Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

Top 15: Årets bedst anmeldte "nye" restauranter

Top 15: Årets bedst anmeldte "nye" restauranter
21. dec. 2016

Foto: Claes Bech Poulsen, fra KOKS

WHITE GUIDE: Fra København og Skodsborg til Aarhus over Mårslet, Vejle, Odense, Tønder – og Kirkjubøur. Her er de bedst anmeldte danske restauranter, som er nyåbnede, relancerede, flyttet eller har skiftet køkkenchef i 2016.

Hver uge bringer vi nye anmeldelser af de bedste spisesteder i hele landet. Heriblandt mange nyåbnede, ligesom vi ofte genbesøger restauranter, som er relancerede med nyt koncept eller har skiftet køkkenchef siden den seneste udgivelse. Anmeldelserne er blevet bragt løbende i vores app og på whiteguide.dk. En undtagelse er listens højdespringer, færøske KOKS, som i foråret 2016 flyttede ud af morgenmadssalen på Hotel Føroyar og til den lille bygd Kirkjubøur. Kort efter blev den anmeldt til vores fællesnordiske udgivelse, White Guide Nordic, og anmeldelsen er nu oversat og kan for første gang læses på dansk.

ÅRETS BEDST ANMELDTE RESTAURANTER ER

15. Applaus, Aalborg
Stående bifald til kokken

Det ville faktisk ikke være helt af vejen at afslutte et måltid på Applaus med et stående bifald til kokken. Mads Hyllested åbnede i april 2016 sin restaurant i et nyindrettet, råt lokale, og den stryger med en flot kombination af storbytrends og velsmag i det gennemførte social dining-koncept direkte ind på listen over Aalborgs bedste restauranter. Læs hele anmeldelsen

Point: 69/100
Mad: 29/40

14. Nam Social Dining & Drink, Aalborg
Tempofyldt fusionskøkken leverer varen

Bordene står tæt, musikken spiller højt, og trafikken suser forbi udenfor, men det passer alt sammen som fod i hose til konceptet, hvor delevenlige småretter serveres i tjept tempo aftenen igennem. Social dining-bølgen har indtaget Aalborg, og køkkenchef Kim Jeppesen følger tendensen med åbningen af sin nye restaurant, Nam. Menuen henter inspiration i det lokale og asiatiske, og restauranten er opkaldt efter Jeppesens vietnamesiske far. Læs hele anmeldelsen

Point: 70/100
Mad: 30/40

13. Admiralgade 26, København
Bistroakademisk pusterum med god smag

Drengene bag den gode vinbar Ved Stranden 10 har i Admiralgade 26 åbnet et ambitiøst projekt, hvor den dejlige vin også kan mødes med mad, der på én gang er personlig og ukrukket men også med kant. Med Jonas Hillgaard (tidligere bl.a. Relæ og Manfreds) i køkkenet er stilen sikret: Her er plads til både madglæde og luksusglæde. Læg til regnestykket kompetent og empatisk betjening – vi kommer gerne igen. Læs hele anmeldelsen

Point: 71/100
Mad: 29/40

12/1. Naert, København
Norsk gourmetrestaurant goes casual

Naert åbnede med skyhøje ambitioner sidste år med målet om at bringe smagen af Norges bedste råvarer til København. For nylig er ambitionerne dog nedjusteret, og de nye bagmænd fokuserer mindre på fine dining i klassisk forstand. I stedet er valgt en mere casual tilgang med popmusik højlydt signalerende den nye stil. Maden er enkel men skarp, og vinmenuen baseret på naturvin er ualmindeligt velmatchet og entusiastisk formidlet. Men indretningen er altså ikke ret hyggelig. Læs hele anmeldelsen

Point: 71/100
Mad: 29/40

12/2. Nabo, København
Bornholmsk råhygge i baglommen

Kadeau-folkenes Eldorado er blevet til Nabo, og stemningen er fint matchende til madstilen, som er enkel, nordisk og årstidsfokuseret. Tjenerne er voksne og velinformerede, også om vinene, som i tråd med konceptet gerne er svovlfattige, og næsten hele vejen igennem er køkkenet fintunet og umiskendeligt kadeausk. En prismæssigt overkommelig hverdagsversion af sin berømte storebror, en vaskeægte ”baglomme” og en klar anbefaling værd. Læs hele anmeldelsen

Point: 71/100
Mad: 30/40

11/1. The Balcony, Odense
Dejligt, dyrt og dekadent

Odense er blevet beriget med en seriøs restaurant i luksusklassen, og der er skruet godt op for både ambitioner og indretning på The Balcony. Køkkenet har hentet inspiration til flere af retterne fra andre danske toprestauranter, men konceptet på balkonen er så overbevisende og veludført, at kompositionerne integrerer sig naturligt i husets eget udtryk. Hvad der måtte mangle i betjeningens paratviden på vin, vindes på helhedsoplevelsen og den åbenlyse stolthed for faget. Læs hele anmeldelsen

Point: 76/100
Mad: 32/40

11/2.  Me|Mu, Vejle
Eminent råvareforståelse og velsmag i mesterklasse

Me|Mu rykkede i april 2016 til større lokaler for at imødekomme populariteten. Den rå indretning brydes af et arbejdsbord på et stort tæppe midt i rummet, hvor sommelier og medejer Mette Derdau håndterer vinen, og vinvalgene er stensikre om end i den forudsigelige ende. Selvom stilen i restauranten er uformel, er maden på tallerkenen indiskutabelt på gourmetniveau, men fem retter, vinmenu, kaffe og sødt til under en tusse er et decideret røverkøb. Læs hele anmeldelsen

Point: 76/100
Mad: 32/40

10. Restaurant Tabu, Aalborg
Forfinede klassikere og mesterlige serveringer

Tabu er nu genopstået, og det med den nordjyske tv-kok Michael ”Miv” Pedersen som køkkenchef. Restaurantchef Simon Bjerre-Pedersen parrer fint både vin og juice til retterne og sikrer en flot helhedsoplevelse med stilsikker betjening og meningsfuld formidling ved bordene
Med mange små detaljer og overbevisende skarphed er der ingen tvivl om, at Tabu er tilbage på banen som Aalborgs bedste restaurant. Læs hele anmeldelsen

Point: 76/100
Mad: 33/40

9. ROS, Tønder
Generøsitet og skarphed på Tønders nye toprestaurant

Tønder kan igen prale med en toprestaurant. Marcel Rodrigues og Steffen Snitgaard kombinerer et højt teknisk ambitionsniveau med gode lokale råvarer i et lækkert og uprætentiøst køkken. Den stilrene nordiske indretning i hvidt, gråt og sort er pæn og hyggelig, og det åbne køkken giver stemning og liv til restauranten, som oser af imødekommenhed, generøsitet, professionalisme og god energi. Læs hele anmeldelsen

Point: 77/100
Mad: 31/40

8. Restaurant Palægade, København
Chik comfort food og mesterligt smørrebrød

På Restaurant Palægade, som drives af et kompetent hold af afhoppere fra gourmetrestauranten formel B og smørrebrødsikonet Schønnemann, får du klassisk dansk mad med et umiskendeligt strejf af luksus og fokus på drikkevaresiden. Betjeningen er tjep, venlig og utroligt vidende om, hvad der serveres, og den dekadente tatar på hummer er et must. I tråd med tiden er der ingen duge på bordene, men atmosfæren er charmerende og smørrebrødet mesterligt eksekveret. Læs hele anmeldelsen

Point: 78/100
Mad: 31/40

7. Mejeriet, Maarslet
Erfarent hold puster nyt liv i Mejeriet

Det Gamle Mejeri, som Gastromé-folkene tidligere stod bag, er for nylig blevet til Mejeriet. Bag stedet står i dag Martin Lemvig med Allan Poulsen i køkkenet og sommelier Tim Funder på gulvet. De velvalgte vine taler for at hoppe ombord i vinmenuen, men Mejeriet skal også have ros for at have et flot prissat vinkort med en fast skænkepris lagt oven i indkøbsprisen. Også maden er skarp, og der er ingen tvivl om, at Allan Poulsen er tilbage på banen, og Aarhusegnen er blevet en mesterklasserestaurant rigere. Læs hele anmeldelsen

Point: 78/100
Mad: 32/40

6. Veve, København
Vegetarisk nybrud i Langeliniekvarteret

Umiddelbart er det usædvanligt med et spisested på topniveau, som hverken serverer kød eller noget som helst, der kan blive til et dyr. Lyder det kedeligt og frelst? Ikke når det er en mester i fortolkninger som gastroentreprenør Henrik Yde, der står bag. Fællesnævneren på Veve er et grønt køkken uden fanatisme i det verdenskulinariske tilhørsforhold, og med restauranten er Yde igen på forkant med tendenserne. Veve indvarsler en ny grøn tid og en spændende æra for dansk gastronomi. Mæt i både sjæl og legeme er, hvad man bliver. Læs hele anmeldelsen

Point: 78/100
Mad: 34/40

5. Relæ, København
Relæ står stadig for dristig enkelhed

Christian Puglisi har for nylig overladt sit flagskib Relæs ror til sin souschef Jonathan Tam. Chefskiftet er dog på ingen måde gået ud over maden. Relæs gastronomiske raison d'être er stadig at præsentere forholdsvis simple ingredienser på den reneste og mest favorable måde. Her findes perfektionen i det enkle. I tråd med stedets bæredygtige profil er der kun naturvine på vinmenuen, men fortvivl ej, selvom du ikke er fan, for juicemenuen er fænomenal. Læs hele anmeldelsen

Point: 79/100
Mad: 33/40

4. The Restaurant by Kroun, Skodsborg
Stensikker leverance mellem vildskab og dekadence

Skodsborg Kurhotel er et imposant spaanlæg med eksklusivt interiør og et imødekommende, smilende personale i hver eneste krog. Nu er stedet også blevet begavet med en high-end restaurant, anført af den meget velmeriterede Erik Kroun. Servicen er upåklagelig med lige præcis det element af personlighed, som får én til at føle sig veltilpas i de storstilede omgivelser. Madmæssigt er leverancen lidt vild og stensikkert på mesterklasseniveau. Læs hele anmeldelsen

Point: 81/100
Mad: 35/40

3. Spontan, København
Modige ølmatch og knivskarp mad i hipsterhimlen

Spontan ligger midt i mikrobryggeriet Brus, hvor en imponerende bar optager en stor del af rummet. I køkkenet huserer den unge køkkenchef Christian Gadient. Han forlod i foråret 2016 stjernerestauranten Marchal i Hotel d’Angleterre til fordel for Spontan, et idealistisk projekt, hvor viden og kærlighed til øl gennemsyrer hele spiseoplevelsen. Den største oplevelse fås ved at dykke ned i den spændende underverden af øl, som matches mesterligt til Gadients mad. Læs hele anmeldelsen

Point: 82/100
Mad: 31/40

2. 108, København
Nomas lillebror er nonchalant og lækker

På 108, Nomas nye strejftog ind i den mere casual del af restaurantverdenen, blender innovativ gastronomi ind med lige dele comfort food og god gammeldags lækkerhed, for en god ordens skyld tilsat et stænk af rock’n’roll nonchalance. Her er både plads til sjov og alvor. De syredominerede/ofte let oxiderede vine er som skabt til den nuancerige men potent smagfulde udgave af det nynordiske køkken, som praktiseres på 108, og flere vinmatch er decideret mageløse. Læs hele anmeldelsen

Point: 86/100
Mad: 34/40

1. KOKS, Kirkjubøur
Lavmælt genialitet fra jord og hav

Over hele linjen er niveauet på KOKS hævet en tak siden tidligere besøg. Det beror nok på, at restauranten er flyttet fra morgenmadssalen på Hotel Føroyar i Tórshavn til sit eget hus i bygden Kirkjubøur et kvarters tid fra hovedstaden. Udsigten over fjorden er fantastisk, og dernedefra et sted hentes jomfruhummere op til en af signaturretterne med en smag så ren som det omgivende hav. Også den færøske flora er veludnyttet, og vinarbejdet er i høj klasse. KOKS byder i alle henseender på lavmælt men enestående genialitet. Læs hele anmeldelsen

Point: 87/100
Mad: 37/40

 

Mere restaurantnyt

  • PARTNERNYT: Mjødbryggeriet Petersen & Sønner

    PARTNERNYT: Mjødbryggeriet Petersen & Sønner

    PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere Mjødbryggeriet Petersen & Sønner som partner.

    Mjødbryggeriet Petersen & Sønner er grundlagt af Jørgen og hans to sønner Mikkel og Mads. Bryggeriet er startet med kærlighed som den bærende faktor: Kærlighed til mjød, kærlighed til råvarer af høj kvalitet, og kærlighed til en idéen om en familiedrevet virksomhed, som kan være en platform for at tilbringe tid med de mennesker, som man holder af.


     

  • KØBENHAVN: Amagerkansk nydelsesoase

    KØBENHAVN: Amagerkansk nydelsesoase

    .

    Toto

    Amagerbrogade 145
    2300 København S
    +45 30 48 36 22
    totovinbar.dk

    Der har længe været, og er for så vidt stadigvæk, langt mellem de gode spisesteder på Amager. I februar 2017 blev problemet dog noget mindre, da vin- og spisebaren Toto slog dørene op på Amagerbrogade.


     

  • PARTNERNYT: Festival åbner 10.000 østers på Fanø

    PARTNERNYT: Festival åbner 10.000 østers på Fanø

    Hele Fanø emmer af østers, når Fanø Østersfestival slår dørene op for tredje gang den 14. – 17. oktober 2018. Her dyster topkokke om titlen ’Årets Østerskok’. Alle kan smage med på kokkenes kreationer, gå på østerssafari og blive østerseksperter.


     

  • WHITE GUIDE DANMARK 2019 - LANCERING OG PRISOVERRÆKKELSER

     WHITE GUIDE DANMARK 2019 - LANCERING OG PRISOVERRÆKKELSER

    WHITE GUIDE DANMARK 2019 - TRENDSEMINAR, LANCERING OG PRISOVERRÆKKELSER
    I SOHO, mandag den 19/11-2018

    Sammen med Danmarks gastronomiske elite bydes du velkommen i SOHO af White Guide og vores partnere.


     

  • AALBORG: Gennemført saga om den nordjydske gastronomi

    AALBORG: Gennemført saga om den nordjydske gastronomi

    .

    Tabu

    Vesterå 5
    9000 Aalborg
    +45 88 19 60 58
    ta-bu.dk

    Tabu bygger på fortællingen om nordjydske råvarer og traditioner og spænder over geografiske nedslag fra Kjul via Jerslev og til Skagen. Snacksene starter i Limfjorden med Tabus signaturøstersret.


     

  • KERTEMINDE: Sikkert fiskekøkken i idylliske rammer

    KERTEMINDE: Sikkert fiskekøkken i idylliske rammer

    .

    Rudolf Mathis

    Dosseringen 13
    5300 Kerteminde
    +45 65 32 32 33
    rudolf-mathis.dk

    Siden 1985 har Puk Lyskjær Larsen og Ursula Plato drevet restauranten, som er opkaldt efter to af hans oldefædre: Niels Mathis, der var fiskehandler, og Hans Rudolf Pedersen, der var fisker. Den ligger idyllisk ved havneindløbet i hjertet af Kerteminde, og når solen skinner, er der forståeligt rift om bordene på den store terrasse.


     

  • KØBENHAVN: Alt ved det gamle

    KØBENHAVN: Alt ved det gamle

    .

    Salon

    Bredgade 63
    1260 København K
    +45 33 15 10 60
    saloncph.dk

    Claus Christensen – eller bare 'Røde Claus' – er lidt af en legende i den københavnske restaurationsverden. Fra adressen Gl. Mønt 41 stod han i 28 år for et tonstungt smør- og flødekøkken, fast funderet i håndværket og klassisk dansk-fransk gastronomi, som den tog sig ud for 40 år siden, da Christensen begyndte i lære. Gl. Mønt er nu afhændet, og Røde Claus er kommet op fra kælderen for at levere varen i Le Sommeliers gamle lokaler i Bredgade.


     

  • KØBENHAVN: Funky og grænsesøgende bæredygtighed på topniveau

    KØBENHAVN: Funky og grænsesøgende bæredygtighed på topniveau

    .

    Amass

    Refshalevej 153
    1432 København K
    +45 43 58 43 30
    amassrestaurant.com

    Matt Orlando og co. har holdt den bæredygtige fane højt siden 2013, og undervejs får vi da også fortalt om kompost, affaldssortering, urtehave, og hvordan overskydende vand fra bordene gemmes til senere rengøring – yderst forbilledligt, og Amass vandt da også White Guides bæredygtighedspris i 2018. Selvsagt er retternes ingredienser så lokale som muligt, mens vinkortet er økologisk og næsten udelukkende europæisk.


     

  • AARHUS: Ny aarhusiansk toprestaurant med ambitiøst europæisk køkken

    AARHUS: Ny aarhusiansk toprestaurant med ambitiøst europæisk køkken

    .

    Ghrelin

    Bernhardt Jensens Boulevard 125
    8000 Aarhus
    +45 30 13 30 04
    ghrelin.dk

    I den første gourmetrestaurant på den nye del af Aarhus Ø kan gæsterne gennem de store vinduespartier følge med i den livlige aktivitet på gaden og nyde den helt nyindrettede restaurant i bunden af Z-Huset. Her er fokus på detaljen, og ambitionen med det klassiske europæiske køkken er at blande sig helt i toppen af det gastronomiske miljø i Aarhus.


     

  • KØBENHAVN: Nyt vandingshul på Østerbro

    KØBENHAVN: Nyt vandingshul på Østerbro

    .

    & Rudolph

    Classensgade 11 A
    2100 København Ø
    +45 28 87 58 83
    ogrudolph.dk

    Her er uformelt, lokalt, hyggeligt og professionelt. Udsøgt service af vor gennemførte vintjener, der sørger for at pejle, hvad vi gerne vil drikke. Langt over halvdelen af kortets vine kan skænkes i glas. Fornem vinpolitik. Vi får et glas St. Aubin fra Sylvain Loichet 2014 i glasset, mens vi beslutter os for valget mellem de mange og forskelligartede snacks.


     

Køb White Guide Dagmar Champagne Yvonne Seier Christensen V GASTRO unika White Guide App