Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

Ny anmeldelse: Marchal, København

Ny anmeldelse: Marchal, København
19. okt. 2015

WHITE GUIDE NORDIC SNEAK PEEK: Henover efteråret kan du få et ekstraordinært sneak peek på nogle af vores nye anmeldelser. De anmeldte restauranter er testet af White Guides anmeldere og vil blive bragt i engelsk oversættelse i White Guide Nordic 2016, som udkommer medio november.

Samtidig kan du få en forsmag på de fordele, du får som registreret gæst på whiteguide.dk. Her får alle brugere, der opretter sig som gæsteanmeldere, eller Guiding Guests, nemlig gratis adgang til alle anmeldelserne publiceret i White Guide 2015/16. Måske får du lyst til at gøre adgangen til anmeldelserne permanent. Det er gratis, og det tager max 2 minutter at oprette sig.

Fransk/nordisk symbiose i eksklusive rammer

MAD 35 | SERVICE 22 | TOTAL 84

Uden for vores traditionelle kroer er gode hotelrestauranter sjældne herhjemme, og Marchal i Hotel d’Angleterre er kronjuvelen i denne kategori. At træde ind i lobbyen til det historiske hotel, hvor både rockstjerner og oliesheiker tjekker ind, når de er i København, er en oplevelse i sig selv. Men selvom indretningen er luksuriøs og tydeligvis dyr, så er det overraskende billigt at spise her.

Vi bænkes i bløde stole med udsigt til Kongens Nytorv og kan vælge frit fra kortet blandt små og lidt større retter med en prislap, som starter ved 160 kr. Der er også mulighed for at skeje ud med flere forskellige typer af caviar, hvilket nok falder i god jord hos hotellets velbjærgede klientel. To-tre retter skal der til for at blive mæt, fortæller vores tjener, som er utroligt sød og dannet, men ikke voldsomt oplyst, når det kommer til vin og råvarer. Til gengæld formår hun at skabe en rar stemning omkring bordet, hvor vi føler os i gode hænder fra start til slut.

Bag den store stab i det åbne køkken står en ung østriger, Christian Gerhard Gadient. Han overtog roret efter Ronny Emborg, som forlod hotellet i foråret 2015 til fordel for en stilling i New York. Gadients stil har tydeligt klassisk franske aner, men kombineret med en elegant, nordisk lethed. Et eksempel er brisselretten, hvor de perfekt stegte brisler er vendt i en klistret brun kalvesky, men tilsat fermenteret rabarber, der sammen med tørret brændenælde, gåsefod og spiselige blomster giver et meningsfuldt, nordisk-klingende løft til en ellers både smagsmæssigt og visuelt tung ret. Og hummeren, hvor små, sødmefulde stykker anrettes i bunden af en tallerken med syrlige både af cherrytomat og overhældes med en fed bisque med dryp af hummerolie. Surdejsbrød som tuile giver lidt knas, og letsyltede hybenroseblade fuldender det visuelle indtryk.

Hertil serveres en hvidvin, der præsenteres som gewürztraminer, men da tjeneren ankommer med flasken til bordet, står der grüner veltliner på etiketten. Ikke desto mindre er det elegante glas fra østrigske Pichler-Krutzler med letsødlig sprødhed et glimrende match til retten. Vinkortet er enormt, temmelig klassisk og med mange flasker til svimlende summer, men også enkelte mere jordnære valgmuligheder. Blandt dem det glas côte de nuits fra Bellene, der serveres til unghanen, og som med ung frugt og afrundede kanter pleaser de fleste.

Dagens eneste kikser er en kirsebæris serveret med en lidt veg chokoladecreme og stykker af kirsebær, som er syltet i eddike, fremfor sukker. Et modigt valg, som dog ikke desto mindre falder til jorden. Den lidt uheldige afslutning ændrer dog ikke ved, at vi føler os rigtig godt beværtet på Marchal. Her får man, hvad man forventer, og det endda til en ganske rimelig pris. Mad, vin og betjening hverken provokerer eller distraherer – det er comfort food deluxe serveret i eksklusive rammer med et internationalt feel, som spiller 100 procent sammen med det, der kommer på tallerkenerne.

Marchal i d'Angleterre, Kongens Nytorv 34, 1050 København K

Se mere info

Fik du lyst til at læse mere?

Opret dig som Guiding Guest på whiteguide.dk og få fri adgang til alle anmeldelser publiceret i White Guide 2015/16. Det er ganske gratis. Du kan også skrive dine egne anmeldelser af restauranter optaget i guiden. Læs mere og tilmeld dig her.

 

Mere restaurantnyt

  • KØBENHAVN: Udfordring og innovation fra havets dyb

    KØBENHAVN: Udfordring og innovation fra havets dyb

    .

    Noma

    Refshalevej 96
    1432 København K
    noma.dk

    Vi ser tilbage på Nomas maritime førstereinkarnation og glæder os til sommerens grønt- og efterårets vildtsæson.


     

  • Mød vores partnere: Vandkefirperler

    Mød vores partnere: Vandkefirperler

    VANDKEFIRPERLER er det vi betegner som en "økologisk fermenteret læskedrik".
    Vandkefir er en aktiv gærkultur, der omdanner sukker i vand til organiske syrer som mælkesyrebakterier, eddike- og kulsyre. Vandkefir indeholder probiotiske stoffer, som kan have en gavnlig effekt for maven. Et alkoholfrit alternativ.

    "Idéen bag Perlerne har rødder i Nexø på Bornholm og blev til i 2016. Med afsæt i traditionen og fortællingen om det gamle Nexø Bryggeri, der fra 1865 til starten af 1970'erne bl.a. producerede citron- og hindbærlæskedrikke, vores to første varianter, har vi ladet os inspirere af historien og bragt en årelang bryggetradition tilbage til byen med det nye:

    NXØ Brewery - Vandkefirperler.

    Det, der giver mening for os, er, at det er den rene råvare og den ægte smag, der er i fokus. Derfor er der ikke brugt nogen form for unaturlige tilsætningsstoffer, kunstige sødemidler eller lignende i vores produkter. Vi bruger udelukkende 100 % økologiske råvarer og i det omfang, det er muligt, bruger vi råvarer fra Bornholm. Vi vil være i fortsat vækst og udvikle nye spændende varianter for at optimere vores produkter til gavn for alle, der nyder vores alternative læskedrik."

    Læs mere her


     

  • KØBENHAVN: Velvære, velsmag, velvalgte vine

    KØBENHAVN: Velvære, velsmag, velvalgte vine

    .

    Anarki

    Vodroffsvej 47
    1900 Frederiksberg
    +45 22 13 11 34
    restaurant-anarki.dk

    Makkerparret Christian Thorsholt Jacobsen og Rune Sauer Sonnichsen komplementerer hinanden med vin og mad på den vidunderlige lille bistro, hvorfra du aldrig går sulten eller tørstig hjem.


     

  • LANGÅ: Det gastronomiske vandingshul

    LANGÅ: Det gastronomiske vandingshul

    .

    Fru Larsen

    Østergade 1, Laurbjerg
    8870 Langå
    +45 86 46 83 88
    frularsen.dk

    Turen til Laurbjerg er i den grad en omvej værd. Her sørger Tommy og Birgitte Friis for en hjertevarm og grundgastronomisk forkælelse til en særdeles overkommelig pris.


     

  • KØBENHAVN: Anretningens modige skønhed

    KØBENHAVN: Anretningens modige skønhed

    .

    108

    Strandgade 108
    1401 København K
    +45 32 96 32 92
    108.dk

    Køkkenchef Kristian Baumann og hans folk bag 108 formår at servere nok Danmarks flotteste retter. Vi er på lillesøsteren til Noma, stedet der begyndte i de gamle Noma-lokaler, men nu har fået sin egen tydelige identitet i egne lokaler, hvor udsigten til kanalen, havnen og de mange cyklende sommerfolk er en stemningsfaktor, der beriger det store flotte halvrå lokale.


     

  • KØBENHAVN: Pasta i døgndrift

    KØBENHAVN: Pasta i døgndrift

    .

    Barabba

    Store Kongensgade 34
    1264 København K
    +45 33 10 10 40
    barabba.dk

    Det er svært ikke at blive lykkelig for Restaurant Barabba, der som et andet italiensk hjem serverer varm mad helt til kl. 2 om natten.


     

  • Mød vores partnere: Dagmar

    Mød vores partnere: Dagmar

    WHITE GUIDE: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere vores partner Dagmar – en kompromisløs gastronomisk drikkeoplevelse uden alkohol.


     

  • AALBORG: Bæredygtig velsmag og knivskarpt håndværk

    AALBORG: Bæredygtig velsmag og knivskarpt håndværk

    .

    Textur

    Vesterbro 65, st.th.
    9000 Aalborg
    +45 27 50 35 08
    restauranttextur.dk

    Kokkene Dennis Juhl og Frederik Østeraa driver dette fremragende spisested med både hjerte, hjerne, håndværk og ikke mindst en meget stor indsigt i velsmag og nydelse.


     

  • Mød vores partnere: KEN STORKØKKEN

    Mød vores partnere: KEN STORKØKKEN

    WHITE GUIDE: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere KEN STORKØKKEN som samarbejdspartner for White Guide Danmark.

    KEN STORKØKKEN har siden 1944 indrettet storkøkkener, restauranter og kantiner hele landet over. "Vi er totalleverandør af isenkram, maskiner samt inventar og tilbyder individuel rådgivning baseret på stor brancheerfaring. Derudover har vi egen serviceafdeling med 42 teknikere.

    Du finder os i den vestlige ende af Aarhus, hvor vi både rummer en stor udstilling af vores varer, et fuldfunktionelt demokøkken og vores centralt liggende lager. Virksomheden er inkl. service mere end 100 medarbejdere, fordelt over hele landet, og altid i nærheden af dig og klar til at hjælpe med sparring, inspiration og rådgivning.

    Det er igennem tiden blevet til et utal af køkkenindretninger landet over, store som små, og vi er altid klar på en ny udfordring. Med vores brede ekspertise og et produktsortiment i topkvalitet kan vi sikre dig landets bedste rådgivning indenfor inspiration og indretning i det professionelle køkken."


     

  • KØBENHAVN: Forførende dogmefrihed

    KØBENHAVN: Forførende dogmefrihed

    .

    Mielcke & Hurtigkarl

    Frederiksberg Runddel 1
    2000 Frederiksberg
    +45 38 34 84 36
    mhcph.com

    Mielcke & Hurtigkarl viser os gang på gang, hvor vidunderligt forfriskende og forførende en kreativ dogmefri tilgang til kokkekunsten kan være, når det er gastronomiske genier, der står bag. Du finder kun få ligeså spændende restauranter noget sted i verden.


     

Køb White Guide White Guide Nordic 2017 Stockebye caviar GASTRO unika White Guide App