italiensk fine dining

    .

    Brace

    Teglgårdsstræde 8A
    1452 København K
    +45 28 88 20 01
    restaurantbrace.dk

    Det stilfulde rum med gråtonede vægge og gyldne lamper sender tydelige signaler om, at her vil man hæve det gode italienske bondekøkken til gastronomisk mere innovative højder. Det bliver også straks markeret i signaturantipastiene med en ”krustade” fyldt med luftig carbonara, skum af peber, Havgus og saltet svinekæbe og en lille bacalaorulle, hvor frituredejen er erstattet af sprødt torskeskind.


     

  • LØNSTRUP: Enkel kompleksitet ved Vesterhavet

    LØNSTRUP: Enkel kompleksitet ved Vesterhavet

    .

    Villa Vest

    Strandvejen 138
    8900 Hjørring
    +45 98 96 05 66
    villavest.dk

    Med Vesterhavet som absolutte nabo, ligger Villa Vest på top fem over bedste udsigtsrestauranter i Danmark, og i køkkenet er det nordiske smagsunivers på et meget højt kompleksitetsniveau. Snackserveringens flødebolle funkler på den frosne sten, der toner i en opsats med beplantning fra den omkringliggende natur. Enkel i udtrykket, men sikke en smag. En frossen kyllingelevermousse som bund, skum på gran, citronverbena som overtræk, og toppet med citronverbena som pasta, små myrer og syltede flager af nobilisgran. En mundfuld, der eksploderer i smag, og hvor de forskellige råvarer træder frem i mange bølgende smagslag. Det aromatiske og syrlige fra citronverbena og gran, sammen med kyllingemoussens dybe nuancer. Genial mundfuld, og sådan fortsætter det gennem aftenens retter.


     

  • FØVLING: Når betjeningen trækker det største læs

    FØVLING: Når betjeningen trækker det største læs

    .

    Ribehøj

    Ribevej 34
    6683 Føvling
    +45 75 39 85 32
    ribehoej.dk

    Her er en fremragende udsigt over en lille sø på kanten af det gamle grænseland mellem Danmark og Tyskland. Et nyrenoveret hus danner rammen om områdets mest lovpriste spisested, hvor menuen er stueren og følger de gængse skummende saucer skilt med grønne olier, kraftige glacer og en udpræget tendens til blomstermisbrug. På de glade gæster kan man høre, at det er godt, det ikke er alt for eksperimenterende.


     

  • KØBENHAVN: Smukke kompositioner med smagsmæssig præcision

    KØBENHAVN: Smukke kompositioner med smagsmæssig præcision

    .

    108

    Strandgade 108
    1401 København K
    +45 32 96 32 92
    108.dk

    Det lyse højloftede lokale er indrettet med kølig nordisk elegance, men klientellet er overvejende internationalt. Det giver naturligvis publicitet udover det sædvanlige at være Nomas lillebror, men også høje forventninger fra gæsterne, der, som sagt, ofte er kommet langvejs fra – fra vores tre nærmeste borde høres hhv. kinesisk, fransk og amerikansk engelsk.


     

  • KØBENHAVN: Den store rejse i smag

    KØBENHAVN: Den store rejse i smag

    .

    Tigermom
     


    Ryesgade 25
    2200 København N
    +45 53 84 25 25
    tigermom.dk

    Lisa Lov er en sjælden gave til fortolkningen af de mange asiatiske smagsudtryk. Med cambodjansk baggrund og opvækst i New Zealand har hun en skarp forståelse af hvert eneste køkkens særkender, hvilket hun fortolker i sin "Tigermom Feast".


     

Køb White Guide iZettle GASTRO unika White Guide App