Opret dig som Guiding Guest og få gratis adgang til at læse vores anmeldelser og skrive dine egne.

88 danske restauranter optaget blandt Nordens bedste i White Guide Nordic 17-18

88 danske restauranter optaget blandt Nordens bedste i White Guide Nordic 17-18
30. maj. 2017

Den fjerde udgave af White Guide Nordic udkommer mandag den 26. juni – lige til sommerferien. Med 341 restauranter i Danmark, Finland, Island, Norge og Sverige, er det den mest omfattende guide til regionens restauranter. Forneden er listen over de danske restauranter, som er udvalgt til guiden.

Antallet af fremragende spisesteder i Norden eksploderer lige nu, hvilket forklarer de mange debutanter i White Guide Nordic 17-18. 20 i Danmark, en på Færøerne, tre i Island, en i Finland, 14 i Norge og 21 i Sverige. Nye restauranter i guiden tæller fra Danmark bl.a. Sønderho Kro på Fanø, Restaurant Moment i Rønde, Christianhøjkroen på Bornholm, Restaurant Applaus i Aalborg og Brace i København. Som altid rejser White Guide Nordic så langt nordpå som muligt og inkluderer to restauranter fra Grønland, fem fra Færøerne og to fra Svalbard. (Se hele den danske liste under fakta.)

Restauranternes vurderinger og rang offentliggøres 26. juni ved lanceringen af 2017-18-udgaven af White Guide Nordic, som foregår i København 26. juni med trendseminar, reception og gallamiddag. Guiden sælges gennem etablerede kanaler og distribueres desuden via partnere. Foruden den trykte guide, e-bogen og hjemmesiden whiteguide-nordic.com, kan brugere få adgang til restauranterne i app’en, der kan hentes hos iTunes App Store: https://appsto.re/se/YxjP-.i. Da lanceringen er rykket fra efterår til sommer, vil nogle af disse anmeldelser kun være tilgængelige online.

Med White Guide Nordic i hånden er det nemt at vælge spændende kulinariske oplevelser på den næste rejse, om end man er til banebrydende nordisk køkken eller god gammeldags ”comfort food”, vegetariske eller kødfokuserede menuer, gamle klassikere eller internationale hotspots. For hver restaurant er der en informativ anmeldelse, baseret på nylige besøg af vores anmeldere, med en vurdering, baseret på mad, service, drikkevarer og stemning – og selvfølgelig al den praktiske information, som man skal bruge for at komme dertil.

Holdet af mere end 80 anmeldere besøger, bedømmer og genbedømmer jævnligt restauranter. Bord bliver altid bestilt i falsk navn – og White Guide betaler altid regningen. Dermed er White Guide velinformerede – og, frem for alt, uafhængige. Uafhængigheden er fundamental for bedømmelsesprocessen, ligesom gennemsigtighedsdoktrinnet er det for anmeldelsessystemet.

White Guide har været den førende restaurantguide i Sverige siden 2005, og den danske udgave blev lanceret primo 2014.

Guiderne dækker over 900 restauranter i de to lande og promoverer fortsat udvikling i denne dynamiske regions gastronomiverden. Den første udgave af White Guide Nordic udkom i 2014.

Her er listen over alle restauranter fra Danmark, Grønland og Færøerne optaget i White Guide Nordic 17-18. De er sorteret i alfabetisk orden og efter område. Restauranter markeret med fed er nye i guiden eller er blevet optaget i guiden igen efter fravær. I Danmark tæller sidstnævnte Frederiks Have, Nordisk Spisehus, Villa Vest og Restaurant Schønnemann.

Se den fulde liste over alle restauranter på http://www.whiteguide-nordic.com.

Køb billetter til lanceringen, trendseminaret og gallamiddagen her.

København og hovedstadsområdet

108, København K
56°, København K
Admiralgade 26, København K

Alchemist, København Ø
Amass, København K
Ancestrale, København V
Restaurant AOC, København K
Bæst, København N
Restaurant Brace, København K
BROR, København K
Clou, København K
Den Røde Cottage, Klampenborg
Enomania, Frederiksberg
Era Ora, København K
Formel B, Frederiksberg
Frederiks Have, Frederiksberg
Geist, København K
Geranium, København Ø
Hummer, København K
Jah Izakaya & Sake Bar, København V
Jordnær, Gentofte

Kadeau København, København K
Kiin Kiin, København N
Kong Hans Kælder, København K
Restaurant Leaven, København K
Manfreds, København N
Marchal, København K
Mes, København V
Mielcke & Hurtigkarl, Frederiksberg
Nabo, København K
Naert, København K
No. 2, København K
Restaurant Palægade, København K
PONY, København V
Radio, København V
Relæ, København N
Restaurationen, København K
Restaurant Schønnemann, København K
Søllerod Kro, Holte
Studio, København K
Taller, København K
Uformel, København V
VeVe, København Ø

Sjælland

Restaurant Babette, Vordingborg
Hotel Frederiksminde, Præstø
Restaurant Sletten, Humlebæk
Slotskøkkenet / Dragsholm Slot, Hørve
The Restaurant by Kroun (Kurhotel Skodsborg), Skodsborg

Bornholm

Christianshøjkroen, Aakirkeby
Kadeau Bornholm, Aakirkeby
Stammershalle Badehotel, Gudhjem

Nordjylland

Restaurant Applaus, Aalborg
Brøndums Hotel, Skagen
Restaurant Bühlmann, Aalborg
Fusion, Aalborg

Mortens Kro, Aalborg
Ruths Gourmet (Ruths Hotel), Skagen
Restaurant Tabu, Aalborg
Vendia Brasserie, Hjørring
Vendia Gourmet, Hjørring
Villa Vest, Lønstrup

Midtjylland

Aaby & Udengaard, Aarhus C
Castenskiold, Aarhus

Restaurant Domestic, Aarhus
Frederikshøj, Aarhus
Fru Larsen, Langå
Gastromé, Aarhus
Hærværk, Aarhus
Restaurant Karoline Amalie, Silkeborg
Restaurant Koch, Aarhus
Restaurant Mejeriet, Mårslet
Molskroen, Ebeltoft
Restaurant Moment, Rønde
Nordisk Spisehus, Aarhus

Restaurant Piaf, Silkeborg
Substans, Aarhus
Restaurant Varna, Aarhus

Vestjylland

Henne Kirkeby Kro, Henne
Sønderho Kro, Fanø

Trekantsområdet og Sønderjylland

Restaurant MeMu, Vejle
ROS, Tønder
Ti Trin Ned, Fredericia
Tree Top, Vejle

Fyn

The Balcony, Odense
Falsled Kro, Millinge
Restaurant Lieffroy, Nyborg
Restaurant Pasfall, Odense
Sortebro Kro, Odense

Færøerne

Áarstova, Tórshavn
Barbara, Tórshavn
Fútastova, Tórshavn
KOKS, Kirkjubøur
Ræst, Tórshavn
   

Grønland

Restaurant Ulo, Hotel Arctic, Ilulissat
Spisestedet Sarfalik, Nuuk

-----------------------------------------------------------------

For mere information om White Guide Nordic:
Cole Ruth: +46 762 46 01 61
cole.ruth@whiteguide.com

For mere information om White Guides:
Mikael Mölstad: +46 70 727 21 22
mikael.molstad@whiteguide.se

Presseansvarlig for White Guide i Danmark:
Marie Sainabou Jeng: +45 26147260
marie@mariejeng.com

Billede af omslag i hi-res:
whiteguide-nordic.com/press

 

Mere restaurantnyt

  • ODENSE: Tjekket økogourmet med stil og smag

    ODENSE: Tjekket økogourmet med stil og smag

    .

    The Balcony

    Vestergade 68, 1.th
    5000 Odense
    +45 66 11 74 20
    thebalcony.dk

    Ambitionerne er fortsat høje på førstesalen midt i Odense, hvor Peter Steen Hansen og Anders Jensen har drevet stedet på et højt niveau lige siden åbningen i 2016. The Balconys indretning er stilfuld med sildebensparket og mørke skindstole, der matcher de afdæmpede jazztoner fra anlægget. Derudover er det formelle, men ikke alt for tørre, tjenerkorps også med til at skabe en behagelig afslappet atmosfære i restauranten.


     

  • KØBENHAVN: Maritim frokostnydelse i designtemplet

    KØBENHAVN: Maritim frokostnydelse i designtemplet

    .

    Paustian

    Kalkbrænderiløbskaj 2
    2100 København Ø
    +45 39 18 55 01
    restaurantpaustian.dk

    Efter storhedstiden under Bo Bech 2004-2010 var køkkenets ambitionsniveau længe uimponerende. Men, siden Henrik Junker og Chris Ladegaard Jensen overtog i 2016 er der igen skruet op for det i Jørn Utzons bygning fra 1987, der foruden restaurant huser forretning med designermøbler.


     

  • KØBENHAVN: Knivskarpt håndværk med personlighed og humor

    KØBENHAVN: Knivskarpt håndværk med personlighed og humor

    .

    Restaurationen

    Møntergade 19
    1116 København K
    +45 33 14 94 95
    restaurationen.dk

    I mere end 25 år har Lisbeth og Bo Jacobsen drevet deres helt personlige ”Restaurationen”, hvis navn kun kan omtales i bestemt form som et endegyldigt begreb. Ledetråden er klassisk håndværk uden svinkeærinder, fremragende råvarer og en nærmest anarkistisk forholden sig til, hvad der sker på parnasset, samtidig med at smageskeen er taget i en dyb ed.


     

  • KØBENHAVN: Direkte fra jord til bord

    KØBENHAVN: Direkte fra jord til bord

    .

    Bæst

    Guldbergsgade 29
    2200 København N
    +45 35 35 04 63
    baest.dk

    Christian Puglisi lever sin vision om bæredygtighed, økologi og sporbarhed helt ud på sin italienske pizzabistro, hvor alt er nøje udvalgt. Grøntsagerne kommer fra egne marker ved Lejre, og charcuteriet er produceret i egne saltkar.


     

  • KØBENHAVN: Udfordring og innovation fra havets dyb

    KØBENHAVN: Udfordring og innovation fra havets dyb

    .

    Noma

    Refshalevej 96
    1432 København K
    noma.dk

    Vi ser tilbage på Nomas maritime førstereinkarnation og glæder os til sommerens grønt- og efterårets vildtsæson.


     

  • Mød vores partnere: Vandkefirperler

    Mød vores partnere: Vandkefirperler

    VANDKEFIRPERLER er det vi betegner som en "økologisk fermenteret læskedrik".
    Vandkefir er en aktiv gærkultur, der omdanner sukker i vand til organiske syrer som mælkesyrebakterier, eddike- og kulsyre. Vandkefir indeholder probiotiske stoffer, som kan have en gavnlig effekt for maven. Et alkoholfrit alternativ.

    "Idéen bag Perlerne har rødder i Nexø på Bornholm og blev til i 2016. Med afsæt i traditionen og fortællingen om det gamle Nexø Bryggeri, der fra 1865 til starten af 1970'erne bl.a. producerede citron- og hindbærlæskedrikke, vores to første varianter, har vi ladet os inspirere af historien og bragt en årelang bryggetradition tilbage til byen med det nye:

    NXØ Brewery - Vandkefirperler.

    Det, der giver mening for os, er, at det er den rene råvare og den ægte smag, der er i fokus. Derfor er der ikke brugt nogen form for unaturlige tilsætningsstoffer, kunstige sødemidler eller lignende i vores produkter. Vi bruger udelukkende 100 % økologiske råvarer og i det omfang, det er muligt, bruger vi råvarer fra Bornholm. Vi vil være i fortsat vækst og udvikle nye spændende varianter for at optimere vores produkter til gavn for alle, der nyder vores alternative læskedrik."

    Læs mere her


     

  • KØBENHAVN: Velvære, velsmag, velvalgte vine

    KØBENHAVN: Velvære, velsmag, velvalgte vine

    .

    Anarki

    Vodroffsvej 47
    1900 Frederiksberg
    +45 22 13 11 34
    restaurant-anarki.dk

    Makkerparret Christian Thorsholt Jacobsen og Rune Sauer Sonnichsen komplementerer hinanden med vin og mad på den vidunderlige lille bistro, hvorfra du aldrig går sulten eller tørstig hjem.


     

  • LANGÅ: Det gastronomiske vandingshul

    LANGÅ: Det gastronomiske vandingshul

    .

    Fru Larsen

    Østergade 1, Laurbjerg
    8870 Langå
    +45 86 46 83 88
    frularsen.dk

    Turen til Laurbjerg er i den grad en omvej værd. Her sørger Tommy og Birgitte Friis for en hjertevarm og grundgastronomisk forkælelse til en særdeles overkommelig pris.


     

  • KØBENHAVN: Anretningens modige skønhed

    KØBENHAVN: Anretningens modige skønhed

    .

    108

    Strandgade 108
    1401 København K
    +45 32 96 32 92
    108.dk

    Køkkenchef Kristian Baumann og hans folk bag 108 formår at servere nok Danmarks flotteste retter. Vi er på lillesøsteren til Noma, stedet der begyndte i de gamle Noma-lokaler, men nu har fået sin egen tydelige identitet i egne lokaler, hvor udsigten til kanalen, havnen og de mange cyklende sommerfolk er en stemningsfaktor, der beriger det store flotte halvrå lokale.


     

  • KØBENHAVN: Pasta i døgndrift

    KØBENHAVN: Pasta i døgndrift

    .

    Barabba

    Store Kongensgade 34
    1264 København K
    +45 33 10 10 40
    barabba.dk

    Det er svært ikke at blive lykkelig for Restaurant Barabba, der som et andet italiensk hjem serverer varm mad helt til kl. 2 om natten.


     

Køb White Guide White Guide Nordic 2017 Stockebye caviar GASTRO unika White Guide App