Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

88 danske restauranter optaget blandt Nordens bedste i White Guide Nordic 17-18

88 danske restauranter optaget blandt Nordens bedste i White Guide Nordic 17-18
30. maj. 2017

Den fjerde udgave af White Guide Nordic udkommer mandag den 26. juni – lige til sommerferien. Med 341 restauranter i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, er det den mest omfattende guide til regionens restauranter. Forneden er listen over de danske restauranter, som er udvalgt til guiden.

Antallet af fremragende spisesteder i Norden eksploderer lige nu, hvilket forklarer de mange debutanter i White Guide Nordic 17-18. 20 i Danmark, en på Færøerne, tre i Island, en i Finland, 14 i Norge og 21 i Sverige. Nye restauranter i guiden tæller fra Danmark bl.a. Sønderho Kro på Fanø, Restaurant Moment i Rønde, Christianhøjkroen på Bornholm, Restaurant Applaus i Aalborg og Brace i København. Som altid rejser White Guide Nordic så langt nordpå som muligt og inkluderer to restauranter fra Grønland, fem fra Færøerne og to fra Svalbard. (Se hele den danske liste under fakta.)

Restauranternes vurderinger og rang offentliggøres 26. juni ved lanceringen af 2017-18-udgaven af White Guide Nordic, som foregår i København 26. juni med trendseminar, reception og gallamiddag. Guiden sælges gennem etablerede kanaler og distribueres desuden via partnere. Foruden den trykte guide, e-bogen og hjemmesiden whiteguide-nordic.com, kan brugere få adgang til restauranterne i app’en, der kan hentes hos iTunes App Store: https://appsto.re/se/YxjP-.i. Da lanceringen er rykket fra efterår til sommer, vil nogle af disse anmeldelser kun være tilgængelige online.

Med White Guide Nordic i hånden er det nemt at vælge spændende kulinariske oplevelser på den næste rejse, om end man er til banebrydende nordisk køkken eller god gammeldags ”comfort food”, vegetariske eller kødfokuserede menuer, gamle klassikere eller internationale hotspots. For hver restaurant er der en informativ anmeldelse, baseret på nylige besøg af vores anmeldere, med en vurdering, baseret på mad, service, drikkevarer og stemning – og selvfølgelig al den praktiske information, som man skal bruge for at komme dertil.

Holdet af mere end 80 anmeldere besøger, bedømmer og genbedømmer jævnligt restauranter. Bord bliver altid bestilt i falsk navn – og White Guide betaler altid regningen. Dermed er White Guide velinformerede – og, frem for alt, uafhængige. Uafhængigheden er fundamental for bedømmelsesprocessen, ligesom gennemsigtighedsdoktrinnet er det for anmeldelsessystemet.

White Guide har været den førende restaurantguide i Sverige siden 2005, og den danske udgave blev lanceret primo 2014.

Guiderne dækker over 900 restauranter i de to lande og promoverer fortsat udvikling i denne dynamiske regions gastronomiverden. Den første udgave af White Guide Nordic udkom i 2014.

Her er listen over alle restauranter fra Danmark, Grønland og Færøerne optaget i White Guide Nordic 17-18. De er sorteret i alfabetisk orden og efter område. Restauranter markeret med fed er nye i guiden eller er blevet optaget i guiden igen efter fravær. I Danmark tæller sidstnævnte Frederiks Have, Nordisk Spisehus, Villa Vest og Restaurant Schønnemann.

Se den fulde liste over alle restauranter på http://www.whiteguide-nordic.com.

Køb billetter til lanceringen, trendseminaret og gallamiddagen her.

København og hovedstadsområdet

108, København K
56°, København K
Admiralgade 26, København K

Alchemist, København Ø
Amass, København K
Ancestrale, København V
Restaurant AOC, København K
Bæst, København N
Restaurant Brace, København K
BROR, København K
Clou, København K
Den Røde Cottage, Klampenborg
Enomania, Frederiksberg
Era Ora, København K
Formel B, Frederiksberg
Frederiks Have, Frederiksberg
Geist, København K
Geranium, København Ø
Hummer, København K
Jah Izakaya & Sake Bar, København V
Jordnær, Gentofte

Kadeau København, København K
Kiin Kiin, København N
Kong Hans Kælder, København K
Restaurant Leaven, København K
Manfreds, København N
Marchal, København K
Mes, København V
Mielcke & Hurtigkarl, Frederiksberg
Nabo, København K
Naert, København K
No. 2, København K
Restaurant Palægade, København K
PONY, København V
Radio, København V
Relæ, København N
Restaurationen, København K
Restaurant Schønnemann, København K
Søllerod Kro, Holte
Studio, København K
Taller, København K
Uformel, København V
VeVe, København Ø

Sjælland

Restaurant Babette, Vordingborg
Hotel Frederiksminde, Præstø
Restaurant Sletten, Humlebæk
Slotskøkkenet / Dragsholm Slot, Hørve
The Restaurant by Kroun (Kurhotel Skodsborg), Skodsborg

Bornholm

Christianshøjkroen, Aakirkeby
Kadeau Bornholm, Aakirkeby
Stammershalle Badehotel, Gudhjem

Nordjylland

Restaurant Applaus, Aalborg
Brøndums Hotel, Skagen
Restaurant Bühlmann, Aalborg
Fusion, Aalborg

Mortens Kro, Aalborg
Ruths Gourmet (Ruths Hotel), Skagen
Restaurant Tabu, Aalborg
Vendia Brasserie, Hjørring
Vendia Gourmet, Hjørring
Villa Vest, Lønstrup

Midtjylland

Aaby & Udengaard, Aarhus C
Castenskiold, Aarhus

Restaurant Domestic, Aarhus
Frederikshøj, Aarhus
Fru Larsen, Langå
Gastromé, Aarhus
Hærværk, Aarhus
Restaurant Karoline Amalie, Silkeborg
Restaurant Koch, Aarhus
Restaurant Mejeriet, Mårslet
Molskroen, Ebeltoft
Restaurant Moment, Rønde
Nordisk Spisehus, Aarhus

Restaurant Piaf, Silkeborg
Substans, Aarhus
Restaurant Varna, Aarhus

Vestjylland

Henne Kirkeby Kro, Henne
Sønderho Kro, Fanø

Trekantsområdet og Sønderjylland

Restaurant MeMu, Vejle
ROS, Tønder
Ti Trin Ned, Fredericia
Tree Top, Vejle

Fyn

The Balcony, Odense
Falsled Kro, Millinge
Restaurant Lieffroy, Nyborg
Restaurant Pasfall, Odense
Sortebro Kro, Odense

Færøerne

Áarstova, Tórshavn
Barbara, Tórshavn
Fútastova, Tórshavn
KOKS, Kirkjubøur
Ræst, Tórshavn
   

Grønland

Restaurant Ulo, Hotel Arctic, Ilulissat
Spisestedet Sarfalik, Nuuk

-----------------------------------------------------------------

For mere information om White Guide Nordic:
Cole Ruth: +46 762 46 01 61
cole.ruth@whiteguide.com

For mere information om White Guides:
Mikael Mölstad: +46 70 727 21 22
mikael.molstad@whiteguide.se

Presseansvarlig for White Guide i Danmark:
Marie Sainabou Jeng: +45 26147260
marie@mariejeng.com

Billede af omslag i hi-res:
whiteguide-nordic.com/press

 

Mere restaurantnyt

  • PARTNERNYT: Mjødbryggeriet Petersen & Sønner

    PARTNERNYT: Mjødbryggeriet Petersen & Sønner

    PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere Mjødbryggeriet Petersen & Sønner som partner.

    Mjødbryggeriet Petersen & Sønner er grundlagt af Jørgen og hans to sønner Mikkel og Mads. Bryggeriet er startet med kærlighed som den bærende faktor: Kærlighed til mjød, kærlighed til råvarer af høj kvalitet, og kærlighed til en idéen om en familiedrevet virksomhed, som kan være en platform for at tilbringe tid med de mennesker, som man holder af.


     

  • KØBENHAVN: Amagerkansk nydelsesoase

    KØBENHAVN: Amagerkansk nydelsesoase

    .

    Toto

    Amagerbrogade 145
    2300 København S
    +45 30 48 36 22
    totovinbar.dk

    Der har længe været, og er for så vidt stadigvæk, langt mellem de gode spisesteder på Amager. I februar 2017 blev problemet dog noget mindre, da vin- og spisebaren Toto slog dørene op på Amagerbrogade.


     

  • PARTNERNYT: Festival åbner 10.000 østers på Fanø

    PARTNERNYT: Festival åbner 10.000 østers på Fanø

    Hele Fanø emmer af østers, når Fanø Østersfestival slår dørene op for tredje gang den 14. – 17. oktober 2018. Her dyster topkokke om titlen ’Årets Østerskok’. Alle kan smage med på kokkenes kreationer, gå på østerssafari og blive østerseksperter.


     

  • WHITE GUIDE DANMARK 2019 - LANCERING OG PRISOVERRÆKKELSER

     WHITE GUIDE DANMARK 2019 - LANCERING OG PRISOVERRÆKKELSER

    WHITE GUIDE DANMARK 2019 - TRENDSEMINAR, LANCERING OG PRISOVERRÆKKELSER
    I SOHO, mandag den 19/11-2018

    Sammen med Danmarks gastronomiske elite bydes du velkommen i SOHO af White Guide og vores partnere.


     

  • AALBORG: Gennemført saga om den nordjydske gastronomi

    AALBORG: Gennemført saga om den nordjydske gastronomi

    .

    Tabu

    Vesterå 5
    9000 Aalborg
    +45 88 19 60 58
    ta-bu.dk

    Tabu bygger på fortællingen om nordjydske råvarer og traditioner og spænder over geografiske nedslag fra Kjul via Jerslev og til Skagen. Snacksene starter i Limfjorden med Tabus signaturøstersret.


     

  • KERTEMINDE: Sikkert fiskekøkken i idylliske rammer

    KERTEMINDE: Sikkert fiskekøkken i idylliske rammer

    .

    Rudolf Mathis

    Dosseringen 13
    5300 Kerteminde
    +45 65 32 32 33
    rudolf-mathis.dk

    Siden 1985 har Puk Lyskjær Larsen og Ursula Plato drevet restauranten, som er opkaldt efter to af hans oldefædre: Niels Mathis, der var fiskehandler, og Hans Rudolf Pedersen, der var fisker. Den ligger idyllisk ved havneindløbet i hjertet af Kerteminde, og når solen skinner, er der forståeligt rift om bordene på den store terrasse.


     

  • KØBENHAVN: Alt ved det gamle

    KØBENHAVN: Alt ved det gamle

    .

    Salon

    Bredgade 63
    1260 København K
    +45 33 15 10 60
    saloncph.dk

    Claus Christensen – eller bare 'Røde Claus' – er lidt af en legende i den københavnske restaurationsverden. Fra adressen Gl. Mønt 41 stod han i 28 år for et tonstungt smør- og flødekøkken, fast funderet i håndværket og klassisk dansk-fransk gastronomi, som den tog sig ud for 40 år siden, da Christensen begyndte i lære. Gl. Mønt er nu afhændet, og Røde Claus er kommet op fra kælderen for at levere varen i Le Sommeliers gamle lokaler i Bredgade.


     

  • KØBENHAVN: Funky og grænsesøgende bæredygtighed på topniveau

    KØBENHAVN: Funky og grænsesøgende bæredygtighed på topniveau

    .

    Amass

    Refshalevej 153
    1432 København K
    +45 43 58 43 30
    amassrestaurant.com

    Matt Orlando og co. har holdt den bæredygtige fane højt siden 2013, og undervejs får vi da også fortalt om kompost, affaldssortering, urtehave, og hvordan overskydende vand fra bordene gemmes til senere rengøring – yderst forbilledligt, og Amass vandt da også White Guides bæredygtighedspris i 2018. Selvsagt er retternes ingredienser så lokale som muligt, mens vinkortet er økologisk og næsten udelukkende europæisk.


     

  • AARHUS: Ny aarhusiansk toprestaurant med ambitiøst europæisk køkken

    AARHUS: Ny aarhusiansk toprestaurant med ambitiøst europæisk køkken

    .

    Ghrelin

    Bernhardt Jensens Boulevard 125
    8000 Aarhus
    +45 30 13 30 04
    ghrelin.dk

    I den første gourmetrestaurant på den nye del af Aarhus Ø kan gæsterne gennem de store vinduespartier følge med i den livlige aktivitet på gaden og nyde den helt nyindrettede restaurant i bunden af Z-Huset. Her er fokus på detaljen, og ambitionen med det klassiske europæiske køkken er at blande sig helt i toppen af det gastronomiske miljø i Aarhus.


     

  • KØBENHAVN: Nyt vandingshul på Østerbro

    KØBENHAVN: Nyt vandingshul på Østerbro

    .

    & Rudolph

    Classensgade 11 A
    2100 København Ø
    +45 28 87 58 83
    ogrudolph.dk

    Her er uformelt, lokalt, hyggeligt og professionelt. Udsøgt service af vor gennemførte vintjener, der sørger for at pejle, hvad vi gerne vil drikke. Langt over halvdelen af kortets vine kan skænkes i glas. Fornem vinpolitik. Vi får et glas St. Aubin fra Sylvain Loichet 2014 i glasset, mens vi beslutter os for valget mellem de mange og forskelligartede snacks.


     

Køb White Guide Dagmar Champagne Yvonne Seier Christensen V GASTRO unika White Guide App