Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

88 danske restauranter optaget blandt Nordens bedste i White Guide Nordic 17-18

88 danske restauranter optaget blandt Nordens bedste i White Guide Nordic 17-18
30. maj. 2017

Den fjerde udgave af White Guide Nordic udkommer mandag den 26. juni – lige til sommerferien. Med 341 restauranter i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, er det den mest omfattende guide til regionens restauranter. Forneden er listen over de danske restauranter, som er udvalgt til guiden.

Antallet af fremragende spisesteder i Norden eksploderer lige nu, hvilket forklarer de mange debutanter i White Guide Nordic 17-18. 20 i Danmark, en på Færøerne, tre i Island, en i Finland, 14 i Norge og 21 i Sverige. Nye restauranter i guiden tæller fra Danmark bl.a. Sønderho Kro på Fanø, Restaurant Moment i Rønde, Christianhøjkroen på Bornholm, Restaurant Applaus i Aalborg og Brace i København. Som altid rejser White Guide Nordic så langt nordpå som muligt og inkluderer to restauranter fra Grønland, fem fra Færøerne og to fra Svalbard. (Se hele den danske liste under fakta.)

Restauranternes vurderinger og rang offentliggøres 26. juni ved lanceringen af 2017-18-udgaven af White Guide Nordic, som foregår i København 26. juni med trendseminar, reception og gallamiddag. Guiden sælges gennem etablerede kanaler og distribueres desuden via partnere. Foruden den trykte guide, e-bogen og hjemmesiden whiteguide-nordic.com, kan brugere få adgang til restauranterne i app’en, der kan hentes hos iTunes App Store: https://appsto.re/se/YxjP-.i. Da lanceringen er rykket fra efterår til sommer, vil nogle af disse anmeldelser kun være tilgængelige online.

Med White Guide Nordic i hånden er det nemt at vælge spændende kulinariske oplevelser på den næste rejse, om end man er til banebrydende nordisk køkken eller god gammeldags ”comfort food”, vegetariske eller kødfokuserede menuer, gamle klassikere eller internationale hotspots. For hver restaurant er der en informativ anmeldelse, baseret på nylige besøg af vores anmeldere, med en vurdering, baseret på mad, service, drikkevarer og stemning – og selvfølgelig al den praktiske information, som man skal bruge for at komme dertil.

Holdet af mere end 80 anmeldere besøger, bedømmer og genbedømmer jævnligt restauranter. Bord bliver altid bestilt i falsk navn – og White Guide betaler altid regningen. Dermed er White Guide velinformerede – og, frem for alt, uafhængige. Uafhængigheden er fundamental for bedømmelsesprocessen, ligesom gennemsigtighedsdoktrinnet er det for anmeldelsessystemet.

White Guide har været den førende restaurantguide i Sverige siden 2005, og den danske udgave blev lanceret primo 2014.

Guiderne dækker over 900 restauranter i de to lande og promoverer fortsat udvikling i denne dynamiske regions gastronomiverden. Den første udgave af White Guide Nordic udkom i 2014.

Her er listen over alle restauranter fra Danmark, Grønland og Færøerne optaget i White Guide Nordic 17-18. De er sorteret i alfabetisk orden og efter område. Restauranter markeret med fed er nye i guiden eller er blevet optaget i guiden igen efter fravær. I Danmark tæller sidstnævnte Frederiks Have, Nordisk Spisehus, Villa Vest og Restaurant Schønnemann.

Se den fulde liste over alle restauranter på http://www.whiteguide-nordic.com.

Køb billetter til lanceringen, trendseminaret og gallamiddagen her.

København og hovedstadsområdet

108, København K
56°, København K
Admiralgade 26, København K

Alchemist, København Ø
Amass, København K
Ancestrale, København V
Restaurant AOC, København K
Bæst, København N
Restaurant Brace, København K
BROR, København K
Clou, København K
Den Røde Cottage, Klampenborg
Enomania, Frederiksberg
Era Ora, København K
Formel B, Frederiksberg
Frederiks Have, Frederiksberg
Geist, København K
Geranium, København Ø
Hummer, København K
Jah Izakaya & Sake Bar, København V
Jordnær, Gentofte

Kadeau København, København K
Kiin Kiin, København N
Kong Hans Kælder, København K
Restaurant Leaven, København K
Manfreds, København N
Marchal, København K
Mes, København V
Mielcke & Hurtigkarl, Frederiksberg
Nabo, København K
Naert, København K
No. 2, København K
Restaurant Palægade, København K
PONY, København V
Radio, København V
Relæ, København N
Restaurationen, København K
Restaurant Schønnemann, København K
Søllerod Kro, Holte
Studio, København K
Taller, København K
Uformel, København V
VeVe, København Ø

Sjælland

Restaurant Babette, Vordingborg
Hotel Frederiksminde, Præstø
Restaurant Sletten, Humlebæk
Slotskøkkenet / Dragsholm Slot, Hørve
The Restaurant by Kroun (Kurhotel Skodsborg), Skodsborg

Bornholm

Christianshøjkroen, Aakirkeby
Kadeau Bornholm, Aakirkeby
Stammershalle Badehotel, Gudhjem

Nordjylland

Restaurant Applaus, Aalborg
Brøndums Hotel, Skagen
Restaurant Bühlmann, Aalborg
Fusion, Aalborg

Mortens Kro, Aalborg
Ruths Gourmet (Ruths Hotel), Skagen
Restaurant Tabu, Aalborg
Vendia Brasserie, Hjørring
Vendia Gourmet, Hjørring
Villa Vest, Lønstrup

Midtjylland

Aaby & Udengaard, Aarhus C
Castenskiold, Aarhus

Restaurant Domestic, Aarhus
Frederikshøj, Aarhus
Fru Larsen, Langå
Gastromé, Aarhus
Hærværk, Aarhus
Restaurant Karoline Amalie, Silkeborg
Restaurant Koch, Aarhus
Restaurant Mejeriet, Mårslet
Molskroen, Ebeltoft
Restaurant Moment, Rønde
Nordisk Spisehus, Aarhus

Restaurant Piaf, Silkeborg
Substans, Aarhus
Restaurant Varna, Aarhus

Vestjylland

Henne Kirkeby Kro, Henne
Sønderho Kro, Fanø

Trekantsområdet og Sønderjylland

Restaurant MeMu, Vejle
ROS, Tønder
Ti Trin Ned, Fredericia
Tree Top, Vejle

Fyn

The Balcony, Odense
Falsled Kro, Millinge
Restaurant Lieffroy, Nyborg
Restaurant Pasfall, Odense
Sortebro Kro, Odense

Færøerne

Áarstova, Tórshavn
Barbara, Tórshavn
Fútastova, Tórshavn
KOKS, Kirkjubøur
Ræst, Tórshavn
   

Grønland

Restaurant Ulo, Hotel Arctic, Ilulissat
Spisestedet Sarfalik, Nuuk

-----------------------------------------------------------------

For mere information om White Guide Nordic:
Cole Ruth: +46 762 46 01 61
cole.ruth@whiteguide.com

For mere information om White Guides:
Mikael Mölstad: +46 70 727 21 22
mikael.molstad@whiteguide.se

Presseansvarlig for White Guide i Danmark:
Marie Sainabou Jeng: +45 26147260
marie@mariejeng.com

Billede af omslag i hi-res:
whiteguide-nordic.com/press

 

Mere restaurantnyt

  • KØBENHAVN: En perle på bådebroen

    KØBENHAVN: En perle på bådebroen

    .

    La Banchina

    Refshalevej 141A
    1432 København K
    +45 31 26 65 61
    labanchina.dk

    La Banchina hører hjemme i B&W’s gamle hovedvagtsbygning på Refshaleøen. Hovedvagtsbygning lyder imposant, men navnet dækker i virkeligheden over et beskedent og gammelt blåmalet træskur – men ikke desto mindre et skur med bådebro og byens bedste udsigt over Inderhavnen.


     

  • KØBENHAVN: Fræk og festlig lillesøster

    KØBENHAVN: Fræk og festlig lillesøster

    .

    Roxie

    Bremerholm 6
    1069 København K
    +45 53 89 10 69
    roxie.dk

    Luksushoteller skyder op som paddehatte i København i disse år, og et af dem er Herman K i Indre By, som har sat holdet bag Kadeau og køkkenchef Anika Madsen til at styre hotelrestauranten Roxie.


     

  • KØBENHAVN: Et genfødt unikum

    KØBENHAVN: Et genfødt unikum

    .

    Noma

    Refshalevej 96
    1432 København K
    +45 32 96 32 97
    noma.dk

    Med den nye inkarnation af restauranten på Refshaleøen har René Redzepi og co. skabt en restaurant og en måltidsoplevelse, som på alle måder er enestående.


     

  • WHITE GUIDE KÅRER NOMA TIL ÅRETS RESTAURANT I WHITE GUIDE 2019 – SE LISTEN MED ALLE PRISVINDERE HER

    WHITE GUIDE KÅRER NOMA TIL ÅRETS RESTAURANT I WHITE GUIDE 2019 – SE LISTEN MED ALLE PRISVINDERE HER

    WHITE GUIDE KÅRER NOMA TIL ÅRETS RESTAURANT I WHITE GUIDE 2019 – SE LISTEN MED ALLE PRISVINDERE HER

    Noma er tilbage på tronen som landets ypperste gastronomiske spydspids. Restauranten, som tidligere i år genåbnede i nye klæder på Holmen, vandt mandag den 19. november den eftertragtede pris som ‘Årets Restaurant’, da White Guide kunne løfte sløret for årets guide til landets 153 bedste restauranter ved en festlig prisoverrækkelse på SOHO i den københavnske Kødby.

    Noma genvinder dermed titlen, som de senest kunne smykke sig med i 2016. White Guide kårer Noma til ‘Årets Restaurant’, fordi de sammenlagt har fået flest point for mad, som er den del af restaurantoplevelsen, White Guide vægter højest. Derudover vurderes alle restauranter i kategorierne ‘service’, ‘drikkevarer’ og ‘miljø og stemning’, og her trak Noma sammenlagt det længste strå, skarpt forfulgt af Koks, Mielcke & Hurtigkarl og Geranium.

    Prisindstillingen til Noma og de 13 øvrige prisvindere samt nominerede kan ses herunder. 


     

  • PARTNERNYT: Champagne Yvonne Seier Christensen – Les Cinq Filles V

    PARTNERNYT: Champagne Yvonne Seier Christensen – Les Cinq Filles V

    PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere Champagne Yvonne Seier Christensen – Les Cinq Filles V som partner.

    Hos Champagne Yvonne Seier Christensen – Les Cinq Filles V arbejdes der kun sammen med topproducenter rundt omkring i Champagne, hvilket gør det muligt at have vine fra forskellige terroirs med deres egen personlighed og udtryk.


     

  • PARTNERNYT: Tari Faroe Seaweed

    PARTNERNYT: Tari Faroe Seaweed

    PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere Tari Faroe Seaweed som partner.

    TARI – Faroe Seaweed er en færøsk tangvirksomhed med over ti års erfaring indenfor makroalgedyrkning, høstning, videreprocessering og produktudvikling. Søskendeparret Agnes Mols Mortensen og Mortan Mols Mortensen ejer og driver virksomheden, og biologisk bæredygtighed er fundamentet, som de bygger på. TARI har opbygget kompetence indenfor alle led i værdiforøgningskæden, fra de mikroskopiske stadier i tangdyrkningsprocessen og til højkvalitetsprodukter og ingredienser, og produktionsmetoderne udvikles løbende for at opnå den bedste kvalitet. ”Ocean”-produkterne er TARIs højkvalitets madprodukter. De er rene tangprodukter, som tørres ved under 30°C for at bevare så meget som muligt af den oprindelig råvarekvalitet. TARIs nyeste produkt er et tangsalt, og det indeholder egen produktion af færøsk havsalt.

    Læs mere her


     

  • PARTNERNYT: Barfod Vin

    PARTNERNYT: Barfod Vin

    PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere Barfod Vin som partner.

    BARFOD VIN er unikke nordiske koldklimavine fra Røsnæs, den yderste, solbeskinnede og forblæste udkant af Vestsjælland. Landskabet er dramatisk kuperet randmoræne; et istidslandskab med banker af silt, sand, ler, grus og sten. Virkelig dårlig landbrugsjord. Virkelig godt mikroklima for vindyrkning på de sydvendte skråninger mod Kalundborg Fjord.
    Druerne får nogle tæsk her. Af sol, vind og salt fra havet. Små druer med intens smag som vilde bær. Især i de sandede dele af marken, hvor grønne druer bliver ravgyldent solbrændte, og sødmen varm som honning.


     

  • AALBORG: Fransk bistro er med på moden

    AALBORG: Fransk bistro er med på moden

    .

    Bistro Dejavú

    Ved Stranden 7 D
    9000 Aalborg
    +45 40 30 49 28
    bistrodejavu.dk

    Aalborgs  restaurantscene  har  i  de  senere  år  oplevet  et  sandt  boom,  og  Bistro  Dejavú  er  blandt  de  nyeste  skud  på  stammen  i  det  øvre  mellemniveau.  På  den  franske  bistro  vækkes  genkendelsens  glæde  af  flere  retter,  og  med  smagen  i  højsædet  får  det  klassiske  også  indimellem  et  fint,  moderne  præg.  Vores  første  ret  er  norske  kammuslinger,  der  har  en  vellykket  sprød  overflade  og  karakteristisk  smeltende  blød  midte. 


     

  • PARTNERNYT: Mjødbryggeriet Petersen & Sønner

    PARTNERNYT: Mjødbryggeriet Petersen & Sønner

    PARTNERNYT: White Guide udgives i samarbejde med en række partnere, som deler vores passion for dansk gastronomi og ønsket om branchens fortsatte positive udvikling. Vi er stolte af at præsentere Mjødbryggeriet Petersen & Sønner som partner.

    Mjødbryggeriet Petersen & Sønner er grundlagt af Jørgen og hans to sønner Mikkel og Mads. Bryggeriet er startet med kærlighed som den bærende faktor: Kærlighed til mjød, kærlighed til råvarer af høj kvalitet, og kærlighed til en idéen om en familiedrevet virksomhed, som kan være en platform for at tilbringe tid med de mennesker, som man holder af.


     

  • KØBENHAVN: Amagerkansk nydelsesoase

    KØBENHAVN: Amagerkansk nydelsesoase

    .

    Toto

    Amagerbrogade 145
    2300 København S
    +45 30 48 36 22
    totovinbar.dk

    Der har længe været, og er for så vidt stadigvæk, langt mellem de gode spisesteder på Amager. I februar 2017 blev problemet dog noget mindre, da vin- og spisebaren Toto slog dørene op på Amagerbrogade.


     

Køb White Guide Dagmar Champagne Yvonne Seier Christensen V GASTRO unika White Guide App